Vertrouwenscontactpersonen

Bij NSVV Heyendaal willen we graag dat iedereen kan sporten en deelnemen aan activiteiten in een veilige en positieve omgeving.
Je kunt echter in een situatie komen die niet prettig voelt. Je hebt dan bijvoorbeeld te maken met ongewenst gedrag of ongewenst taalgebruik. Je kunt hierbij denken aan pesten, discrimineren, seksuele intimidatie of agressie. Als dat het geval is kun je je wenden tot de vertrouwenscontactpersoon.

De vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt bij meldingen van ongewenst gedrag. Hij/zij biedt een luisterend oor. Samen zoeken we dan naar oplossingen. En vanuit de vereniging geven we ondersteuning, advies en informatie. Soms is dat genoeg om zelf verder te kunnen. Als dit niet het geval is verwijzen we je door naar iemand binnen de vereniging of naar hulpverlenende instanties.

Elk incident bespreken we geanonimiseerd met iemand van het bestuur, omdat het bestuur verantwoordelijk is voor een veilige vereniging.
Wil je hulp? Je kan de vertrouwenscontactpersoon aanspreken in de hal, mailen of bellen. Wij verwijzen je naar een partij die je kan helpen of kunnen de klacht doorgeven.
De vertrouwenscontactpersonen zijn Wietske Krijgsheld (Dames 8), Ivar Willigenburg (Heren 4), Minou Severijns (Dames 6) en Jon van Broekhoven (Heren 3). Deze zijn te bereiken via vcp@nsvvheyendaal.nl, maar je kunt ze ook aanspreken of een berichtje sturen.

Alle e-mails naar de vertrouwenscontactpersonen worden direct doorgestuurd naar de privé e-mailadressen van de vertrouwenscontactpersonen en worden niet bewaard door de vereniging. Je ontvangt na je mail een automatisch antwoord waarin de privénummers van de vertrouwenscontactpersonen vermeld staan zodat je zo sneller contact op kunt nemen als je dat wilt.