Over NSVV Heyendaal

NSVV Heyendaal is een volleybalvereniging die opgericht is in 1967. Door de jaren heen heeft de vereniging uitsluitend (afgestudeerde) studenten van uiteenlopende studies aan de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen als leden gehad. Op dit moment bestaan er veertien damesteams en vijf herenteams; gezien de ruimte die beschikbaar is in het sportcentrum is het momenteel helaas niet mogelijk het aantal teams uit te breiden.

De prestaties in de volleybalcompetitie kenden in de geschiedenis een constante opgaande lijn: Heyendaal heeft zich bij de dames ontwikkeld tot de derde divisie. Hierin spelen nu Dames 1 en Dames 2. Heyendaal heeft momenteel een groot aandeel in eerste klasse teams. Dames 3, Dames 4, Dames 5, Dames 6 en Dames 7 komen allemaal uit in de eerste klasse. Dames 8, Dames 9 en Dames 10 spelen in de tweede klasse. Dames 11 en Dames 12 komen uit in de derde klasse en Dames 13 in de vierde klasse. Dames 14 is een trainingsteam en speelt geen competitie. 

Het eerste herenteam komt in seizoen 2023-2024 weer uit in de tweede divisie. Het tweede team komt uit in de promotieklasse en het derde herenteam handhaaft zich in de eerste klasse; de mannen van het vierde komen uit in de tweede klasse en het vijfde herenteam komt uit in de derde klasse.

De wedstrijden van Heren 1 en 2 en van Dames 1, 2, 3, 6 en 10 zijn op zaterdag te zien in het Radboud Sportcentrum; de rest van de vereniging speelt haar thuiswedstrijden op donderdagavond. Op maandag trainen alle teams in het Radboud Sportcentrum of in de Jan Massinkhal. Heren 1 en 2, en Dames 1, 2 en 3 trainen daarnaast ook op woensdag in het Radboud Sportcentrum. Dames 4 en 5 trainen op woensdag nog in de Sportzaal Hatert.

Bij Heyendaal is volleybal al jaren niet de hoofdzaak in de vereniging: het clubleven bestaat uit een afwisseling tussen volleybal en verschillende andere activiteiten. Ieder jaar kunnen de leden genieten van elkaars kookkunst tijdens het Diner Rouler; volleyballers met een vlotte pen kunnen hun schrijfsels aan iedereen laten zien in de Heybul, het clubblad dat vier keer per jaar verschijnt. Ook wordt er twee keer per jaar een intern volleybaltoernooi gehouden. Daarnaast zijn er diverse borrels door het hele jaar heen. De overige activiteiten kun je vinden bij het commissieoverzicht.

Tijdens en na de competitie spelen Heyendalers verschillende toernooien in het land en daarbuiten. Vaste toernooien zijn de jaarlijkse toernooien die georganiseerd worden door het Eindhovense zusje Hajraa, die door meerdere teams van Heyendaal bezocht worden. Verder streeft Heyendaal naar deelname van de eerste teams aan jaarlijkse Nationale Studenten Kampioenschappen, zoals het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) en het Open Nederlands Studenten Kampioenschap Grasvolleybal.

Heyendaal organiseert ieder jaar twee evenementen die alleen geslaagd zijn bij deelname van niet-leden: het Vrienden Van Heyendaal grastoernooi (VVH-Gras) in mei en VVH-Beach in juli. Daarnaast organiseert Heyendaal in het begin van het seizoen het Openingstoernooi. Deze is ook toegankelijk voor niet-leden.

Al deze activiteiten kunnen natuurlijk alleen maar doorgang vinden dankzij de inzet en het enthousiasme van veel leden. De afzonderlijke commissies werken elk jaar dan ook met veel plezier en doorzettingsvermogen aan het slagen van hun activiteit, en het jarenlange bestaan ervan verraadt al het succes van hun inspanningen. Het bestuur houdt zich bezig met het coördineren van het reilen en zeilen binnen de vereniging. De NSSR en het sportcentrum staan Heyendaal met raad en daad bij.

Ondanks een steeds wisselend ledenbestand bewijst NSVV Heyendaal nu al ruim zevenenvijftig jaar haar plek gevonden te hebben in de volleybalwereld en in het Nijmeegse studentenleven.