Fiere Heyendalers,

Nu de PD wedstrijden gespeeld zijn en het seizoen voorbij is, kunnen we met een mooie lach terug kijken naar de afgelopen 7 maanden. Ondanks dat niet iedereen kampioen is geworden, zijn de grootste kampioenen natuurlijk de teams die het meeste plezier hebben gehad en ik denk dat bijna ieder team wel durft te zeggen dat zij dat waren.

Dames 3 en dames 4 hebben beiden een PD plek bemachtigd en in de volgende alinea licht ik even kort toe hoe dat is gegaan. Dames 3 moest in hun eerste wedstrijd tegen Woudenberg dames 1. Zij gingen hier volledig overheen en wonnen met 2-0. Helaas gaf hun volgende tegenstander zichzelf niet zo makkelijk gewonnen. Heva VCV dames 3 heeft namelijk 1-1 weten te spelen tegen dames 3. Met deze resultaten kwam dames 3 helaas niet door de poule heen en moet promotieklasse toch een jaartje wachten. Dames 4 verloor helaas hun eerste PD wedstrijd tegen Wivoc dames 2. Na deze tegenslag van 2-0 zou het heel lastig zijn voor DS4 om zich te herpakken, maar ze hebben er nog wel wat uit weten te halen met gelijkspel tegen VVH DS4. Hun laatste tegenstander, Salvora, was helaas net een maatje te groot en ook deze pot heeft DS4 niet kunnen winnen. Ook dames 4 is helaas dus niet gepromoveerd.

Omdat promoveren in de 1e klasse toch wel erg moeilijk bleek heeft dames 4 overwogen om het dan maar een keertje in de 2e klasse te proberen. Alleen dan bij de heren natuurlijk! Afgelopen maandag nam dames 4 het namelijk op tegen heren 4. Een werkelijke Heyendaal derby dus! Heren 4 ging in de eerste set met 25-10 over een nog slapende dames 4 heen, maar de vrouwen gaven zichzelf niet gewonnen. Zij wisten de 2e set met 25-20 te winnen. De derde (en daarbij laatste set) was zenuwslopend. Dames 4 wist op een voorsprong van 24-20 te komen, maar heren 4 herpakte zich tot 24-24. De laatste 2 punten waren gruwelijke rally’s, maar heren 4 trok de wedstrijd aan het langste eind: 26-24.

Buiten het veld hebben we afgelopen vrijdag natuurlijk mogen genieten van het eindfeest. Hoe leuk dit ook was heeft heren 5 toch een manier gevonden om er een grimmige draai aan te geven: Zij organiseerden namelijk een cantus. Met een praesidium bestaand uit Jon, Paul en Veerbeek hebben zij het leven van menig corona aardig zuur gemaakt. Hopelijk heeft iedereen wel alles binnen gehouden!

Als laatst wil ik nog even de Heyendalers uitzwaaien die samen op reis gaan. Ondanks de eerdere twijfels heeft de reiscommissie uiteindelijk toch nog een mooie groep bij elkaar weten te schrapen. Zij bevinden zich komende week in Tsjechië en zullen daar een waslijst aan leuke activiteiten meemaken. Bavte se! (“veel plezier” in het Tsjechisch, volgens Google Translate.)

Veel liefs, de promocie (Anne, Femke en Patrick)