Fiere Heyendalers,
Heyendaal ervaart een rustige periode terwijl alle teams hun laatste paar wedstrijden spelen. Voor sommige teams staat er genoeg op het spel, voor anderen al eigenlijk niet meer. Dames 4 kan bijvoorbeeld nog kampioen worden met een beetje geluk en overtuigende overwinningen op hun volgende tegenstanders. Ook dames 11 lijkt het weer goed te doen. Hun kampioenschap is zo goed als verzekerd.
Afgelopen week is er weer flink gevolleybald. Ondanks dat niet alle teams hun wedstrijden hebben weten te winnen, is Heyendaal er in ieder geval niet vanaf gegaan. Op donderdag hebben dames 7, dames 4 , dames 8 en dames 12 de winst niet binnen kunnen halen, maar hebben ze wel allemaal een setje gepakt. Heren 5, dames 5 wisten wel te winnen; en dat maar net. Beiden hebben zij een 5 setter gespeeld en hem aan het langste eind getrokken. Dames 10 en heren 4 waren al helemaal dominant. Zij zijn volledig over hun tegenstanders heen gelopen: 4-0!
Op zaterdag ging het helaas wat minder. Dames 3 en dames 10 wisten wel overtuigend hun wedstrijden te winnen, maar voor de rest mocht het helaas niet baten. Dames 2 en heren 1 hebben beiden nog een 5e set weten te behalen, maar konnen de winst net niet bemachtigen. Volgende week weer een kans! Even terugkerend op dames 10, wil ik nog even benadrukken dat dit team vorig jaar gepromoveerd is uit de 3e klasse en nu in de tweede klasse op de 2e plek staat. Enorm knap!
Mocht je deze wedstrijden willen zien dan kan dat vanavond in het RSC. Om half 8 spelen dames 5, dames 12 en dames 13 thuis. Dames 5 neemt het op tegen de koplopers, namelijk D.V.O.L. Ook dames 12 en dames 13 spelen spannende potten. Dames 12 moet tegen de nummer 4, en dames 13 moet tegen het enige team in de poule waarvan ze weerstand krijgen. Om half 10 worden deze toppers afgewisseld door dames 7 en dames 8. Dames 7 neemt het op tegen Atlante, de nummer 3 en Dames 8 speelt tegen Malden. Mocht je een of meer van deze wedstrijden mee willen maken, zou ik zeker op de tribune komen zitten.
Alle herenteams spelen vanavond uit in plaats van thuis. Mocht je in de buurt van Druten of Wijchen zijn, kun je heren 3 en heren 4 in volle glorie aanschouwen. Beide teams vechten niet voor het kampioenschap, maar hun doel is natuurlijk wel om in het linkerrijtje te eindigen.
Vrijdag mag Dames 1 het opnemen tegen Avior DS 2. Met een overwinning kan dames 1 hun eer verdedigen, want dan komen ze voor het eerst boven dames 2 te staan. Zaterdag speelt helaas iedereen uit. Heren 1 kan nog altijd vechten voor hun tweede overwinning van het seizoen. Zij nemen het op tegen het team dat een plekje boven ze staat, namelijk Aetos. Misschien geeft het feit dat ze niets te verliezen hebben ze toch wat vertrouwen. Verder spelen Dames 6, dames 3 en dames 2 respectievelijk tegen Ikaros, Ikaros en Rebelle. Allemaal uit, maar mocht je in de buurt van Groesbeek, of Dieren zijn.
Verder staan er nog wat leuke activiteiten gepland in de nabije (en minder nabije) toekomst. Zo is bijvoorbeeld deze zondag de Actiecie activiteit. De mensen die zich aangemeld hebben worden uitgenodigd bij Jumpsquare. Wij hopen natuurlijk dat er daar geen blessure’s gaan vallen, maar het is mogelijk dat deze hoop ijdel is. Verder staat op 24 en 25 mei de batavierenrace gepland. Wij hopen dat alle hardlopers zich geroepen voelen om hier hun steentje bij te dragen en even een etappe te rennen. Mocht je het niet doen voor het hardlopen, doe het dan voor de ijzersterke promo van Luuk, Joost, Tim en Thijs.
Ook de Heyendaalreis staat op de planning. Het programma is nu ook officieel bekend, dus iedereen die zich aangemeld heeft heeft wat om naar uit te kijken!
Veel liefs, de Promocie (Anne, Femke en Patrick)