Fiere Heyendalers,
Vorige week maandag trapte Dames 8 de volleybalweek af tegen Gemini in Elst waar ze de wedstrijd wisten te winnen met 3-1! Op dinsdag was het de beurt aan Dames 4 die in Zetten tegen Xanthos speelde. Na een zeer spannende 5 setter, wist Dames 4 toch aan het langste eind te trekken en namen 3 punten mee naar huis.
Op donderdag was het weer een drukke volleybalavond; maar liefst 11 teams mochten in actie komen. Dames 12, Dames 9 en Heren 3 mochten het allemaal opnemen tegen onze paarse zuiderburen: VoCASA. Helaas werd Heren 3 pas in de laatste set wakker en verloor deze toch nog net met 4-0. Dames 12 wist ook niet de winst mee naar huis te nemen en verloren met 3-1. Dames 9 liet VoCASA geen punten mee naar huis nemen en won met 4-0.
Heren 5, Dames 7 en Heren 4 mochten het allemaal thuis opnemen tegen Switch. Heren 4 was bang voor weer een week straftraining en besloten daarom maar met 4-0 te gaan winnen. Heren 5 was Switch ook te slim af en pakte 4 punten! Helaas wist Dames 7 niet de winst thuis te houden en verloren met 3-2. Het was ook weer tijd voor een derby! Dames 3  en Dames 6 namen het namelijk tegen elkaar op. Dames 6 wist nog wel een setje te pakken, maar Dames 3 was te sterk en won met 3-1.
Dames 10, Dames 5 en Dames 13  wisten er allemaal een spannende en lange wedstrijd van te maken. Allemaal vonden ze het zo leuk in het veld dat ze er nog een setje bij aanplakten. Dames 13  en Dames 5 wisten de overwinning binnen te slepen en wonnen beide met 3-2. Dames 10 greep helaas net naast de winst en ging met 2 punten naar huis.
Genoeg over volleybal. Vrijdag was het eindelijk zo ver, het Heyendaalweekend! Iedereen reisde af naar de Gaffel in het gat Hapert, waar Karlijns First Date-aflevering en lekkere frietjes ons op wachtten. Voor degene die als laatste arriveerde was er geen keuze meer waar ze konden slapen. Er waren namelijk precies genoeg bedden. Na het eten mocht ieder Olympisch team een vlag beschilderen, vlaggenstok bouwen en een volkslied bedenken. Nadat het creatieve deel van de avond voorbij was, toverde iedereen zich om tot een gekke Franse. Overal kwamen er snorren en gestreepte shirts tevoorschijn. Met als hoogtepunt van de avond dat de Weekendcie zelfs Frans Duits had geregeld voor een optreden. Het feest ging nog door tot in de vroege uurtjes!
Zaterdagochtend was het weer tijd om te ontwaken en je sportoutfit aan te trekken. Na een goed ontbijt, voor de een met en de ander zonder ei, was het tijd om ons klaar te maken voor de Olympische Spelen. De spelen werden zoals het hoort afgetrapt met een vlaggenceremonie waar elk team ook hun volkslied presenteerde aan de jury. Tot de Olympische sporten behoorden bubble voetbal, stormbaanrennen, voetbaldarten, bamboe bouwen en mega hockey. Liberio wist er met goud vandoor te gaan, gefeliciteerd! Zij wonnen taart en een jaloersmakende knuffel. Wie zilver en brons hebben behaald blijft een raadsel… Nadat iedereens buik weer goed gevuld was met wraps, was het tijd om ons klaar te maken voor de cantus op de Olympus. De gewaden werden uit de kast getrokken en er waren ook enkele toeristen aanwezig om dit spektakel te aanschouwen. Onder leiding van presidium Broekhoven, Versteeg en Ravenhorst was tijd om te gaan canteren. In het begin moest het ritme nog even worden afgesteld en moesten de keeltjes nog even worden gesmeerd. Dat laatste lukte al snel na een paar ‘ad fundum’. Gelukkig was er dit jaar een plasring in het leven geroepen. Hiermee konden de mensen met een zeer kleine blaas, tussen de plaspauzes door even rustig de blaas legen. Nadat het bier rijkelijk had gevloeid, we vaak genoeg ‘Senior, peto verbum’ hadden gehoord, sommigen beter hadden kunnen blijven zitten (of gaan staan) en andere soms beter hun mond dicht hadden kunnen houden, was het tijd om de cantus af te sluiten. Waarna een heerlijk broodje knak ons op stond te wachten. Er werd nog ge(lap)danst, gezongen en genoten. De een piekte vroeg en lag daardoor al op tijd in bed de ander ging lekker door tot het (bijna) licht werd. Zondag ontwaakte iedereen brak of nog zat en was het tijd om op te ruimen, schoon te maken en lekker huiswaarts te keren naar het mooie Nijmegen. Weekendcie bedankt! We hebben genoten!! <3
Kom morgen vooral naar het RSC om Dames 5, Dames 13, Dames 12, Dames 4 en Dames 8 aan te moedigen!!!
XOXO
de Promocie (aka Patrick, Femke en Anne)