Fiere Heyendalers,

Nu iedereen is bijgekomen van het gala en de foto’s hun rondje gedaan hebben op Instagram is het tijd om weer even aan topsport te denken, dus hierbij de wekelijkse update met de nadruk op het daadwerkelijke volleybal.

Afgelopen donderdag hebben dames 7 en dames 13 hun voet neergezet met een statement winst van 4-0. Hiermee groeit de voorsprong die dames 13 heeft op de rest nog meer en hebben zij het recht verdiend om te claimen dat ze de 4e klasse domineren. Misschien toch echt tijd voor promotie volgend jaar. Voor de rest deed Heyendaal het wisselvallig. Dames 9, dames 11, heren 4 en dames 8 wisten met enige moeite hun wedstrijden te winnen. De rest van Heyendaal had meer moeite. Tot verbazing van vrijwel iedereen heeft dames 4 hun eerste wedstrijd van het seizoen verloren. Zij namen het op tegen Tweestroom dames 1 en konden de winst net niet binnen slepen. Zo zie je maar weer: Niemand wint 14 keer op een rij in de 1e klasse.

Heren 2 nam het vrijdag op tegen Waho en wonnen daar met 3-1. Zij staan op dit moment op promoveren, maar wel met 2 wedstrijden meer dan de concurrentie. Op zaterdag heeft Heyendaal het ook goed gedaan. De grote verrassing van deze dag was heren 1. Zij namen het op tegen de koplopers, DIOS en wisten vol overtuiging de eerste set te winnen. Helaas wist Dios zich daarna goed te herpakken en heeft Heyendaal de wedstrijd 3-1 verloren. Verder wist dames 3 hun zoveelste wedstrijd op een rij te winnen en heeft dames 10 de groentjes die net uit de A kwamen met de grond gelijk gemaakt. Verder heeft afgelopen woensdag dames 1 hun bekerwedstrijd nog weten te winnen. Zij staan nu in de halve finale. Lekker bezig dus!

Komende week is er ook weer genoeg volleybal te zien. De eerste ronde spelen Dames 1 en dames 12. De aandacht gaat natuurlijk voornamelijk naar de de derby tussen dames 4 en dames 5. Dames 4 heeft vorige week voor het eerst verlies geproefd, maar kan dames 5 dit ze laten herbeleven? De tweede ronde is redelijk stil. Alleen dames 8 neemt het op tegen Pegasus DS8, het team dat laatste staat. Toch raden wij als promocie zeker aan om even te komen kijken!

Toch vindt de strijd tussen teams tegenwoordig ook buiten het veld plaats. Heren 4 heeft namelijk afgelopen week hun instagram account aangemaakt met als hoofddoel om zichzelf te ‘branden’ op social media. Zij wisten binnen enkele dagen al het aantal volgers van heren 5 te overtreffen en lieten dat ook even weten. Laat heren 5 dit zich zomaar gebeuren of stellen zij in de achtergrond een plan op om revanche te nemen?

Verder is het volgende week vakantie en dus is er geen training. Maar wees niet getreurd, want volgende week maandag vindt alweer het 2e intern toernooi van het jaar plaats! Wij gaan ervan uit dat iedereen die mee wilde doen zich al heeft aangemeld en wij hopen dat jullie er net zoveel zin in hebben als wij. De promocie is zoals altijd aanwezig.

Ook zijn de inschrijvingen voor de groentjesactiviteit en de reis nog open. Mocht je een groentje zijn en een laagdrempelige activiteit willen zoeken om andere eerstejaars te leren kennen, schrijf je dan vooral nog snel even in voor de activteit Zoek je iets minder laagdrempeligs en wil je een week opgescheept zitten met wat Heyendalers in Tsjechië, dan kun je je nog steeds inschrijven voor de Heyendaalreis. Ook dit wordt erg leuk!

Veel liefs, de promocie (Femke, Anne, Patrick)