Het is in inmiddels al een paar weken geleden dat de laatste reguliere competitiewedstrijden gespeeld werden, wat moeten we nu toch met onze donderdagavonden en zaterdagen? Gelukkig is er alsnog genoeg te doen om ons groene hartje blij te maken!  

Afgelopen zaterdag was het een spannende dag voor Heren 1 en Dames 3, want zij speelden deze middag de PD wedstrijden om zo hopelijk in hun huidige klasse te kunnen blijven spelen. Dames 3 moest de berg op naar Ark van Oost om daar twee wedstrijden te spelen. Als eerste troffen zij Vallei Accountants Woudenberg Dames 1. De standen lagen dicht bij elkaar, maar na winst in de eerste set gingen de volgende twee sets, en dus de winst, helaas naar de ploeg uit Woudenberg. Hierna gingen ze de strijd aan met Pegasus Dames 5, maar ook hier ging de winst helaas naar de tegenstander. Heren 1 mocht thuis in ons eigen RSC de strijd aan gaan tegen SSS Heren 4. Er was veel publiek en SSS kreeg nog twee gele kaarten, maar de winst ging helaas niet naar onze mannen. Met 3-1 bleek SSS te sterk te zijn. Zelfs de Gelderlander was aanwezig om verslag te doen van deze wedstrijd en een aantal interviews te houden. Lees het interview met Harry en Sjoerd in het artikel op hun website en kijk hoe Tim, in de woorden van de Gelderlander, ”de knieval van Heyendaal in de tweede divisie” symboliseert.  

Het was afgelopen weekend ook alweer tijd voor de Batavierenrace en natuurlijk deed er weer een groep fanatieke Heyendalers mee! De BataCie heeft hier zelf een leuk verslag over geschreven!

Op vrijdag 28 april 22:30 klonk dan eindelijk het startschot van de 51e editie van de Batavierenrace. Namens Heyendaal werd deze eerste etappe afgetrapt door Jon, die van het hardlopen geen genoeg kon krijgen en we later nog terug zouden zien in de middagploeg. Zonder het verkrijgen van straftijden voor afsnijden, zette de nachtploeg de ene na de andere goede tijd neer tot we heel even zelfs op plek 71(!) stonden in het algemeen klassement. Ook de ochtend- en middagploeg hebben goede prestaties neergezet en zowel het uithoudingsvermogen van de deelnemers als de veringen van het busje werden tot het uiterste getest door het Twentse landschap. De laatste etappe werd afgesloten door Ellen en Luuk die op een warm onthaal konden rekenen van onze groene vereniging. Afsluitend aan de estafette was het tijd voor het feest in Enschede waar Grolsch en Klok in overvloed aanwezig waren. De ochtend erna zal door de combinatie van spierpijn en een kater menig Heyendaler zwaar zijn gevallen bij het wakker worden in een tentje, alhoewel een enkeling deze ’s avonds al had verruild voor een afgedankt Volkswagen busje. 

BataCie, heel erg bedankt voor de organisatie en voor het verslagje van deze 51e editie! 

Vergeet niet dat de inschrijvingen voor de Beachcompetitie geopend zijn, dus schrijf je gauw in om die lege donderdagavonden eindelijk weer op te vullen.