We hebben vorige week dinsdag weer mogen genieten van de jaarlijkste Heyendaal-kroegentocht! Vandaag, nu we een week ervan hebben kunnen herstellen, blikken we terug op deze roerende avond.

Een handje vol enthousiaste Heyendalers uit Dames 4, Heren 4 en Heren 5 had zich opgegeven om deze activiteit tot in de puntjes te organiseren. Ze kwamen met het idee om naast het bier-zondigen ook de Zeven Hoofdzonden aan het licht te brengen, en dat deden ze op een hele creatieve manier.

Er werd verzameld bij Café de Deut, waar we onder het genot van een speciaalbiertje onze teamgenoten onder de schmink moesten bekladden. Van vlinders tot slangen, en van stipjes tot een soort van vagina, je kon het zo gek niet bedenken. Hierbij stond natuurlijk de zonde “ijdelheid” centraal en werden er punten uitgedeeld aan de mooiste creaties.
De tweede stop was verstopt in een guur steegje. In het thema van “hebzucht” hebben we hier onder toeziend oog van de buren die op hun balkon zaten Flunkybal gespeeld. Het werd een intens duel met hier en daar wat gemors.
De derde stop was Bar 2, waar ieders “traagheid” op de proef werd gesteld met een potje Stresspong.
Vervolgens maakte de groep de levensgevaarlijke oversteek naar het centrum van het Keizer Karel Plein. Op deze locatie kon iedereen goed zijn “woede” uiten zonder dat mensen er last van zouden hebben. We hebben Dead Eye gespeeld waar zowel liefde als haat ontstonden zodra we in elkaar ogen keken.
Vervolgens bracht locatie 5 ons het bier dat we nodig hadden om de zonde “vraatzucht” te bevredigen: Tappers had de tafel weer voor ons klaargezet en we hebben spannende en minder spannende potjes Beerpong gespeeld. Het duurde een beetje te lang en we wilden niet te veel van het schema afwijken, dus werd er op tijd gespeeld.
Voor locatie en zonde 6 gingen we snel naar buiten en temidden van allemaal fietsen hebben we onze “jaloezie” in de vrije loop gelaten. We speelden Boer zoekt Vrouw, maar dat bleek toch wel moeilijker dan verwacht. Er werden veel strafshotjes genomen.
Nadat iedereen elkaar de hele avond al had opgegeild, hingen er veel “lustige” gevoelens in de lucht. We mochten dat er dan ook allemaal uitgooien van de organisatie in Van Rijn met een knus potje Vingeren. Dat was de zevende zonde en ook het eindpunt van de kroegentocht.

Het winnende team was team Vlammende Vlinders, dus de felicitaties gaan naar Femke, Joann, Masha en Wiebe.

Kortom, het was een zeer geslaagde avond met het bestuur, de organisatie, Dames 12 en 3 anderen. Op naar volgend jaar!

 

XOXO,

De PromoCie aka Kiara, Roxanne en Meike