Er was eens een vereniging in het mooie Nijmegen, genaamd Heyendaal, dat afgelopen zaterdag Super Saturday vierde. Een dag dat weer beschreven kan worden op een nieuwe pagina in het grote sprookjesboek. Smurfen, biggetjes, prinsen, prinsessen, en andere bewoners van het sprookjesbos kwamen bijeen in het RSC en ’s avonds in de Gewelven van Kasteel Daen. Voordat deze prachtige figuren konden genieten van speciale toverdrankjes moest er natuurlijk wel eerst gevochten worden: niet met zwaarden tegen draken en slechteriken, maar wel met armen en ballen in het volleybalveld.  

Heren 5 trapte de nieuwe competitieweek vorige week dinsdag af, maar verloor helaas met 4-0. Op donderdag was het de beurt aan Dames 8 om de vijand te verslaan, en na een spannende strijd kwamen zij dan ook als overwinnaars uit de strijd met een 3-2 overwinning. Dan was daar zaterdag natuurlijk de grote dag: in het Radboud Sprookjes Centrum trokken maar liefst acht strijdlustige Heyendaalteams ten strijde. En óf ze strijdlustig waren. Dames 6 en Heren 1 wonnen met 3-2, Dames 2 won met 3-1, en Dames 3, Dames 10, Heren 2 en Heren 3 wonnen allemaal met 4-0. Bij Dames 1 bleek de vijand helaas te sterk, zij moesten het strijdtoneel verlaten met een 3-1 nederlaag. Ook deze Super Saturday waren er natuurlijk weer schattige mini’s om even te proeven aan het volwassen volleybal, met nog even een eervolle vermelding voor de moeder van Sjoerd die natuurlijk wel de leukste mini was! 

Een heleboel hongerige strijders en andere figuren vertrokken als prinsen op stalen rossen naar Proeflokaal Bregje voor een maaltijd dat ze zou klaarstomen voor het laatste hoofdstuk van dit sprookje, namelijk een feest in Kasteel Daen georganiseerd door Heren 3. Nooit eerder kwamen zoveel sprookjesfiguren samen, figuren die elkaar alleen uit sprookjesboeken kenden. Er waren gouden toverdrankjes, blauwe toverdrankjes, feestende smurfen, dansende biggetjes, en een heleboel dronken figuren

Waar het een aantal dappere teams al gelukt is om het kampioenschap te bereiken is het aankomende donderdag om 19:30uur de beurt aan Dames 11 om in het RSC de ultieme strijd aan te gaan. Zij zullen hun directe concurrent hier voor de laatste keer ontmoeten en de winnaar van deze strijd zal zegevieren met het kampioenschap. Dit is helaas alweer de laatste competitieweek en alle teams (behalve Dames 9) komen nog één keer in actie, dus heel veel succes gewenst allemaal!  

Zoals aan alles komt er ook aan dit sprookje weer een einde, maar niet getreurd: Alle groene helden en sprookjesfiguren van Heyendaal leefden nog lang en gelukkig! 

 

Veel liefs,

De PromoCie, aka Kiara, Meike en Roxanne