Nu bij sommigen de herinneringen van gala na 1,5 week weer langzaamaan terugkomen, is het aanstaande donderdag wel weer tijd voor een nieuw feestje. Nadat er al een aantal hints voorbij zijn gekomen de afgelopen weken, zal donderdag dan eindelijk het thema voor het Heyendaalweekend in de Daen Gewelven bekend worden gemaakt. Wij zijn erg benieuwd naar het thema, want van die hints zijn wij nog niet heel veel wijzer geworden. Konijn, kerk, supermarkt? Het was leuk om te zien dat afgelopen weekend een aantal teams weer op pad waren om een weekend lang te bonden en een andere plek dan Nijmegen onveilig te maken. D11 zocht de gezelligheid op in Maasbree, waar ze doormiddel van videobellen nog wel delen van de derby D10 en D12 hebben gevolgd (you can take the Heyendaler out of the RSC, but the RSC not out of the Heyendaler). En D13 ging zelfs de grens over en waagden zich aan het Belgische Antwerpen waar ze, zo leek het, een hele wereldreis hebben gemaakt.  

Er werd natuurlijk ook weer fanatiek gevolleybald afgelopen week. Het was een vol programma en dus was het weer gezellig druk in het RSC. Donderdag was het een fantastische dag voor onze club, want van de acht wedstrijden wonnen we er zeven! Thuis wisten Dames 8 en Heren 4 vier punten te pakken, en gingen Dames 7 en Dames 13 met een gemakkelijke 4-0 winst van het veld af. Dames 9 maakte het erg spannend, maar wisten uiteindelijk toch de 5e set naar zich toe te trekken, resulterend in een mooie 3-2 overwinning. Kort samengevat, elk thuisspelend team heeft gewonnen! Heren 5 moest naar Ark van Oost en had maar één doel: Pegasus Heren 10 inmaken nadat zij onze heren op Instagram ”linkse huppelkutjes” hadden genoemd. Uiteindelijk maakte Pegasus geen schijn van kans en nam Heren 5 natuurlijk de vijf punten mee. Dames 5 en Dames 11 maakten het erg spannend, in vijf sets moest het uiteindelijk besloten worden. Voor Dames 5 eindigde dit in een winst, maar voor bij Dames 11 helaas in een 2-3 verlies.  

Ook op zaterdag was het een drukke dag. Er stonden negen wedstrijden op het programma, waaronder een heuse Heyendaal derby tussen Dames 10 en Dames 12. Dit was met recht een derby te noemen, want wat een spannende wedstrijd was dat. Nadat Dames 12 goed uit de startblokken kwam en op een 2-0 voorsprong kwam, wist Dames 10 zich terug in de wedstrijd te vechten en de wedstrijd terug te brengen naar 2-2. De 5e set ging nipt met 16-14 naar Dames 10 en dus wonnen zij uiteindelijk met 3-2. Dames 2, Dames 3 en Heren 2 wisten met 3-1 te winnen, en Dames 6 en Dames 4 zelfs met 4-0. Bij Heren 1 verliep het helaas iets minder, zij verloren met 4-0, en Dames 1 moest zich tevredenstellen met 1 punt. Heren 3 maakte het erg spannend, maar zij moesten helaas het veld af met een 2-3 verlies. Gisteravond speelde Dames 3 nog in Elst, waar ze uiteindelijk de laatste set nog wisten te winnen en dus toch nog 1 puntje mee naar huis namen.  

Deze week kun je je nog t/m vrijdag opgeven voor het Intern Toernooi op maandag 20 februari. Volledig in muzieksferen zullen we die maandag om 18:30 van start gaan met dit tweede en laatste interne toernooi van dit jaar. Dus geef je nog gauw op! 

 

Liefs,

De Promocie, aka Meike, Kiara en Roxanne