Fiere Heyendalers,
Hopelijk zijn jullie allemaal weer bijgekomen van afgelopen week(end), want het enige echte Sterrennacht Sportgala staat op de planning deze zaterdag!

Afgelopen week is er weer genoeg gebeurd qua wedstrijden:

Dinsdag reisde Dames 12 naar Beneden-Leeuwen af en die vonden het wel weer tijd voor een overwinning: de 5 punten gingen mee terug naar Nijmegen.
Donderdag was het gelijk spannend in het RSC. Dames 13 wist met 3-2 te winnen en Dames 7, die de eerste set ruimschoots won (zei er iemand taart?), liet de tweede set aan hun voorbijgaan en wonnen met 3-1. De wedstrijd van Heren 5 ging met een bijzondere reden niet door: er hing namelijk een net vast midden in de zaal bij de Ark van Oost?! #PegasusZoMoetHetNietDus
Heren 4 bood tegenslag maar verloor helaas met 4-0. Dames 9 pakten toch maar weer mooi 1 punt erbij en Dames 8 sloot de avond af met +4 punten.

En dan door naar de zaterdag: aan de vele snapchats te zien was het zaterdagavond in ieder geval erg gezellig in de stad. Logisch ook, er waren genoeg teams die moesten spelen. De problemen in Oost waren opgelost dus Dames 5 kon aan de slag, zij wisten de laatste set net niet naar zich toe te trekken waardoor de set eindigde op een stand van 28-26 en de 5 punten naar Pegasus gingen. Heren 3 ging de eerste 3 sets lekker, en verdienden zelfs een taart, maar verloor de laatste set toch. Dames 10 versterkten hun koppositie door met 4-0 te winnen. En dan Heren 2, die mannen hebben wel een groot applaus verdiend. De eerste set eindigde in de wonderbaarlijke stand van 31-33. Na het verlies van deze eerste set, wisten ze zich goed overeind te houden en wonnen de wedstrijd met 3-1 (31-33, 25-20, 29-27, 25-22). Heren 1 wist net als Dames 5 de laatste set net niet te winnen en verloor met 4-0. Dames 1 hebben 1 puntje gepakt door de 3e set nipt te winnen (27-25). Dames 4 wist wel te winnen bij de blauwe buren en hebben weer 5 punten bijgeschreven. Dames 3 (12e in de poule) moest tegen de nummer 11 en ondanks dat ze dichtbij waren (20-25, 21-25, 24-26, 22-25) is het hun helaas niet gelukt om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dames 6 sloot de dag af met 3-1 winst. 

Na al die spanning en sensatie van afgelopen week is het te hopen dat deze week de wedstrijden wat soepeler verlopen en er meer taarten gebakken mogen gaan worden. Bijna alle teams spelen deze week een wedstrijd, alleen Heren 2 en Dames 4 hoeven niet aan de slag. Donderdag spelen Dames 11, Dames 3, Heren 5, Dames 5 en Dames 12 thuis. De rest moet reizen: alleen Nijmegen door, of helemaal naar Nijkerk. Het verschil moet er wezen…

Zaterdag hoeven maar drie teams aan de slag: Heren 1, Dames 3 en Dames 1. Helaas spelen zij wel alle drie een uitwedstrijd dus zal het rustig zijn in het RSC.

Waar het niet rustig zal zijn zaterdag is in Mi Barrio. Vele Heyendalers, reünisten en aanhang zullen daar te vinden zijn voor het schittermagische gala. Haal die nette pakken en galajurken maar uit de kast want het belooft weer een sensationele avond te worden!

Liefs,
de PromoCie