Afgelopen week is een groep Heyendalers afgedwaald naar Frankrijk, om de boel daar eens flink op stelten te zetten. Graag zou ik een paar wijze lessen willen opnoemen die we geleerd hebben op de reis:

  • Flitsmeister werkt niet altijd even goed in Frankrijk. De daadwerkelijke schade van de boetes moet nog komen, maar het aantal flitspalen dat afging baart toch reden tot zorgen. Wat Fransen en Belgen vooral hilarisch vinden is om de flitspalen bergaf te zetten, zodat ze hun staatskast wat beter kunnen spekken.
  • Romee Harnischmacher of Loek van den Berg zijn niet de slechtste chauffeur van de reis gebleken. Romee heeft Ivo maar één keer niet gezien bij het wegrijden, terwijl Loek de auto slechts 1x heeft laten afslaan. Eén anonieme chauffeur werd het rijden regelmatig geweigerd omdat men door voorkeur had om levend aan te komen.
  • De Nederlandse muziek is veel breder dan Guus Meeuwis of Suzan & Freek. Mocht je een keer behoefte hebben aan poëzie met een beat, dan zal ik graag namens de reis Kenia of Einstein van Mula B willen adviseren. Zet het rustig op, en geniet.

Al met al was de eerste editie van de Heyendaalreis een daverend succes, en zou ik nog een laatste keer graag de organisatie willen bedanken voor het neerzetten van een geweldige reis.

Maar de feestvreugde stopt nog niet, aangezien wij komende zaterdag ons lustrumgala hebben. Gewapend met maskers en enorme dorst zal Heyendaal de 4 Heeren onveilig maken. De spanning voor komende zaterdag is alleen maar toegenomen na een mysterieuze mail over het gebruik van de toiletten of het glaswerk. Misschien dat de eigenaren van de 4 Heeren op de hoogte zijn gebracht van de wcpraktijken van het vorige lustrumgala? Echter staat de 14e niet alleen in het teken van het gala, maar ook in het teken van het afscheid van een deel van het Heyendaalmeubulair. Veteranen van H1 en onder anderen D2 zullen voor het laatste keer in het groen uitkomen, voordat zij de blauwe kleuren gaan dragen. Om deze laatste wedstrijddag onvergetelijk te maken voor deze oudjes zou ik graag de ruimte willen nemen om een oproep te doen om voor het gala begint toch naar het RSC te komen. Zo kunnen wij een laatste keer onze favoriete Heyendalers naar de overwinning schreeuwen, en hen onder luid applaus aan te moedigen. Dat ze nog één laatste keer meemaken hoeveel herrie Heyendaal kan maken, voordat we tegen hen moeten gaan schreeuwen. Hoe dan ook belooft zaterdag weer een legendarische avond te worden in de Heyendaalgeschiedenis, dus we kunnen de nachtjes slapen gaan aftellen.