Bonjour Mesdames et Messieurs,Aujourd’hui, le morceau de promotion sera en français. Nee grapje, ik spreek nog slechter Frans dan Frans Duits en Frans. Snap jij hem nog? Wij zijn in ieder geval onderweg maar Frankrijk met een afgevaardigde bende van ellende van Heyendaal. Cela ne peut être qu’un succès. De eerste taalbarrière met het toiletvrouwtje is al overwonnen en de eerste drankjes zijn geopend (lees: 8.30u partybus geopend met een Flügel).Voordat we in Frankrijk aankomen zullen we nog even terugblikken op de afgelopen weken. Alweer bijna 2 weken geleden vond de kampioenswedstrijd van Heyendaal Heren 3 plaats. De Ark van Oost raakte groengekleurd en onder aanmoediging van vele Heyendalers, sleepten de mannen overtuigend het kampioenschap binnen. De eerste kampioenen van Heyendaal zijn dus een feit!! Lekker gewerkt mannen!Afgelopen donderdag stond er een andere hele belangrijke wedstrijd op het programma: de Heyendaalderby tussen Dames 11 en Dames 12. De spanning was om te snijden, vooral omdat de teams vlak onder elkaar staan in de competitie. Dames 11 had de overhand en met een 4-0 overwinning staan ze nu 2 punten boven Dames 12 in de poule. Donderdag 19 mei is het tijd voor de revanche!!Naast deze spannende wedstrijden, stonden er ook heel wat spannende activiteiten op het programma de laatste weken. Zondag 24 april trapte de ActieCie af met een heuse lasergame-oorlog tussen de verschillende tijdperken van het Lustrumthema. De cowboys gingen er met de Heyendaaltompoucen vandoor. De avond werd afgesloten in een heerlijk avondzonnetje onder het genot van een tijdloze bbq.Flink opgeladen van de bbq begon de volgende dag een nieuwe strijd: het intern toernooi. Het RSC kleurde in alle kleuren van de regenboog. Team grijs ging er met de winst vandoor.Er was niet veel tijd om bij te komen, want afgelopen weekend was de 50e editie van de Batavierenrace. Nog brak van de verjaardag van Willy, ging vrijdag om 22.30u de estafetteloop richting Enschede van start. 8 renners van de nachtploeg vervulden de eerste 9 etappes onder aanmoediging van hun privéchauffeur Robbert. Om 7.45 werd het stokje in Ulft overgedragen aan de ochtendploeg. De middagploeg rende de laatste kilometers van Barchem naar Enschede, waar Marloes en Thijs na 7,7 km de laatste etappe afsloten met een ereronde op de atletiekbaan, omringd door oneindig veel studenten. Met 2 lopers te weinig, heren op damesetappes en dames op herenetappes, hebben we met Heyendaal toch mooi de hele Bata van 175 km volbracht. Dat moest gevierd worden samen met studenten uit het hele land op het BataFestival!Deze week is het stil qua wedstrijden. Na deze drukke Heyndaalweken betekent dat maar één ding: tijd voor VAKANTIE! Gelukkig hoeven de Heyendalers elkaar niet te missen en touren we met z’n allen richting de Vogezen waar de donderwolkjes en regenbuien vol verwachting op ons wachten…Au revoir!!