Piel Paal Meiendaal?

Nu het zonnetje weer begint te schijnen en de laatste wedstrijden worden afgezegd of uitgespeeld breekt er in mei een drukke maand aan voor onze groene verenigingen. Iedere week is er wel een mogelijkheid om elkaar te zien, dus om groene heimwee hoeft niemand zich zorgen te maken. Heyendaal zal een soort wereldreis maken van hot naar her, alleen gelukkig hoeven we niet in Arnhem te stoppen. Het begint allemaal met de Heyendaalreis, waarbij Heyendaal zich in het zonnige Frankrijk zal misdragen: Pilè pôle Heyendalè. Daarna gaan we gelijk door naar Venetië voor een Gala alla Veneziana. De Lustrumcie heeft hier goed mee gedacht voor mensen van wie de date toch niet zo knap was als gedacht, het is een gemaskerd gala. Zal H5 ook nu weer hier met een Dali masker komen? Vervolgens zullen de alv’s en de feestjes elkaar gestaagd op volgen. Een mooie maand dus om van de eerste zonnestraaltjes te genieten.

Afgelopen donderdag werd er weer flink gespeeld door alle teams, D13, H4, D7 en H2 deden allemaal wat D1 al een dag eerder voor elkaar kreeg; winnen. Voor de andere teams was dit helaas niet het geval deze week. D11, D12 en D9 speelde beide een spannende 5-setter, waarbij de tegenstander toch net aan het langste eind wist te trekken. H5 speelde een pot tegen de directe concurrentie, maar wisten dit niet om te zetten in winst. Het eeuwige kampioenschap dient nog een seizoen op zich te laten wachten, al zullen zij dit ongetwijfeld wel gaan vieren tijdens de komende kroegentocht georganiseerd door H5. De grote spelers zullen zich in de biertjes verliezen, en hun afgepakte kampioenschap vieren. Maar misschien de grootste winnaar van afgelopen donderdag was nog wel Marloes Lugtenberg. Met een kapot H2 reisde zij de bergen in naar de Ark van Oost. H2 wist de wedstrijd 3-1 te winnen, maar toch moeten zij taart halen voor Marloes omdat de 2e set met maar liefst 25-8 werd verloren. Als collectief heeft H2 besloten om hier niet meer over te spreken, maar toch een taartje aan het adres van de coach te geven. Ook D7 had een plezierige week, met een 3-1 winst op maandag, om daarna donderdag hetzelfde kunstje weer te klaren.