“Beste lente, heb je mijn verpakking niet gelezen? Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Dan bederf ik”, aldus een quote op een voordeur in Zwolle die ik afgelopen weekend tegen kwam. Nooit eerder raakte een quote mij zo. Want even serieus, wát een schijtweer is het. Net gewend aan de zonnestraaltjes, begon het vorige week ineens te sneeuwen en lijkt het deze week maar niet te stoppen met regenen. Je zou maar een buitensport doen. Gelukkig doen wij dat allemaal niet en hebben we afgelopen week onze doorweekte trainingspakken uitgehangen in de kleedkamer om weer lekker warm en droog het volleybalveld te betreden.

Kidang durfde de reis door het noodweer niet aan, waardoor de wedstrijd van Dames 4 afgelopen donderdag uitgesteld werd. Dames 5 verloor met een kleine 3-1 de uitwedstrijd tegen D.V.O.L., terwijl HS 4, HS 5, HS 3 en DS 13 de winst wel binnen konden slepen. De spannendste wedstrijd van de week was natuurlijk de Heyendaalderby tussen DS 8 en DS 9. Het zou geen echte Heyendaalderby zijn als die wedstrijd niet zou eindigen in een 5-setter. En dat gebeurde dus ook. Na 4 spannende sets won DS 9 de vijfde set met een overtuigende 15-9. Met 8 punten meer staat DS 9 nu 1 plekje onder DS 8 in de competitie. Ik hoor je denken: huh, meer punten, maar lager in de stand? Ja, iets met wedstrijdquotiënt ofzo. Er is vast een of andere wiskundige bij de Nevobo die het je kan uitleggen.
Afgelopen zaterdag vond nóg een 5-setter plaats. Heren 1 wist na een 2-0 achterstand toch nog 3 punten binnen te hengelen in Dieren. DS 10 won met 4-0 van VoCASA. De overige uitslagen van Heyendaal bespreken we maar even niet.

Bijgekomen van het weekend, begon Dames 2 gisteren de week met ….je raad het al…. een 5-setter!! De Nijmeegse strijd begon met een 0-2 voorsprong voor VoCASA, maar Heyendaal gaf de strijd niet op. Met een 28-26 winst in de 3e set werd het tij gekeerd. Heyendaal Dames 2 heeft voor eens en altijd laten zien wat de beste kant van Nijmegen is door VoCASA met 3-2 aan de kant te vegen. Deze competitieweek zet woensdag om 20.00u voort. In het RSC gaat Dames 5 de strijd aan met AETHOS, die 1 plekje lager staan. Aanmoediging is zeer zeker welkom, zodat er geen punten meegaan naar Arra City.

Aankomende zaterdag is het zover: de langverwachte Super Saturday! Het programma in het RSC:
13.00u: Heyendaal DS 1 – Longa’59 DS 1              &            Heyendaal DS 10 – Labyellov DS 4
15.00u: Heyendaal DS 2 – Gemini DS 1                  &            Heyendaal HS 2 – Pegasus HS 3
17.00u: Heyendaal HS 1 – Blauw Wit HS 1             &            Heyendaal DS 3 – Heva VCV DS 1
We zien jullie graag allemaal op de tribune om onze teams en hun mini’s te zien spetteren.
Daarnaast verzorgt de KlapCie tijdens de Super Saturday een kleine verrassing, die wil je niet missen!!
Na de wedstrijden verplaatsen we ons naar Van Buren, waar een hoogstaand diner op ons staat te wachten. Hierna sluiten de Super Saturday als van ouds af in café Daen onder leiding van Dames 2 in het thema; GEEF GAS IN JE BADJAS. We hebben hoge verwachtingen van jullie outfits 😉 Be there!!