Deze week is de week van de uitjes. Dit begon afgelopen weekend met het leukste Heyendaaluitje van het jaar: het legendarische Heyendaalweekend. De WeekendCommissie heeft een fantastisch boerenweekend neergezet in het oh zo mooie Eersel. Tijdens het weekend stond de strijd tussen team eend, paard, kip, koe, schaap, geit, varken, kat, konijn en ezel centraal. Binnen deze strijd werden verschillende vaardigheden op de proef gesteld. Zo werden onder andere aardappelprikken, eiwerpen, klompengolf en uithoudingsvermogen getest. Dit laatste kwam vooral naar voren tijdens de bijna 5 (!!!) uur durende cantus. Senior Huiskamp, Procantor van de Ven en Schachtenmeester Verleg hebben bij menig lid blaasjes doen knappen en stemmen laten verdwijnen. Wat er na de cantus nog allemaal is gebeurd, vraagt iedereen zich nog steeds af. Oftewel een (on)vergetelijke avond. Hulde aan de WeekendCie voor dit prachtweekend.

Meteen na het weekend had een aantal teams maandag al een nieuw uitje op de planning: trainen in het RSC in plaats van de JMH. We maken hiermee plaats voor vluchtelingen uit Oekraïne, die opgevangen kunnen worden in de JMH.

Nu, 3 dagen na het weekend, zijn we ongeveer bijgekomen en kunnen we langzaam uit gaan kijken naar de volgende uitjes. Donderdag vinden er maar liefst 9 uitwedstrijden plaats. Verder zullen Dames 7, 12 en 13 vertrouwd shinen in het RSC. Publiek is meer dan welkom! Op zaterdag staan 2 uitjes op de planning: Labyellov DS3 versus Heyendaal DS10 en Skopein Wivoc DS1 versus DS3.

Op zondag wordt deze week van uitjes geheel in stijl afgesloten met een activiteit van de Groentjescommissie: met z’n allen uiteten. Voor alle niet-groentjes: je kunt je met een team aanmelden voor het NSSR Trefbaltoernooi op zondag 20 maart, waarmee je ook nog eens de RAGweek steunt. Inschrijven kan via www.nssr.nl/trefbaltoernooi