Soms weet je even niet wat je moet schrijven, en spreek maar gerust van een writersblock, en dat gecombineerd met weinig slaap door verschillende stormen zorgt ervoor dat je op Wikipedia maar eens gaat kijken wat er staat als je volleybal intypt. Volleybal is officieel bedacht door ene William G. Morgan, voor de Young Men Christian Association. Deze organisatie is niet onbekend, aangezien de afkorting hiervan populair is gemaakt door The Village People, YMCA. In 1895 werd volleybal bedacht, en sindsdien kunnen wij ook genieten van dit mooie spel. Echter is er dan nog één belangrijke vraag. Hoe kan het dat Robber Huiskamp langer lid is van Heyendaal dan dat volleybal überhaupt bestaat?

Waar we natuurlijk gelijk aan moeten denken bij YMCA, is het uitgaan in de kroeg, en niet een geschiedenisles over het ontstaan van volleybal. Tijdens de afgelopen persco werd aangekondigd dat Nederland binnenkort weer helemaal open gaat. Dat betekent dat we weer ouderwets naar Café Daen kunnen, of voor sommige leden, voor het eerst naar Daen kunnen. Voor de groentjes zal ik kort uitleggen hoe zo’n Daenavond verloopt, dan kunnen jullie alvast voorbereiden. Het begint met een wedstrijd, welke uiteraard gewonnen wordt, of verloren wordt door de scheids. Daarna worden de eerste versnaperingen opgetrokken onder de douche, welke verzorgd worden door de persoon die de shirts dan weer mag wassen die week. Na het douchen worden er menig pitcher genuttigd in het sportcafé; Op de punten! Daarna dient u zich te verplaatsen naar de tribune, om u daar weer schor te schreeuwen. Aan het einde van de wedstrijden is het dan tijd op naar Daen te gaan, om wederom een aantal pitchers te consumeren. De pitchercompetitie is dit jaar al gedomineerd door Heren 2, maar wellicht maken andere teams volgend jaar weer kans. Nadat u net te veel biertjes heeft gedronken voor uw college de volgende ochtend, is het belangrijk om de calorietjes nog even bij te vullen bij Adams. Een pizza of kapsalon hoort als kers op de taart. Daarna is het zaak om op tijd je bed uit te komen, voor college of werk, en nog een beetje te balen van dat laatste lekkerste biertje.

Laten we vooral genieten van komende periode, omdat we weer terug gaan in de tijd. Zoals vanouds in Daen of op de tribune, hulde aan de Lustrumcie voor het kiezen van het juiste thema.