Er is deze week een hoop gezweet. De temperatuur is nauwelijks onder de twintig graden geweest waardoor elke beweging er eigenlijk één te veel was. Dat kon de echte Heyendalers er echter niet van weerhouden om wel lekker in de zaal te trainen. Het was misschien wat benauwd en bij de mannen is er ongetwijfeld meer gedweild dan gevolleybald, maar wat is het fijn om gewoon weer wekelijks in de zaal te mogen verschijnen!

Het weer houdt dus geen Heyendalers tegen maar het EK voetbal is wel degelijk een argument om een traininkje over te slaan. Morgen om 18.00 speelt Oranje hun laatste poule wedstrijd tegen noord-macedonië. De zaal zal tijdena de eerste trainingsronde daarom ongetwijfeld wat leger zijn. En dat allemaal terwijl we al weten dat oranje sowieso de achtste finales heeft gehaald en zondag mag schitteren tegen een nog nader te bepalen tegenstander.

Leuke bijkomstigheid van de achtste finales is dat de wedstrijden gekeken kunnen worden in de kroeg of met een onbeperkt aantal thuis. De teamavondjes kunnen dus weer volledig worden gepland. Samen eerst lekker hapje eten en vervolgens wedstrijdje voetbal kijken. Maak er nog een mooi drankspel van, bij iedere corner een atje, bij iedere wissel drie slokken en bij een penalty een rietadje… Ook voor de mensen die minder met voetbal hebben zal een dergelijke teamavond geheid een succes zijn.

Je kunt natuurlijk ook terecht bij Café Daen. Het bestuur heeft er zelfs een brievenbus neergezet waar je je bonnetje in kan leveren. Geniet van een avondje voetbal, eten en drinken, reken af en deponeer je bonnetje met de namen van je gezelschap incl. de teams in de brievenbus. Er zal ongetwijfeld iets moois te winnen zijn als jouw bonnetje straks door het bestuur wordt gekozen.

Lang verhaal kort vanaf zaterdag gaan we nog meer terug naar het normaal en dat is natuurlijk fantastisch nieuws. Geniet ervan allemaal en blijf een beetje nadenken zodat we niet een derde lockdown tegemoet gaan. De promocie zou het namelijk erg leuk vinden als er volgend jaar gewoon weer verslag kan worden gedaan van wedstrijden, want eerlijk is eerlijk de komkommertijd heeft nu wel lang genoeg geduurd.