Vandaag was de dag! De dag van de nieuwe teamindeling. Een dag die altijd even spannend is. Wie o wie worden komend seizoen je teamgenoten? En misschien nu nog spannender: gaan wij komend seizoen überhaupt kunnen trainen en wedstrijden spelen met onze teamies of wordt er met deze nieuwe teamindeling eigenlijk vooral bepaald in welke nieuwe groepsapp je wordt gegooid, maar komt er minder van het volleyballen door dat k*tvirus. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we een normaal seizoen tegemoet gaan. We beginnen morgen al heel goed, want we mogen sinds december eindelijk weer spelen in de hal! Gisteren leek het ook eventjes alsof we weer helemaal terug waren naar het normaal tijdens het Actieve ledenuitje en vooral het (traditionele) vervolg van het ledenuitje: totale escalatie.

Actieve ledenuitje (ALU)

Naast een klein presentje en warme woorden, bedankt het bestuur elk jaar de actieve leden door een uitje voor ze te organiseren. Dit jaar zetten Stoel en co. in op het sportieve en fanatieke aspect. ‘s Ochtends stond een sport-en-spelprogramma voor ons klaar, met onder andere anderhalve-meter-voetbal (in duo’s te allen tijde een stok vasthouden), jeu de (volley)boule en zitvolleybal. Dat laatste werd uiteindelijk knie-volleybal. Maar kunstgras en continue op je knieën verplaatsen bleek een ietwat ongelukkige combi, met als resultaat veel schaafwonden en verloren huid. Team 1 deed de naam eer aan en ging er met de eerste prijs vandoor. ‘s Middags maakten we een tocht langs alle mooie plekjes in onze stad met daarbij vragen en/of opdrachten. En tussendoor mochten we ook met Crazy 25-opdrachten aan de slag. Het verkleden zijn we in ieder geval niet verleerd. Team Disco behaalde uiteindelijk de meeste punten, waarvan akte.

Cafe Daen

Na alle activiteiten had men behoefte aan een klein biertje en misschien een bitterballetje of twee. En waar ga je dan heen? Cafe Daen natuurlijk! En dat hebben ze geweten. Bijna het hele terras en alle tafeltjes binnen waren bezet met Heyendalers. Er waren zelfs Heyendalers die even moesten uitwijken naar een andere kroeg, voordat ze een plekje bij Daen konden bemachtigen. En eenmaal een plekje bemachtigd? Dan ga je natuurlijk niet naar huis tot je echt moet en dat was om 22.00 uur toen de kroegen toch echt moesten sluiten. Er is gedronken en gegeten alsof het leven ervan afhing, want geen enkele rekening van Heyendaal bedroeg minder dan 100 euro. Goed gedaan jongens! 

Totale escalatie

Na Cafe Daen was nog niemand echt klaar om naar huis te gaat. Voorzitter Frederik had een groep uitgenodigd om bij hem de avond voort te zetten. Het werd een avond die de boeken ingaat als totale escalatie, want om 2.53 uur verscheen er een tikkie getiteld ‘Donatie totale escalatie’ in de Heyendaalapp. De escalatievogel belde, en half Heyendaal heeft opgenomen. De laatste keer dat er een open tikkie werd gestuurd, was toen Claudia Bayat een boete kreeg, omdat ze al fietsend een Heyendaalvlog aan het maken was. We vermoeden dat het doel is om de kosten te dekken aangezien niemand meer bier kon kopen, en Frederik gelukkig nog wel wat had staan. Uiteindelijk bleek iedereen nog wel wat restjes te hebben, en zelfs een flesje Ice voor Niek, dus van gebrek aan alcohol was in ieder geval geen sprake. Het was weer even alsof corona niet bestond. Het was een ouderwetse Heyendaalavond. Het kan bijna niet anders dan dat sommige Heyendalers ook de nacht bij elkaar hebben doorgebracht ;). Wij hopen dat er snel nog velen van zulke avonden zullen volgen!