Als je vannacht niet kon slapen of midden in de nacht badend in het zweet wakker bent geworden, zijn dat symptomen die horen bij het Promocie-virus. Het is niet gevaarlijk. In tegendeel zelfs, het geeft je juist een warm gevoel van binnen. Er stroomt groen bloed door je aderen en naast zaterdag is ook zondag de mooiste dag van week, want je wist, als je op Facebook of de website keek, er staat weer een nieuwe update van de Promocie online! Helaas was dit gisteren niet het geval, dus we kunnen ons voorstellen dat een enkeling, al dan niet gedwongen door licht-neurotische of OCD-achtige trekjes, het vervelend vindt om deze update op maandagochtend te zien verschijnen. Onze welgemeende excuses, we zullen ons leven beteren en plechtig beloven dat we er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen. Deze laatste zin heb je waarschijnlijk vaker gehoord de afgelopen tijd, maar dan ergens in Haagse kringen. Als je denkt, joh, waar gaat dit in hemelsnaam over: we schrijven elke zondag een stukje, gister heeft de plaatser van dit bericht een beetje verzaakt, en daarom staat het stuk nu pas maandagochtend online. Enfin, over tot de orde van de dag, want we hebben wat leuks om op terug te kijken: de Heyendaalweekend Muziekbingo!

Muziekbingo mét hoofddeksel voor het Weekendgevoel

Afgelopen weekend zou eigenlijk het Heyendaalweekend 2021 zijn geweest. De commissie liet zich niet uit het veld slaan en heeft voor ons een heuse muziekbingo georganiseerd, echt in Weekend-stijl. Want wie al een keer (of heel veel keren) is meegeweest op Heyendaalweekend, associeert het meebrengen van hoofddeksel op zaterdag automatisch met een cantus. Zonder praesidium bleek de commissie zelf vrij coulant en werden de niet-hoofddeksel-meebrengers niet gestraft voor het zich niet houden aan de afspraak. Tweederde van het praesidium van afgelopen jaar zag dit met lede ogen aan, net als een paar doorgewinterde Weekendgangers, maar besloot het te laten voor wat het was. Het moest immers een gezellige zaterdagmiddag worden. En dat is gelukt! Hulde voor de enthousiaste commissie. Ze hadden de taken mooi verdeeld: 2 presentatrices, 2 dj’s en een Portugese scheidsrechter die vliegensvlug alle valse bingo’s onderschepte en bestrafte.

Prijzen voor de winnaars

De muziekbingo was een XL-variant, want naast het draaien van liedjes, had de commissies ook tussendoorspelletjes, -opdrachten en -feitjes voor ons, voor wat afwisseling tussen de muziek door. Sommige teams (lees: H1) en het bestuur maakten hier gretig gebruik van en zagen hun kans schoon om hun andere deelnemende team-/bestuursgenoten een oor aan te naaien. Als Promocie waren we extra trots op de organisatie, want wij zagen qua liedjeskeuze wel wat overeenkomsten met de Groene Top2000!

Het was een geslaagde activiteit, waar zelfs 2 reünisten aan meededen. Een van die reünisten was zo scherp dat hij een patroon herkende in welke nummers er voorbij kwamen, maar dat drukte de pret zeker niet. Weekendcie, bedankt voor de leuke activiteit!

Ga stemmen!

Totaal off-topic, maar absoluut belangrijk: ga stemmen deze week! Of je nu links, rechts of diagonaal stemt, maak gebruik van het grootste goed wat onze democratie rijk is. Lees je in, doe wat stemwijzers en/of kijk Zondag met Lubach terug! Veel plezier met je (werk)week en tot volgende zondag.