Het verschil tussen tot en tot en met
Op 23 februari om 19.00 zat iedereen aan de buis gekluisterd om te luisteren naar de 51e  corona-persconferentie van Rutte. Zouden we dan echt weer mogen volleyballen met elkaar? De verlossende woorden kwamen snel: er mag weer buiten gesport worden tot de 27 jaar. Er zaten een paar Heyendalers op de bank die twee keer moesten knipperen met de ogen. Zei Rutte nou TOT 27 jaar? De NOS had het toch echt over tot en MET 27 jaar? De NOS bleek helaas fake news te hebben verkondigd en Rutte maakte heel duidelijk dat alleen de mensen jonger dan 27 jaar weer naar buiten mochten om met het hele team weer te gaan sporten. Het bestuur heeft gelijk gehandeld en heeft ervoor gezorgd dat binnen een week de eerste trainingen georganiseerd konden worden. Namens de Promocie complimenten voor dit snelle handelen. Super gedaan!

27 en ouder..
Er zijn echter door de regels van Den Haag een aantal Heyendalers die helaas nog niet mogen trainen en vandaag komt er daar weer eentje bij. Rutger de Hond viert vandaag zijn 27e verjaardag. Rutger, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Je krijgt als cadeau dat je je vrije tijd in de avonden en op zaterdag nog even behoudt, want volleyballen zit er nu niet meer in. 

Er is dus een twintigtal Heyendalers dat nog even geduld moet hebben, maar er zijn ruim 180 leden die wel weer lekker mochten trainen deze week. Het was koud; zeker met je blote voeten in het zand en het zal ongetwijfeld ook komende weken nog koud zijn en misschien ook nog een beetje nat. Maar denk eraan: jij mag tenminste weer met je teamgenoten op het veld staan! Hieronder vind je de gezichten van iedereen die nog moet wachten tot Rutte groen licht geeft voor de groep 27 jaar en ouder. Dankzij onder andere Ivo van den Nieuwendijk hebben we pareltjes kunnen bemachtigen van deze leden. Mocht je tijdens de training denken gadver wat een kou en wat een regen? Denk dan even aan deze mensen, want die moeten nog steeds wachten.

(Linda en Nicole zitten ook nog met veel geduld te wachten tot ze weer op het veld mogen verschijnen, maar verschijnen liever niet op de website. Disclaimer: behoor jij ook tot de groep van 27+, maar sta je er niet bij? Dan is de LA niet helemaal up to date. Stuur ons een berichtje en we zorgen er hoogst persoonlijk voor dat jij volgende week schittert in het stukje van de Promocie.)

Sweet memories
Er waren ook twee leden die duidelijk nog meer verlangen dan en deze week hun gedachte lieten afdwalen naar de prachtige belevenissen die zij de afgelopen jaren meemaakten bij Heyendaal. Zij gaven gehoor aan onze oproep om hun favoriete momenten te delen.


De Heyendaalherinnering van Verleg
We waren met Heren 1 op teamweekend. Volgens mij was het in Utrecht, maar ik weet het niet meer zeker. Om ons teamgevoel te versterken hadden we allemaal ons inspeelshirt aangetrokken en gingen we de stad onveilig maken. Onze inspeelshirts waren roze, dus we vielen aardig op. Toch was het minder bijzonder dan we dachten, want het was die week toevallig gay pride week. We besloten een willekeurige voorbijganger te vragen wat de leukste kroeg was, want locals weten dat toch altijd het beste! Hij wees ons enthousiast naar een kroeg verderop, waar het volgens hem altijd gezellig was. Wie zijn wij om tegen het advies van de lokale gids in te gaan? Met een horde knappe mannen in roze shirts komen we aan bij de kroeg en zonder twijfelen gaan we naar binnen. Sympathieke kroeg, ze hadden zelfs een regenboogvlag voor het raam hangen als steun voor de gay pride week.  De mensen binnen waren ook heel aardig, ik kreeg zelfs (gratis!) drank aangeboden door een vriendelijke jongeman. Pas toen ik na zeker 30 minuten binnen te zijn folders zag liggen over HIV viel bij mij het kwartje…

De Heyendaalherinnering van Niek Smulders
Niek zijn herinneringen zijn voornamelijk in foto’s vastgelegd. Zie onderstaande pareltjes:


Blijf ook met de 27+ leden in contact
De 27-plussers mogen wel training geven, dus je zal ongetwijfeld soms mensen langs het veld zien staan die daar eerder niet stonden en natuurlijk mogen zij ook gewoon blijven deelnemen aan de activiteiten. Zoals met de activiteit van gisteren: de muziekbingo! Het was een leuke en goed georganiseerde activiteit waar niet alleen de leden elkaar weer even zagen, maar er waren ook reünsiten die de weg naar Heyendaal weer even wisten te vinden. Weekendcie ontzettend bedankt voor jullie inzet en harde werken. Dit heeft heel wat voorbereidingstijd gekost. Dankjulliewel! 

Aanstaande vrijdag gaan we gewoon door met activiteiten en kan je je eigen Daen -of Vegaburger bouwen. Voor 19,50 krijg je alle ingrediënten voor een Daenburger (of vegaburger), een fles wijn, één speciaalbiertje en de toegang tot een speciaal filmpje waarin Café Daen precies uitlegt hoe je je eigen Daenburger bouwt. Geef je nu op!