Een week geleden stonden we massaal op het ijs, met minimaal drie lagen kleren om temperaturen die ver onder het nulpunt lagen te kunnen verdragen. Vandaag kunnen we naar buiten zonder jas. Letterlijk een wereld van verschil.
Dit mooie weer levert niet alleen een lekkere temperatuur op, maar kan ook in deze tijd zorgen voor een berg positieve energie. Iets wat veel mensen wel kunnen gebruiken in deze tijd. Mocht je nog niet overtuigd zijn om de komende dagen naar buiten te gaan, dan hierbij nog wat leuke motiverende feitjes.

We weten natuurlijk allemaal dat ons lichaam vitamine D aanmaakt wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht, wat bevorderlijk is voor onze hele gezondheid. Naast vitamine D wordt ook de aanmaak van serotonine gestimuleerd door daglicht. Dit stofje zorgt ervoor dat we actiever en positiever worden.
Om de positieve energie nog verder te boosten, kun je ook nog gaan sporten in het zonnetje. Dit zorgt namelijk voor nog meer serotonine in je lijf.

Shotjestijd
Dat is ook precies waar Heyendaal weer om de hoek komt kijken, jouw broodnodige groene serotonine shotje! Ondanks dat we nog niet samen mogen volleyballen, zijn er wel mogelijkheden om (op afstand) samen te sporten. Naast volleyballers kent de vereniging namelijk ook een fietsclub (
De Groene Rijders) en een hardloopgroep (De Groene lopers). Door op de linkjes te klikken kom je bij de strava-pagina’s van beide groepen en kun je ook lid worden. En dat wil je, want niet alleen komt de alternatieve Batavierenrace eraan (23-24 april), ook wil je fit zijn wanneer we eindelijk weer een balletje mogen slaan. Laten we eerlijk zijn, die coronakilo’s waren prima in de winter, maar nu wordt het toch weer tijd om die onweerstaanbare summerbodies van ons tevoorschijn te toveren. Wellicht dat we dan ook weer ouderwets kunnen genieten van de roddels die die onweerstaanbaarheid oplevert. Dat is ook al veel te lang geleden.

Batavierenrace
Maar eerst even terug naar de Bata, want daar zijn ontwikkelingen in. Dat we niet in een massa naar Enschede gaan rennen om vervolgens met een nog grotere, zwetende massa in een feesttent te staan, kunnen we inmiddels allemaal wel bedenken. Voor de fanatieke Bata-gangers natuurlijk heel erg jammer, want dit was altijd gigantisch genieten. Toch heeft het ook voordelen. Je hoeft niet te bevriezen in je tentje en ook een te brakke tocht van Enschede terug naar Nijmegen blijft je bespaard.

Afgelopen weken is ook bekend geworden dat er een alternatieve vorm van dit hardloopevenement opgezet gaat worden. De precieze invulling is nog niet bekend, maar zodra dat wel zo is zal de Batacie ons vast snel op de hoogte brengen. Dan rest ons alleen nog het rennen en de training hiervoor. Mocht je dit nou vermoeiend vinden klinken, lees dan nog een keer het eerste deel van dit verhaal om wat motivatie te krijgen. Plus dat biertje dat je na het rennen van een Bata-etappe verdient hebt, smaakt echt extra lekker. 

Mocht rennen nou toch niet zo jouw ding zijn, maar behoor je wel tot de helft van Heyendaal die tijdens de vorige lockdown een racefiets heeft aangeschaft? Dan is het nu de hoogste tijd om die pareltjes uit het stof te halen. Niets is zo fijn als een rondje door de prachtige natuur die de omgeving van Nijmegen rijk is. Voor inspiratie kun je bijvoorbeeld de volgende site bezoeken, al is dit meestal niet echt nodig, want welke kan je de stad ook uit fietst, alles is mooi.
Fietsen is natuurlijk nog leuker en gezelliger wanneer je het samen doet. Mocht je nou zo snel niemand weten die je kunt vragen voor een ritje, sluit je dan helemaal snel aan bij de Groene Rijders. Hier is namelijk altijd wel iemand te vinden die niet weet hoe snel hij/zij zich in fietskleren moet hijsen om vervolgens een rondje te fietsen. Om de communicatie een beetje te bevorderen kun je worden toegevoegd aan de appgroep en voor je het weet wordt je sportieve activiteit ook nog een sociale activiteit. Dubbel winnen dus!