Het stukje van vandaag zal kort en bondig zijn. Er is te veel mooi beeldmateriaal gemaakt om aan ons voorbij te laten gaan.

Gisteren heeft dames zes het voor elkaar gekregen de Heyendalers weer een keer samen te brengen in een activiteit die niet snel vergeten zal worden. In duo’s gingen de Heyendalers op pad. Er waren twee verschillende routes door de stad uitgezet. Door middel van het oplossen van raadsels kon je achter de volgende stop van de route komen. Bij ieder raadsel was je op zoek naar drie woorden. Zo kreeg je een cryptische omschrijving van een woord, een afbeelding dat een woord uitbeeldde, een reeks cijfers dat gelijk stond aan de letters in het alfabet etc. De drie woorden kon je vervolgens invoeren in een app die je precies naar de juiste locatie kon brengen. Eenmaal op locatie kreeg je vaak ook nog een opdracht die je moest uitvoeren om een onderdeel van de eindcode te ontvangen. Dit heeft geresulteerd in de meest fantastische filmpjes die je hieronder kan bewonderen. Er was ook een opdracht waar helaas geen filmpje voor nodig was, maar die we jullie niet willen onthouden. Namelijk; bedenk een originele openingszin. Hier een paar voorbeelden:

  • Je doet me denken aan Harambe ik wil een kindje in je put achterlaten|
  • Mag ik een foto dan weet Sinterklaas precies wat hij me moet geven
  • Did you buy those pants on discount because they are 100% off at my place.

Op het einde kwam ieder duo erachter dat zij verbonden waren aan een tweede duo dat de andere route had gelopen. Door de onderdelen van de eindcode met elkaar uit te wisselen kon ieder duo het juiste antwoord doorgeven. Het viertal Stijn, Jens, Minou en Tesse wisten het snelst de twee routes te bewandelen en de juiste eindcode door te geven, gefeliciteerd met de overwinning. Dames 6, wat hebben jullie hier ongelofelijk veel werk in zitten. Het was een heerlijke middag en wij hebben allemaal genoten! Hartstikke bedankt voor de organisatie!

Dan is het nu tijd om na te genieten. Hieronder vind je een aantal filmpjes die gisteren zijn geschoten.

 

Mocht je helemaal in de stemming zijn gekomen en nog meer Heyendaal willen vandaag, dat kan! De Redaccie heeft vanochtend de download naar de tweede Heybul beschikbaar gesteld. Klik hier voor het bericht van de Redaccie!

De volgende groene activiteit is op 6 maart! We ruilen dan de raadsels in voor musica. Ben jij erbij?