Door de jaren heen zijn er een hoop activiteiten georganiseerd. Dit is vaak de schone taak van de Actiecie. Elk jaar bedenken zij weer een ludiek idee en worden de leden een hele dag vermaakt. Ook dit jaar is de Actiecie al hard aan het werk om een dag te organiseren. Deze zal later in het jaar plaatsvinden, maar iedereen heeft nu natuurlijk ook al behoefte om er weer eens lekker op uit te gaan en dankzij Dames 6 is die mogelijkheid er 13 februari al!

Over twee weken organiseert Dames 6 de activiteit getiteld Het grote Heyendaalraadsel! Het gaat dit keer een beetje anders dan we afgelopen maanden gewend zijn. In plaats van de laptop openklappen en testen of je camera het doet en de microfoon werkt, kan je de laptop nu lekker links laten liggen. We mogen naar buiten mensen! Als je nog twijfelt lees je hieronder hoe leuk de activiteiten door de jaren heen waren. Als het goed is ben je aan het einde overgehaald en kan je je inschrijven. Je vindt onderaan dan natuurlijk de link om je samen met een Heyendaler of in je uppie in te schrijven. De activiteit is geheel coronaproof, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Liftwedstrijd
De Actiecie heeft in 2016 een heuse liftwedstrijd georganiseerd. Het was een koude dag, dat zullen de deelnemers niet snel vergeten, maar bovenal was het een hele gezellige dag. De Heyendalers gingen in tweetallen op pad en vertrokken vanaf Station Nijmegen. Door het oplossen van raadsels en het beantwoorden van vragen kwamen zij erachter naar welke verschillende stops er gelift moest worden. Een onvergetelijke stop was de Efteling. Dit staat niet alleen bij de deelnemers in het geheugen gegrift, maar als je Kaatsheuvel binnenkomt rijden aan de kant van het Eftelinghotel zul je vandaag de dag nog steeds een Heyendaalsticker zien prijken op het Welkom-in-Kaatsheuvel-bord. Heyendaal is overal!
Tijdens het rijden kon je ook extra punten verdienen door opdrachten uit te voeren. Zo zijn er door de duo’s heel wat rotondes gereden, want tien rondjes achter elkaar op een rotonde leverde aardig wat punten op! 

Carnaval vieren met CV de Pielepoalers
Inmiddels vieren de Heyendalers al jaren op carnavalszaterdag carnaval met CV de Pielepoalers, maar dit is allemaal begonnen dankzij de Actiecie. In het jaar 2017 kwam de Actiecie met het idee om carnaval te vieren met Heyendaal in Oeteldonk. Deze activiteit is uitgegroeid tot een traditie. Waarbij het altijd rennen is voor de laatste trein en de laatste trein ook echt niet door iedereen wordt gehaald. Het is een feestje en we hopen dan ook dat we deze traditie weer snel voort kunnen zetten.

Wie is de PeGajus
In het jaar 2018 organiseerde de Actiecie een Heyendaal variant op Wie is de mol?. Zij vertaalden het zeer populaire TV-Programma naar een Heyendaalactiviteit. Om met de woorden van de commissie te spreken moesten de groepen op zoek naar de leden die hun ziel aan de blauwe duivels hadden verkocht. Aan alle details was gedacht zo ook aan bijpassend geld voor de pot, zoals je hieronder ziet.

Escape the city
Met raadsels, opdrachten en aanwijzingen moesten de groepjes proberen te ontsnappen uit de stad met een geheim vluchtvoertuig. De Actiecie heeft in 2019 bewezen dat er geen grenzen zijn voor deze commissie. Verschillende bedrijven werden ingezet om een leuke dag neer te zetten. Zo werden de groepjes ontvangen in Jack’s Casino om een lekker glaasje prosecco te nuttigen en was er zelfs een NU.nl artikel geschreven waar aanwijzingen in stonden. Het bleek dat het een lastige uitdaging was, want niemand had het vluchtvoertuig kunnen vinden. Memorabel was het groepje dat door weer en wind helemaal naar Lent was gefietst en met Lent bedoelen we niet even de brug over. Daar bedoelen we mee helemaal naar de bioscoop, omdat zij dachten daar opgepikt te worden door het vluchtvoertuig. Niets bleek minder waar en ietswat teleurgesteld keerden zij weer terug naar de goede kant van de waal. Daar werden zij warm ontvangen en werd de dag afgesloten, zoals iedere activiteit met een lekker hapje en een drankje bij Café  Daen. 

Kortom Heyendaalactiviteiten zijn stuk voor stuk leuk en voor je het weet ben jij onderdeel van een traditie. Schrijf je daarom nu in voor Het grote Heyendaalraadsel! Dames 6 succes nog even met de organisatie, wij kijken er erg naar uit!