Gisteravond was het dan zover, weer een nieuw hoofdstuk in de biografie van Covid-19: ‘De Avondklok’. Side note, misschien moeten we nadenken over een andere titel voor dit boek, met al die varianten waar de experts zich op dit moment druk over maken. Het omtoveren tot een sprookje is ook nog een optie: ‘Covid-19 en de zeven varianten’ zou best kunnen. Andere suggesties zijn natuurlijk ook altijd welkom. 

Gelukkig zijn er vandaag ook nog belangrijke zaken te bespreken, namelijk de nabeschouwing van de Heyendaalslag. Kleine uitleg voor de mensen die zichzelf, net als een lid van de Promocie, hebben opgesloten in hun eigen gebouwde fort in de woonkamer, de Heyendaalslag is de pubquiz van deze groene vereniging, die vorige week zondag plaatsvond. Hoe groot de competitiedrang bij volleyballers is, bleek maar weer uit het grote aantal deelnemers dat aan de startstreep verscheen. Maar liefst 21 teams zaten om 16.00 klaar om te beginnen aan de digitale wereldreis, georganiseerd en gepresenteerd door het bestuur. 

Tijdens de zes rondes durende quiz kwamen er zeer uiteenlopende onderwerpen aan de orde. Drie rondes waren aan elkaar gelinkt in het thema wereldreis. Hierin moest onder meer geraden wordt welke monumenten en drankjes afgebeeld waren op de dia’s. Ook werd de kennis over de nationale dieren van verscheidene landen getest.
De andere drie rondes waren gebaseerd op dingen die dichter bij huis zijn, namelijk spelletjes, volleybal in het algemeen en een muziekronde over onze eigen Groene Top2000. In welk jaar werd ook alweer de positie ingevoerd die bekleed wordt door het geringe aantal leden dat geen groen shirt draagt tijdens de wedstrijden? En hoe heet de man die de veelbesproken speelse warming-ups van de Nederlandse Volleybaldames bedacht? 

And the winner is…
Iets na zessen waren we aangekomen bij de apotheose van de dag. Alle punten werden geteld en het was bijna duidelijk wie de Heyendaalslag 2021 zou gaan winnen. Tijdens de bekendmaking van de eindstand werd duidelijk dat er een groot aantal teams was dat hun plek op de ranglijst moest delen met een ander team. Bij het naderen van de top 3 was de spanning te lezen bij de teams die nog in de race waren. De derde plek bleek voor “Vertoeven met Verhoeven”, bestaande uit Stijn, Jorn en Tess Verhoeven. Slimheid zit hen duidelijk in de genen. 

De twee overgebleven teams, “Twee weten meer dan 1” (Claudia van Brussel en Sanne Meekes) en “De Natte Panda’s” (Niek Smulders, Stijn Uittenbogaard en Robbert Huiskamp) hielden het nu bijna niet meer uit, wie van hen zou er met de trofee naar huis gaan? Het was uiteindelijk een anti-climax van jewelste voor hen, want ook de eerste plek bleek er een die gedeeld moest worden. Dit leverde ook de organisatie enige stress op, er was immers maar een prijs. Voor de bekendmaking ervan moest nog het nodige worden aangepast met als resultaat dat de winnaars nog steeds in spanning zitten over wat zij gewonnen hebben.

Instagram take-over
Als ‘Team van de maand’ januari mochten wij als Promocie ook een keer de Heyendaalinsta overtaken. De uitslag van de verschillende vragen willen we jullie natuurlijk niet onthouden. Op de vraag ‘Wat mis je het meest?’ antwoordde 64% van de stemmers de trainingen en wedstrijden. 36% ging voor activiteiten en borrels. Wij zien natuurlijk graag dat alles dit seizoen nog offline kan plaatsvinden. Op de vraag wat je de volgende keer bij Café Daen bestelt antwoordde 61% de Daenburger (of course). 39% gaat liever voor iets anders.

Via deze weg willen we jullie ook nog even bedanken voor de suggesties op de vraag waar we de komende tijd over moeten schrijven. We nemen het mee ;). Nee geintje, komende weken komen jullie suggesties aan bod in onze Promocie Weekly!