Tijdens de persco van afgelopen dinsdag is het nog maar eens duidelijk geworden dat we voorlopig nog wel even met de situatie waarin we nu zitten zullen moeten dealen. Ondanks dat we allemaal begrijpen dat het nodig is, is het ook begrijpelijk dat het thuiswerken en -studeren je de keel uit begint te hangen en dat de huidhonger serieuze vormen aan begint te nemen. 

Het voordeel wat jullie hebben boven de rest van Nederland is dat jullie lid zijn van Heyendaal. Het groene licht aan het einde van de tunnel. Het baken van rust in tijden van onzekerheid en crisis. Nee, zonder te sentimenteel te worden op de zondagavond, contact met je verenigingsgenoten is toch iets waar we allemaal van genieten nu. 

Groene tips
Waar alle teams in een normaal seizoen minimaal een keer per jaar op teamweekend gaan en de teamavonden vaak niet op een hand te tellen zijn, moeten we dit jaar op zoek naar alternatieven. In deze periode met name digitale alternatieven. Dit lukt het ene team beter dan het andere, hebben we deze week gemerkt. We hebben alle teams namelijk gevraagd om de rest van Heyendaal te inspireren met de online activiteiten die zij al gedaan hebben. 

Dames 8 heeft hier enthousiast op gereageerd:
Op 21 november verzamelde Dames 8 zich achter hun computer voor weer een nieuwe zoommeeting, maar deze keer was het een leuke! Lotte had, met hulp van Cilla en Mara, een fantastische Ranking the Teams gemaakt. Omdat we een vrij nieuw team zijn en elkaar dus nog niet allemaal zo goed kennen, was dit het perfecte moment om onze vooroordelen te testen en wat sappige verhalen te horen. Hiermee waren wij ook al perfect voorbereid toen later de Redactie ons vroeg voor de editie in de Heybul!’

Ook Dames 10 heeft er ook al meerdere avonden op zitten. De activiteitencommissie van het team is er maar druk mee. Een bierproeverij met een bijpassende quiz, een wijnproeverij en zelfs een online disco zijn al de revue gepasseerd. 

Door de hoge leeftijd van sommige speelsters van Dames 2 leek het hen wel gepast om een heuse bingo te organiseren. Met de bingokaarten en pen in de aanslag was het wachten tot het goede nummertje werd gedraaid. Je mocht echter niet meteen kruisen. Aan elk nummer was een opdracht verbonden die je uit moest voeren voor je het nummertje mocht afkruisen. Dit zorgde voor filmpjes van speelsters van D2 die de nummer 1 van de groene top 2000 uit volle borst uit een open raam zongen en van een trainer die veel te veel marshmallows in zijn mond propte. Daarnaast werden er shotjes gedronken en natuurlijk waren er fantastische prijzen te verdienen! Een aanrader voor iedereen die zin heeft in lachen, gieren en een klein beetje dronken worden. 

Bij de mannenteams lijkt de inspiratie toch nog ver te zoeken te zijn als we de reacties geloven. Zowel H2 als H3 hebben de afgelopen maanden vrij weinig met het hele team ondernomen. Dus mannen, neem alles goed in je op en put er inspiratie uit. 

Skibbl for the win
Mocht het toch te veel werk en moeite zijn om zelf iets te organiseren dan is er ook altijd nog de mogelijkheid om een datum te prikken en op het moment zelf het wereldwijde web raadplegen. Daar zijn namelijk genoeg leuke spellen te vinden die je samen kunt doen. Hiervan willen we Skribbl even extra uitlichten. Dit is een soort online versie van Pictionary die je met het hele team kunt spelen. Wie denkt dat dit een eitje is, kan van een koude kermis thuiskomen. Hier kan de schrijfster van dit stuk ook over mee praten. De hoop op een nieuw talent was na het starten van dit spel snel vervlogen. 

Ook de Heyendaalslag online
Zoals we ook vandaag weer meegemaakt hebben, worden ook voor veel verenigingsbrede activiteiten online alternatieven bedacht. Voor het eerst in de groene geschiedenisboeken is de Heyendaalslag online gehouden. Waar we anders allemaal kunnen genieten van de stommiteiten van de andere groepjes, is dit in een gemute stand toch wat lastiger. Toch willen we jullie de kans geven om jouw foto’s en belevenissen met iedereen te delen en op die manier de nabeschouwing die volgende week zal verschijnen nog meer kleur te geven. Houd je vooral niet in, want we verlangen er allemaal naar om ouderwets te lachen om elkaar.