Over een weekje is het eindelijk weer eens tijd voor een Heyendaalactiviteit. De eerste activiteit van 2021 is, hoe kan het ook anders, de Heyendaalslag! Geheel volgens traditie zullen op zondag 17-01-2021 de grijze massa’s worden gekraakt. Dit keer niet in het bovenzaaltje van Café Daen, maar dat mag de pret niet drukken. Hoe kan je je nu het beste voorbereiden op deze quiz?

TV-programma’s
Aangezien de wereld plat ligt, zullen jullie ongetwijfeld al gemerkt hebben dat er op TV een hoop quizes te bekijken zijn. Vanavond bijvoorbeeld is de tweede aflevering te zien van Beat the champions, waarin kandidaten het opnemen tegen vijf mensen die zo ongeveer hun hele leven hebben gewijd aan het spelen van quizes. Zou het jou lukken om de champions te verslaan? Dan ben jij zeker te weten klaar voor de Heyendaalslag.
Mocht je toch nog wat oefening zoeken dan kan je doordeweeks iedere avond oefenen tijdens de afleveringen van de Slimste mens. Je algemene kennis wordt in de ronde 3-6-9 flink op de proef gesteld en bij de Galerij en de Puzzel zal je je associatieve vaardigheden goed onder de knie moeten hebben. De slimste mens kijk je niet alleen op TV je kan het ook zelf spelen via de Slimste mens app. Je kan tegen willekeurige mensen strijden, maar kan ook vrienden uitnodigen. Gooi je gebruikersnaam in de comments op facebook en daag andere Heyendalers uit. Samen train je dan voor komende zondag!

De standaard Heyendaalslagvragen
Ieder jaar is de Heyendaalslag en ieder jaar keren er een paar vragen terug. Elke keer heb je weer spijt dat je niet nog even hebt gekeken naar de standen in de poules en niet nog even de kaart van Nijmegen erbij hebt gepakt. Om je voor deze fout te behoeden hebben wij een paar vragen op een rijtje gezet. 

  1. Hoeveel Heyendaalteams bevinden zich op dit moment in de top 3 van hun poule?
  2. Hoeveel Heyendaalrelaties zijn er?
  3. Wat zijn de zes straten die uitkomen op het Keizer Karelplein?
  4. Hoe oud is de oudste Heyendaler?
  5. Uit welk jaar komt de jongste Heyendaler?
  6. Wat drinkt het bestuur? Hoeveel Vodka hoeveel water?

Café Daen
Normaal begint iedereen braaf met een kopje koffie of een kopje thee als de Heyendalers zich langzaam verzamelen in de bovenzaal van Café Daen om de quiz te spelen. Daarna wordt er voorzichtig begonnen met een klein biertje, waarna de halve liters Franziskaner op tafel komen en iedereen is vergeten dat het eigenlijk zondag is. Het zal komende zondag wat anders gaan, maar er zijn wel pakketten samengesteld, waardoor Café Daen toch nog een beetje bij ons is. Je kan een wijnpakket of een speciaalbierpakket bestellen en deze ophalen op 15, 16 en 17 januari bij Daen. Als je dit graag wilt, stuur dan een mail naar externe relaties Guus (externerelaties@nsvvheyendaal.nl).

Geef je nu op!
Het zou heel leuk zijn als er zoveel mogelijk Heyendalers meedoen. We zitten nu immers ook niet aan het limiet van het bovenzaaltje vast. Het zou leuk zijn voor de commissie, maar ook voor de gehele vereniging om elkaar weer eens te zien via het beeldscherm. Op 13 januari om 23.59 uur sluiten de inschrijvingen. Je hebt dus nog drie dagen om je op te geven. Zoek één, max. twee, Heyendaler(s) bij elkaar en schrijf je team in op de website. Klik hier!