Afgelopen vrijdag hebben we eindelijk weer mogen genieten van een Heyendaalactiviteit. Dit keer was het aan de Klapcie om een coronaproof activiteit uit de kerstmuts te toveren. Het werd een online Biero di Santa. Over heel Nijmegen waren 18 kleine groepjes Heyendalers verdeeld met biertjes, speciaalbiertjes, shotjes, wijn en bubbels in de aanslag.

Om klokslag 20.00 uur zou het feest losbarsten maar er volgde bericht dat de techniek de Klapcie even in de steek liet. Zonde natuurlijk, want de mannen hadden dinsdagavond de apparatuur nog getest om vrijdag alles soepel te kunnen laten verlopen. Uiteindelijk ging om 20.15 uur de livestream online en kon iedereen elkaars outfit bewonderen. Alles kwam voorbij; kerstslingers, kerstmutsen, kerstlampjes, inspeelshirts, volleybalbroekjes, fietshelmen. Vooral de helm met lampjes in team blauw was spectaculair. 

Het startschot voor de Biero werd door Roel Veerbeek en Robbert Huiskamp gegeven. Alle teams gooiden een shotje achterover en konden snel door naar de volgende etappe. Dit was gelijk het tempo voor sommige teams. Team 6 ging als een speer en goot het ene biertje na het andere naar binnen. Zij maakten zich daardoor al snel los van het peloton. Maar ook andere teams gingen volle bak voor de winst en probeerden zo snel mogelijk alle drankjes te nuttigen. Winning team was uiteindelijk het team van Myron Albering! D11 staat niet alleen in de volleybalcompetitie bovenaan, maar wist ook deze strijd te winnen! Na de overwinning was kort te zien hoe een teamlid in een hoekje op de bank langzaam zat weg te kwijnen en op een gegeven moment ging de camera uit. Wij zijn erg benieuwd wat er zich verder heeft afgespeeld bij het winnende team. 

Naast de livestream was er ook nog een team van de Klapcie dat zich door weer en wind door Nijmegen verplaatste om Smirnoff Ice en andere te gekke prijzen uit te delen. Met een microfoon aan een stok van anderhalve meter in de aanslag gingen zij langs bij mensen en schakelde de livestream natuurlijk over naar deze drie correspondenten. Zo werd een eerste bezoek gebracht aan Loek van de Berg. In een mum van tijd gooide Loek een ice via een trechter naar binnen. Het bezoek van de Klapcie was overigens niet het enige bezoek bij het groepje van Loek. De politie kwam ook even een kijkje nemen, omdat het toch wel heel erg leek alsof er een illegale rave gaande was. De discolampen stonden de hele avond te flitsen. Gelukkig hadden de mannen zich keurig aan de regels omtrent de groepsgrootte gehouden en kon de politie met een gerust hart weet verder op patrouille. 

De Biero di Santa werd afgesloten met een mooie harmonie van alle deelnemende Heyendalers tijdens het nummer Tess – Stupid. Zo waren we toch weer even terug in Café Daen. Al komen de zangkunsten van iedereen via een laptop toch net iets minder mooi uit dan in de kroeg. Het was een zeer geslaagde activiteit waarin we met Heyendaal toch weer even samen konden genieten van een drankje en net zoals in de kroeg zag je de een na de ander langzaam afglijden en dronken worden. 

Hardlopers zijn geen doodlopers
Nu iedereen zijn of haar fietskwaliteiten heeft getraind, is het tijd voor een andere sport. We gaan ons namelijk langzaam op maken voor de Batavierenrace. We hopen natuurlijk allemaal dat we in dit voorjaar weer van Nijmegen naar Enschede mogen rennen om vervolgens te genieten van een groot feest met een hossende menigte en de avond dan af te kunnen sluiten op de camping in een tent waar het vervolgens veel te koud is dus je wel gedwongen wordt om met een Heyendaler de tent in te duiken. 

Om de afstand van Nijmegen naar Enschede te overbruggen zijn er veel gemotiveerde Heyendalers nodig die ook zin hebben om hun hardloopskills een beetje te trainen. De Batacie heeft daar het volgende op bedacht! Een echte Stravagroep getiteld de Groene lopers! In deze groep kan jij je hardloopkwaliteiten showen en andere motiveren ook de hardloopschoenen aan te trekken. We volleyballen nu allemaal wat minder, dus een keertje per week hardlopen is niet eens zo’n gek idee. Download Strava nu en word lid van de groep

De Promocie wil graag de Batacie helpen en heeft al een paar mensen gescout. De motoriek van Veerle van de Ven laat te wensen over, zij kan beter de tentjes voor de renners opzetten. Maar Robbert Huiskamp en Marloes Lugtenberg hebben al kilometers ervaring. De Batacie kan hen zeker benaderen. Verder hebben we bij Heyendaal een marathonloopster in ons midden. Cheyenne Heijmans zou vorige week in Valencia de marathon rennen, maar dat ging door Corona niet door. In plaats van bij de pakken neer te zitten, liep Cheyenne helemaal in haar uppie de marathon door de Ooijpolder. Deze topper hebben we bij de Batavierenrace zeker nodig! Ook Bas Verheggen is fanatiek gaan hardlopen. Afgelopen zomer haalde hij geregeld de hardloopschoenen uit de kast en liep dan fluitend tien kilometer. Linda Eppink gaat hardlopend ook erg lekker. Zo trainde zij voor een halve marathon en slaagde ze er ook in deze te lopen. 

Dit zijn natuurlijk voorbeeldjes van leden met een ijzeren discipline en doorzettingsvermogen. Je hoeft niet al tien kilometer te kunnen rennen om mee te doen aan de Bata. Er zijn genoeg kortere etappes van 3 km of 5 km. Stof je hardloopschoenen dus af en word lid van de groep op Strava om elkaar te motiveren die conditie op te bouwen. Het kan niet anders dat Heyendaal dan straks fluitend over de finish komt en dat je feestend wordt onthaald op de atletiekbaan in Enschede!