Hoewel het grote eetfestijn gisteren niet door kon gaan, had de avond toch verdomde veel weg van een avondje diner rouler. Alle Heyendalers konden zich in groepjes van maximaal vier personen inschrijven om een echt halloweenbaksel te bakken. De teams hadden drie uur de tijd om een prachtig baksel in elkaar te draaien en een pitchclip op te nemen voor de jury. Het enige waar ze zich aan moest houden was dat er een groen element in moest zitten. De meesten gingen voor groene kleurstof of het gebruik van groene ingrediënten zoals limoen, munt of kiwi. Op de Houtstraat moest de opa van Heyendaal nog even bewijzen dat hij zich nog altijd heel jong voelt. Daarom bakte hij brownies met een zeer geestverruimend groen ingrediënt. 

Om 18.30 uur startte de activiteit en kon iedereen inloggen op de livestream. Guus Cox en Frederik Stoel zaten nog relatief nuchter achter hun tafeltje met de flessen drank in de aanslag. Deze twee gastheren presteerden het om urenlang de avond aan elkaar te praten. Zij speelden never have I ever met de verschillende groepjes en stelde diverse groene quizvragen, maar zij dronken voornamelijk shotjes, heel veel shotjes. Zoveel shotjes dat Guus het opgegeven moment zelfs kon horen als iemand zijn duim opstak. 

De hoeveelheid drank is natuurlijk zeer vergelijkbaar met een avond Diner Rouler. Ook Niek uit H3 kan hierover meepraten. Niek zou bij een normaal Diner Rouler de persoon zijn geweest die Daen niet gehaald had. Na een ice-wedstrijdje tegen Fieke werd het hem allemaal eventjes te veel. Een klein volumebarfje eindigde op de stoep. 

Zoals bij Diner Rouler was er ook een groepje dat er met de winst vandoor ging. Claudia, Sanne, Esmee en Monique werden gekroond tot meesterbakker. Al heeft Monique voornamelijk wijn gedronken, zo was in hun pitchclip te zien. Dames, gefeliciteerd met de overwinning! 

Na Diner Rouler zijn er altijd een paar gebeurtenissen die blijven hangen. Ook gisteren is er iets gebeurd wat niet meer snel vergeten zal worden. Claudia Bayat en Romee Harnischmacher gingen voor de titel en haalden alles in huis om de meest perfecte buenotaart te maken. Er was echter een klein misverstand over de term roomkaas. Waar normale mensen gaan voor een pakje monchou gingen Claudia en Romee voor een bakje paturain. De taart die er overigens wel om te smullen uit zag, belandde zonder pardon in de prullenbak. Want ja chocola en knoflook is niet perse de combinatie waar iemand blij van wordt. 

Het was een ontzettend gezellige, coronaproof avond dat heel goed was geregeld door de commissie en het 54e bestuur. Ik spreek denk ik namens alle deelnemers als ik zeg dank voor de organisatie!