Nabeschouwing week 41

Waar we vorige week nog schreven dat alle volleybaltijd goed werd benut, was dat afgelopen week wel anders: 0 vijfsetters, 1 vervallen wedstrijd, 3 uitgestelde wedstrijden en de rest werd 3-1 of 4-0. Met wisselend succes. Als alle wedstrijden door waren gegaan waren alle 18 teams in actie gekomen. Een volle volleybalweek dus.

Uitslagen

Xanthos DS 1 Heyendaal DS 5 Uitgesteld
Xanthos DS 2 Heyendaal DS 9 Uitgesteld
Heyendaal DS 8 Kidang DS 4 1-3
Hexagon DS 1 Heyendaal DS 10 1-3
Pegasus DS 9 Heyendaal DS 12 1-3
Heyendaal DS 13 Tweestroom DS 5 Vervallen
Heyendaal HS 3 Pegasus HS 4 4-0
Isala ‘77 DS 2 Heyendaal DS 6 1-3
Heyendaal DS 5 Kidang DS 2 Uitgesteld
Heyendaal DS 7 Weekenders DS 1 1-3
Heyendaal HS 5 Setash HS 3 3-1
Kidang HS 1 Heyendaal HS 4 4-0
Heyendaal HS 2 Pegasus HS 3 3-1
Ikaros DS 3 Heyendaal DS 11 0-4
Kerkemeijer Gemini DS 1 Heyendaal DS 1 4-0
Gemini DS 1 Heyendaal DS 2 3-1
Nuovo DS 1 Heyendaal DS 4 4-0
Gemini HS 1 Heyendaal HS 1 0-4

Heren 2 nog ongeslagen dankzij winst op oud-oud-Heyendalers

Het klinkt heel stoer, Heren 2 ongeslagen in de promotieklasse. Maar waar vorig jaar werd gestreden om de punten om niet te degraderen (en dat alleen een beloofde douche met de trainster de mannen kon motiveren om niet direct een klasse lager af te dalen), is het nu andere koek. Positieve koek. En dat willen we jullie natuurlijk niet onthouden. En wat is er mooier dan een tweede winst op rij te boeken op een team met oud-oud-Heyendalers.

Ook Dames 12 wint de Nijmeegse derby

Groen > Blauw. Dat wisten we natuurlijk al, maar ook Dames 12 wist de onderlinge wedstrijd in groen voordeel te beslissen. De meiden van Jens en Jorn begonnen het seizoen met een vijfsetter, maar waren deze week extra gemotiveerd voor De Derby van Nijmegen. De eerste set ging nipt verloren, maar de andere 3 sets hebben ze laten zien dat ze uit beter hout gesneden waren. Gezien de setstanden was het spannend, dus dan smaakt de overwinning extra zoet. Goed bezig dames!

Donderdag = livestreamdag

We blikken ook vast vooruit naar de Thirsty Thursday komende week. Waar we normaal met z’n allen de tribune bestormen en na afloop een feestje in Daen vieren, gaan we dat in de 2020-editie net ff anders doen. Maar, minder leuk wordt het zeker niet. Je kunt nu namelijk tíjdens de wedstrijden genieten van een biertje. Alleen de bejaarde Heyendalers weten nog hoe het is om met een biertje in je hand naar de wedstrijden te kijken. Maarrrr donderdag mogen we weer: en wel met een livestream in Cafe Daen! Schrijf je snel in want vol = vol.