In het nieuwe normaal is het gebruikelijk dat niet alle wedstrijden die op het programma staan worden gespeeld. Zo werden de wedstrijden van D5 en D9 van afgelopen dinsdag uitgesteld en ook de wedstrijd die D13 morgen zou spelen is komen te vervallen. Deze laatste is overigens geen coronageval: Tweestroom DS 5 heeft besloten de handdoek in de ring te gooien en dit hele seizoen over te slaan. Gelukkig kan er in het nieuwe normaal door de meeste teams wel gewoon gevolleybald worden. Hieronder vind je de wedstrijden die morgen worden gespeeld! 

Thuiswedstrijden

19.30 Heyendaal DS 8 Kidang DS 4
19.30 Heyendaal HS 3 Pegasus HS 4
21.30 Heyendaal DS 5 Kidang DS 2
21.30 Heyendaal DS 7 Weekenders DS 1
21.30 Heyendaal HS 5 Setash HS 3

Uitwedstrijden

19.30 Hexagon DS 1 Heyendaal DS 10
19.30 Pegasus DS 9 Heyendaal DS 12
19.45 Isala’77 DS 2 Heyendaal DS 6

Heyendaal DS 7 – Weekenders DS 1
Heyendaal DS 7 heeft een pittige start gehad dit seizoen. Zij dachten te starten met een compleet team, maar helaas bleek niets minder waar. Een passer/loper verkoos toch de blauwe vereniging boven ons mooie groene clubje en een spelverdeler liet het op laatste moment toch afweten. Hun coaches, Imke van Gelder en Manon Joosten, doen er natuurlijk alles aan om het team in deze barre periode te begeleiden, maar Imke heeft het nu ook druk met verhuizen (ja mensen, ze gaat samenwonen!!) en Manon heeft het druk als bestuurslid en moet goed in de gaten houden of de amateursport nu wel of niet wordt stopgezet. Het is dus een stressvolle tijd voor D7, maar zij slaan zich er wel meer dan doorheen. Na de harde klap van een 4-0 verlies krabbelden zij weer omhoog en wisten ze vorige week gewoon de ruime winst te halen. De dames hebben in ieder geval veel meer vlieguren gemaakt dan hun tegenstander van morgen: de Weekenders. Dit team uit Winssen heeft nog maar één wedstrijd op de teller staan, waarin zij precies geen punten wisten te pakken. Het zou ons niet verbazen als al het doorzettingsvermogen van D7 morgen resulteert in wederom een mooie overwinning. 

Week van de scheidsrechter 2 t/m 11 oktober
Ieder team heeft van het bestuur een kaartje gekregen om deze week als bedankje aan de scheidsrechters te geven. De Nevobo is mega creatief geweest met leuzen als ‘Tijdens de intelligente lockdown hebben we veel mensen gemist, maar jou nog het meest!’ en ‘De afgelopen periode hebben we de tijd gehad om goed na te denken: zonder jou op de bok is er geen volleybal!’. Gelukkig zijn de Heyendalers altijd een stukje creatiever tijdens de week van de scheidsrechter. Stiekem uit eigenbelang, want vroeger won je bitterballen als je de scheidsrechter het beste in het zonnetje had gezet. Hieronder twee pareltjes uit de oude doos: 

Cafe Daen
Het is al uitgebreid aan bod gekomen, maar ook Daen mag om 21.00 geen mensen meer binnenlaten. Of je nou géén wedstrijd hebt of je wedstrijd om 19.30 of 21.30 speelt, er zijn zat opties om toch een bezoekje te brengen aan onze favoriete kroeg. 

  1. Je hebt geen wedstrijd. Normaal ga je dan alsnog rond een uur of elf naar Daen om wat Heyendalers tegen te komen en je te mengen in de vereniging. In het nieuwe normaal strik je wat Heyendalers en ga je rond zes uur naar Daen om gezellig samen te eten, een klein drankje te drinken en vooruit misschien ook een klein shotje Sourz te nemen. Pak er een spelletje bij en je hebt toch een hele gezellige Heyendaalavond in Daen.
  2. Je hebt om 19.30 wedstrijd. Normaal ben je dan om negen uur klaar met je wedstrijd, ga je uitgebreid douchen in het RSC, bestel je wat pitchers in het Sportcafé en moedig je op de tribune nog de teams aan in de tweede ronde. In het nieuwe normaal veeg je de tegenstanders binnen een uur van het veld en race je in je wedstrijdkleding naar Daen om nog voor 21.00 binnen te zijn. Je hebt dan vervolgens met je team nog een heel uur om te proosten op de punten. Ik zou willen zeggen het voordeel is dat je binnen een uur niet dronken wordt, maar ik moet zeggen dat Bas van Lonkhuijzen (H1) dat tegendeel reeds heeft bewezen.
  3. Je hebt om 21.30 wedstrijd. Normaal spreek je bij iemand thuis af om samen te eten en te wachten tot je eindelijk naar de hal mag. In het nieuwe normaal spreek je om 17.00 bij Daen af. Kan je echt niet zonder de standaard wraps voor je wedstrijd? Dan biedt Daen ook de oplossing, want er staat een heerlijke wrap op het menu! Als je al om 17.00 een hapje eet is dat echt wel weer gezakt en kan je met genoeg energie het veld instappen.