Nabeschouwing week 40
We kunnen niet ontkennen dat ‘The Virus’ ook deze week weer de hoofdrol heeft opgeëist in onder andere de sportwereld. Afgelopen maandag hielden we allemaal ons hart vast, want de angst voor het opnieuw stilleggen van de competities was zeker aanwezig. Gelukkig konden we al snel na 19.00 uur opgelucht ademhalen, want voorlopig mogen we nog wedstrijden spelen. Zeven groene teams mochten deze week hun kunsten weer vertonen. 

Uitslagen

Trivos HS 2 Heyendaal HS 3 2-3
Tweestroom DS 4 Heyendaal DS 13 3-1
Tweestroom DS 1 Heyendaal DS 5 0-4
Ikaros DS 1 Heyendaal DS 7 1-3
Tweestroom DS 2 Heyendaal DS 8 2-3
Pegasus HS 9 Heyendaal HS 5 0-4
Heyendaal DS 1 Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV DS 1 1-3
Heyendaal HS 1 Voorwaarts HS 1 Uitgesteld

Zowel bij de heren als de dames was er een team dat dan ook maar meteen maximaal wilde genieten van de tijd die er voor de wedstrijden stond. Dames 8 nam hierin het voortouw en maakte het, na een 2-0 voorsprong, tot het eind toe erg spannend in Gendt. In de vijfde set trokken zij bij een stand van 16-14 de winst toch naar zich toe. De mannen van het derde voelden hier ook wel wat voor, want ook in Wijchen veranderde in een 2-0 voorsprong na vier set in een gelijke stand van 2-2 om vervolgens de winst te pakken in de vijfde set. 

Dames 5 neemt vijf punten mee naar huis
Waar hun trainers er donderdag een lange avond van maakten in Wijchen, deden de dames van Paul en Stijn waarvoor ze naar Gendt waren afgereisd. Onder leiding van invalcoach Veerle van de Ven werd de winst in alle sets binnengeharkt. Na twee verliespartijen zijn de vijf punten die ze hiermee hebben verdient ook meer dan welkom. Dankzij een livestream was het voor een deel van het groene publiek ook mogelijk om de wedstrijd te volgen. Het was duidelijk dat veel Heyendalers interesse hadden om vanaf de bank toch de mentale support te geven aan hun spelende verenigingsgenoten. Laten we hopen dat dit bij de nog te spelen wedstrijden vaker mogelijk is!

Advies: Draag een mondkapje in publieke ruimtes!
Sinds afgelopen week is er een een dringend advies vanuit de overheid om in publieke ruimte een mondkapje te dragen. De Nevobo heeft op hun website duidelijke adviezen gegeven over het dragen van mondkapjes rondom de volleybalsport. Via deze link kun je de adviezen van de Nevobo zelf rustig lezen, zodat we samen zo veilig mogelijk kunnen blijven volleyballen.