Volgens onze PromoCie-planning was het vandaag tijd voor de voorbeschouwing van H1. Alle verhalen over de teamavond stonden al op papier en het filmpje van Sjoerd en Stijn lurkend aan een tapkraan stonden al klaar om geupload te worden. Helaas, moet deze voorbeschouwing nog even op zich laten wachten, want gisteren kwam het nieuws dat de wedstrijd van H1 morgen niet gespeeld wordt. De tegenstander had spelers die getest moesten worden op Corona dus de Nevobo heeft het verzoek tot verplaatsing van de wedstrijd goedgekeurd. Door onder andere deze annulering wordt er morgen maar één wedstrijd gespeeld. Heyendaal DS 1 komt voor de tweede keer dit seizoen in actie. Nu is het extra spijtig dat er geen publiek meer is toegestaan, want daar was door alle verplaatsingen voldoende ruimte voor geweest. Wij hopen stiekem op een livestream, zodat we toch nog een beetje volleybal kunnen zien dit weekend!

17.00 Heyendaal DS 1 Fystiotherapie Scheepjeshof/VCV DS 1 

Wie de eerste set te makkelijk wint, moet extra opletten hoe hij de tweede set begint
In de vorige wedstrijd van D1 werd de eerste set eenvoudig gewonnen. Met een overwinning van 25-13 hadden ze de vloer redelijk aangeveegd met de tegenstander. Je zou ook kunnen zeggen dat het te makkelijk ging. Als je een set eenvoudig wint, ligt het gevaar op de loer dat je de volgende set net een stapje minder zet. Dat is een fenomeen in de volleyballerij dat vaker voorkomt. H5 bijvoorbeeld won gisteren de eerste set met 25-0 (!!!). Thijs Hendriks wist de bal 25 keer goed te serveren en de tegenstander presteerde het om niet te scoren. Dit is natuurlijk een monsterlijke prestatie en wij zijn dan ook erg benieuwd hoe groot die taart wordt die Rosa van der Deen en Aline de Nooijer voor de mannen gaan maken. Hoewel je zou zeggen dat als je een set wint met 25-0 de rest van de wedstrijd niet meer gespeeld hoeft te worden, werd er gisteren toch begonnen aan een tweede set. H5 won ook deze set, maar met 25-18 was het gat toch aanzienlijk kleiner. Het klinkt elke keer als een cliché, wanneer een coach zegt aan het begin van een set ‘oké het is weer 0-0, focus!’. Maar stiekem heeft de coach dan dus wel echt een punt! 

Heyendaal DS 1 – Fystiotherapie Scheepjeshof/VCV DS 1 
De dames wonnen de eerste set vorige week ruim, maar daarna was WIK Steenderen toch echt te sterk. Vanuit Steenderen keerden onze dames terug met maar één puntje. Ze zijn natuurlijk vastberaden om morgen meer punten in Nijmegen te houden. Vorige week moesten de dames het stellen zonder Neele Rave. Neele kampt al een tijdje met een schouderblessure en eindelijk heeft ze de rust genomen die ze moest nemen. Deze week kon zij weer rustig meetrainen en morgen zal blijken of zij haar teamgenoten ook binnen de lijnen weer een handje kan mee helpen. Dames heel veel succes morgen in de stille zaal en denk eraan: 

Wanneer je een set wint, staat het weer 0-0 als je aan de volgende begint!