Vlak voor de persco van afgelopen maandag, hield sportminnend Nederland toch even z’n adem in. Ook op de trainingen maandag werden links en rechts al grapjes gemaakt: “nou, welkom bij de laatste training van 2020”. Gelukkig bleek niets minder waar. Het sporten kan voorlopig nog even doorgaan. In z’n meest pure vorm: alleen sporters en officials, geen supporters, geen kantine. Je kunt het ook saai noemen. Maar laten we vooral koesteren dat we nog mogen. En Heyendaal zou Heyendaal niet zijn als ook we ook hier creatief mee omspringen: de trommel wordt fanatiek gebruikt en teams hebben toeters en ratels aangeschaft om toch wat sfeer te brengen in de zaal. Op de donderdag staan er, wederom, alleen maar uitwedstrijden op het programma. De helft van deze wedstrijden wordt afgewerkt in de altijd kolkende Sporthal Walburgen in het Lingewaardse Gendt.

Uitwedstrijden

19:30            Tweestroom DS 2.         Heyendaal DS 8.            
19:30 Pegasus H9 Heyendaal HS 5
21:15 Tweestroom DS 1 Heyendaal DS 5
21:15 Ikaros DS 1 Heyendaal DS 7
21:15 Tweestroom DS 4 Heyendaal DS 13
21:30 Trivos HS 2 Heyendaal HS 3

Dames 13 zet goede start hopelijk door

Waar Dames 8 en Dames 5 – die ook op bezoek mogen in Gendt – wat moeizamer aan het seizoen zijn begonnen, kende Dames 13 een flitsende start van de competitie. In de eerste wedstrijd werd VoCASA DS 11 met 3-1 opzij gezet. Naast sportief succes zijn de meiden ook actief in het groene verenigingsleven. Ook daar hebben ze in hun eerste twee jaar al een goede start gemaakt door zich fanatiek te mengen in het Heyendaalse. En als kers op de taart hebben ze Commissaris Interne Relaties Fieke in hun midden die zelf nog geen jaar lid is (en dus ook mag deelnemen aan de dit jaar opgerichte Groentjescommissie)! Hulde!

De meiden van Else en Myron gaan er deze week alles aan doen om die goede seizoensstart door te zetten. Dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen!

Vroeg pieken in Daen 

Tsja, toch wel echt een nadeel aan de nieuwe maatregelen: ons geliefde Café Daen moet helaas ook om 22.00 uur de deuren sluiten. Vanaf 21.00 uur mag niemand meer naar binnen. Pas om 23.00 of 00.00 open gaan mag waarschijnlijk niet volgens de regels :). Dus moeten de niet-spelende teams de komende tijd maar vroeg pieken. De arbeiders onder ons zijn hier waarschijnlijk maar al te blij mee. Zo kan één klein biertje in Daen hooguit betekenen dat je om 22.15 of 22.30 thuis bent. Noem het een goede stok achter de deur.

Inschrijven hoeft voorlopig niet meer, je kunt dus gewoon bij Daen aankloppen. Let op: RIVM-/overheidsregels blijven gelden. Dus max. 4 personen per tafel.