Nabeschouwing week 39

Deze week hadden er met elf gespeelde wedstrijden maar liefst 55 punten bijgeschreven kunnen worden op naam van Heyendaal. Helaas, bleef het aantal steken op 31 punten. Er werd hard verloren deze week en hard gewonnen. Een middenweg leek er niet te bestaan. Zo werd er deze week geen enkele vijfsetter gespeeld. 

Uitslagen

Gemini DS 2 Heyendaal DS 4 3 – 1 
Heyendaal HS 3 Pegasus HS 5 4 – 0
Heyendaal DS 13 VoCASA DS 11 3 – 1
Heyendaal DS 8 Heyendaal DS 6 0 – 4
Touche DS 1 Heyendaal DS 10 3 – 1
DVV HS 1 Heyendaal HS 4 4 – 0
Pegasus DS 10 Heyendaal DS 11 1 – 3
Heyendaal DS 7 Pegasus DS 5 0 – 4
Heyendaal DS 5 Swikaros DS 1 1 – 3
Kidangs DS 1 Heyendaal DS 2 0 – 4
WIK Steenderen DS 1 Heyendaal DS 1 3 – 1

Soundboard
Een ploeg die hard wist te winnen deze week was Heyendaal HS 3. Voor de wedstrijd werd er al vroeg verzameld. Natuurlijk om een hapje te eten, maar ook om een soundboard in elkaar te zetten. Er werden enthousiast liederen ingezongen, zoals ‘Hij is rood, hij is wit en je weet dat ie er zit’, ‘Daar wordt iemand afgeblokt, wie zou het zijn’ en ook ‘Ja ta da da da da da ta da da Ja ta da da da da da ta da da Ja ta da da da Ja ta da da da Jaaaaa Heeuujj’ mocht niet ontbreken. Helaas, bleken de boxjes die zij bij zich hadden onvoldoende om hun zangkunsten door de hele sporthal te blazen.

Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat de KlapCie ook plannen heeft om een dergelijk board in elkaar te zetten. Wij zijn benieuwd naar het resultaat en hopen dat de hele vereniging straks de liederen uit het oude vertrouwde Liederenboek ten gehore kan brengen, zonder dat we daarbij de coronaregels verbreken natuurlijk.

Het is mooi om te zien hoe alle teams creatief omgaan met het niet meer mogen zingen. Zo heeft de trommel een plek gekregen op de bank in plaats van op de tribune, zijn er bij D2 ratels en toeters ingeslagen om de punten te vieren en ging D6 los met een eigen playlist. Het is altijd even afwachten wat de scheidsrechter goedkeurt, maar alles is beter dan muisstil een wedstrijd moeten spelen. Complimenten voor ieders creativiteit! 

Heyendaal HS 3 – Pegasus HS 5
Terug naar H3; de mannen namen het op tegen Pegasus en zoals dat wel vaker bij Pegasus het geval is kom je dan wat oud-Heyendalers tegen. Dit keer namen zij het op tegen Machiel Arts, Jochem Monsma en Rob ten Berge. Rob was donderdag jarig en zo sportief om ook voor de mannen van Heyendaal een puntje taart mee te nemen. De taart van Rob smaakte naar meer en de heren besloten alles op alles te zetten Pegasus een setje onder de tien te houden. En ja hoor, coaches Loek van den Berg (H2) en Guus Cox (H2) zullen de keuken in moeten duiken en hun bakkunsten moeten showen. (Zie de afbeelding voor een kleine inspiratie.) De mannen van het derde zorgden ervoor dat Pegasus in de tweede set maar negen punten wist te behalen. Die taart zal heerlijk smaken! 

Café Daen
Na de 4-0 overwinning heerste er een feeststemming bij H3 en zij waren dan ook zeer blij dat zij met zo’n grote groep zich hadden kunnen inschrijven voor een avond bij Café Daen. Speciale vermelding verdient Sandor Schaudt, deze nieuwe Heyendaler maakte afgelopen donderdag zijn debuut binnen het veld, maar was ook gelijk in Daen te vinden. Er werden allerlei spelletjes gespeeld, van Exploding kittens tot Halli Galli en van 30seconds tot Bussen. Om 00.00 werd er wederom een Lang zal hij leven ingezet. Niek Stortelder vierde zijn 26e verjaardag met zijn teamgenoten en ontving van Jur Dousi een heerlijke verjaardagscocktail. Om 01.00 sloten de deuren van Café Daen, maar iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis. Het was weer een ouderwets gezellige donderdagavond.