Het is morgen een zeer rustige Heyendaal-zaterdag. Alleen Heyendaal DS 1 en DS 2 mogen laten zien wat ze in huis hebben. Aanvankelijk zou H2 ook een potje spelen, maar de tegenstander heeft zich teruggetrokken. Dat betekent wel weer dat het behoud in de promotieklasse voor H2 een stapje dichterbij is gekomen. 

Morgen komen dus alleen D1 en D2 in actie.  

14.30 Kidang DS 1 Heyendaal DS 2
18.00 WIK Steenderen DS 1 Heyendaal DS 1

Debuut
Vorig seizoen gingen de dames van Marinus als een trein. Lange tijd hielden zij zelfs de koppositie bezet. Een week voordat de Nevobo bekendmaakte de competitie te zullen staken, waren de dames net naar de tweede plek gezakt. Er brak een spannende tijd aan en de meiden moesten geduld hebben, maar uiteindelijk kwam het verlossende bericht van de Nevobo. De dames mochten zichzelf feliciteren met promotie! Nu is eindelijk het moment daar. Morgen zullen zij debuteren in de tweede divisie.

Ontmoet het nieuwe Heyendaal DS 1
Dat doen zij met een nieuwe coach aan de kant: Guus van den Elzen. Guus was jaren geleden trainer van Heyendaal DS 1 en is nu dus weer teruggekeerd op het oude nest. Natuurlijk hebben we geen afscheid genomen van Marinus. Hij traint de dames nog altijd, maar door de combinatie van zijn trainerschap bij Heyendaal en trainerschap in Duitsland, zijn de late wedstrijden op zaterdag niet altijd te halen. Naast een nieuwe coach verwelkomen zij ook passer/loper Alexia en diagonaal Lieke. Alexia komt uit het land waar ze met borden smijten als ze plezier maken en Lieke komt van die andere groene vereniging uit de omgeving, waar we verder geen woorden meer aan vuil willen maken. Nieuw bij D1, maar minder nieuw bij de vereniging is Suzan van Nieuwland. Samen met Marene neemt zij de spelverdeling op zich. Dat betekent niet dat Marijntje spoorloos is verdwenen. Zij is teruggekeerd naar een voor haar oude vertrouwde positie, namelijk de liberoplek.

In deze nieuwe samenstelling spelen de dames morgen tegen WIK Steenderen. Deze tegenstander is niet geheel nieuw, vorig seizoen speelden D1 al tegen dit team in de derde divisie. De tweede divisie brengt een nieuw en hoog niveau met zich mee, maar ook extra reistijd. De dames zullen aardig wat tijd doorbrengen in de auto komend seizoen. Hopelijk kunnen zij in Steenderen wel douchen en hoeven zij niet een uur in elkaars zweetlucht terug te keren naar Nijmegen. Want hard werken en veel zweten zal het zeker worden, maar in de oefenpartijen is al gebleken dat de dames zeker niet onderdoen voor teams in de tweede divisie. Dames heel veel succes met jullie debuut!