De eerste competitieweek zit erop. Er zijn wisselende resultaten behaald, maar het belangrijkste is natuurlijk dat we weer wedstrijden mochten spelen! 

Pegasus DS 10 Heyendaal DS 9 3 – 1 
Trivos DS 4 Heyendaal DS 8 4 – 0 
VoCASA DS 7 Heyendaal DS 7 2 – 3 
Switch ‘87 HS 2 Heyendaal HS 5 0 – 4 
Weekenders DS 3 Heyendaal DS 12 3 – 2 
Heyendaal DS 10 Kidang DS 5 1 – 3
Heyendaal DS 6 Ikaros DS 2 1 – 3
Heyendaal HS 1 TweeVV HS 1 4 – 0
Swikaros DS 1 Heyendaal DS 5 4 – 0
Heyendaal HS 2 Trivos HS 1 3 – 1
Heyendaal DS 2 Gemini DS 2 2 – 3 

Heyendaal DS 2 beleefde gisteren haar eigen aflevering Wie is de mol?. Allereerst werd, zoals bij de kandidaten van de Mol, het geduld zeer op de proef gesteld. De wedstrijden van HS 1 en DS 6 liepen uit. Normaal zit je dan gezellig met elkaar op de tribune en moedig je de teams aan. Nu zit je buiten onder een gebouw te wachten op het verlossende telefoontje van in dit geval niet Rick van de Westelaken maar van de spiksplinternieuwe Commissaris Volleybalzaken Valerie. Om 17.00 was het zover: DS 2 mocht naar hun opdracht. Dit keer kon er geen geld voor de pot worden verdiend, maar stonden wel de allereerste punten van de competitie op het spel. De speelsters kwamen aan in een sporthal, die gelukkig werd opgefleurd door de inspeellijst van DJ en tevens coach Robbert Hauskampf (HS 1). Volg ‘m nu op Spotify!

Een spannende wedstrijd volgde. Iedereen was hard aan het werk en niemand leek te mollen. Zelfs de geleende spelers Romee Harnischmacher en Floor Hubers gingen volop mee voor de winst. Helaas, trok DS 2 net aan het kortste eind en ging de wedstrijd in een vijfsetter toch verloren. Bij het ondertekenen van het DWF viel ineens iets op. Er stond een bestraffing voor spelophouden op naam van DS 2. Zowel de zaalwacht als de scheidsrechter had geen idee hoe dat was gebeurd. Had er dan toch iemand gemold? De velden werden afgebroken en de zaal werd opgeruimd. De telefoons kwamen langzaam tevoorschijn en toen werd alles duidelijk. Libero Claudia Bayat (DS 2) had vanuit Iran mee willen kijken met de wedstrijd en heeft in het DWF per ongeluk op de bestraffing geklikt. Claudia was de mol! Dit geeft zij ook eerlijk toe in haar biecht.

Komende week belooft wederom een mooie groene week te worden. Zo worden er maar liefst op vier dagen wedstrijden gespeeld en is het tijd voor de allereerste Heyendaalderby van het seizoen. Je leest alle ins en outs woensdag in de voorbeschouwing!