Deze nabeschouwing wordt gesponsord door de overheid:

Nabeschouwing week 10

Deze week kwamen er twaalf Heyendaalteams in actie. Dit zijn de uitslagen van deze week:

Ikaros DS 1 Heyendaal DS 7 0 – 4
Tweestroom DS 3 Heyendaal DS 9 0 – 4
Heyendaal DS 11 Isala’77 DS 2 1 – 3
Heyendaal DS 8 Kidang DS 4 1 – 3
Heyendaal DS 6 VoCASA DS 7 1 – 3
Pegasus DS 4 Heyendaal DS 5 1 – 3
Sportclub Wychen HS 1 Heyendaal HS 5 2 – 3
Heyendaal HS 4 Kidang HS 1 2 – 3
Heyendaal DS 13 Pegasus DS 12 4 -0
Pegasus DS 9 Heyendaal DS 12 3 – 1
Heyendaal DS 4 VoCASA DS 5 4 – 0
TweeVV HS 1 Heyendaal HS 2 4 – 0

Heyendaal DS 13 – Pegasus DS 12
De dames van Wieke Bergers hebben na de wedstrijd van donderdag weer vijf punten kunnen bijschrijven. De dames hadden geen kind aan Pegasus. De derde set was een taart zeker binnen handbereik, maar met de winst van 25-11 gaat die net aan de dames voorbij. Het is een wel een belangrijke winst, want dankzij deze wedstrijd zouden zij zo maar eens zeker kunnen zijn van een plek in het linkerrijtje! Lenne van der Velden is helaas nog steeds geblesseerd van het Heyendaalweekend, maar meetrainer Fieke Roijmans ging graag mee om de dames te helpen. Na hun overwinning waren zij samen met DS 4, een beetje HS 1  en Sébastiaan de enige die de fietstocht naar Café Daen durfden af te leggen. Het regende de hele avond pijpenstelen en iedereen kwam als verzopen katjes binnen. Maar daar kon dan wel genoten worden van de bitterballen en geproost worden op de punten. Gefelicitieerd dames met de overwinning!

Heyendaal HS 4 – Kidang HS 1
De wedstrijd van HS 4 ging buitengewoon goed van start. De mannen maakten punt na punt en lieten weinig ruimte over voor Kidang. Bij D13 ging de taart net aan de dames voorbij, maar Heren 4 wist deze wel te bemachtigen. De eerste set eindigde in 25-9. Cheyenne en Lisan kunnen dus aan de slag. Het lukte helaas niet om over Kidang heen te blijven walsen. Het stagneerde misschien een beetje bij Heyndaal, maar Kidang had inmiddels ook het gaspedaal gevonden. De tweede set was voor Kidang, maar de derde set pakte Heyendaal dan weer. In de vierde set was het eventjes op en werden alle krachten gespaard om de vijfde set winnend af te kunnen sluiten. Het eindigde helaas in 13-15, maar het was voor het publiek een leuke pot om te kijken. Helaas, was het publiek wat schaars. Hopelijk is dat aanstaande donderdag weer wat beter, want ook dan spelen er zes teams in het RSC.

Heyendaalgala
Om klokslag negen uur openden de deuren van de Brebl en werden alle uitgedoste Heyendalers verwelkomd met een glaasje prosecco. In het begin is het natuurlijk altijd even aftasten, maar al snel kwam het feestje op gang. De meesten van ons hebben in hun studententijd al genoeg bier gezien en stapten daarom over op de seven-up bessen. Dit resulteerde in een stormloop bij de bar, wat het personeel en de voorraad helaas niet helemaal aan kon. Maar met wat hulp van de GalaCie met het glazen halen en spoelen werd er een juist ritme gevonden en werd er nog een andere voorraad aangebroken om te kunnen voldoen aan alle bestellingen. Het ging hard met de drank en dat kwam niet alleen, omdat iedereen dorst hard. Maar er waren dobbelstenen in omloop, heel veel dobbelstenen. Dit zorgden voor de nodig adjes. maar gelukkig kwam er vaak genoeg een rood traytje drank voorbij en was je hand zo weer gevuld.

Om 01.00 verplaatste de hele meute zich naar Van Rijn. De meeste Heyendalers zullen naar alle waarschijnlijkheid gisteren wakker zijn geworden en zich afgevraagd hebben, waarom ze om 01.00 niet gewoon naar huis zijn gegaan. Er zijn zelfs mensen die Van Rijn hebben uitgespeeld. Die moeten spijt hebben gehad, vooral toen zij om 16.00 op het station moesten staan voor de volleybalwedstrijd. Heel Van Rijn werd praktisch overgenomen door Heyendaal. Je kon niet echt om de galajurken en pakken heen. Verder was er nog een opvallende gebeurtenis. HS 5 maakte de overstap van DS 9 naar DS 11!

Toen onze favoriete Heyendaal vlogster naar huis ging hoopte iedereen op een geweldige vlog. Haar vorige vlog na een gala staat immers in ieders geheugen gegrift. Iedereen op snapchat en instagram heeft van dit hilarische filmpje kunnen genieten en hoopte afgelopen zaterdag op soortgelijk materiaal. Dat had zij natuurlijk over voor haar trouwe fans. Zij begon vol goede moed aan haar vlog, totdat mevrouw agent er een stokje voor stak. Je mag je telefoon niet meer in je hand hebben op de fiets en deze actieve Heyendaler werd op de bon geslingerd. Negentig euro zonder pardon moet deze meid nu afrekenen, omdat ze ons een plezier wilde doen. Mevrouw agent had natuurlijk wel gelijk en onze Heyendaalvlogster heeft ongetwijfeld haar lesje geleerd en zal voortaan lopend vloggen. Het was voor iedereen een dure avond; uiteten, galakaartje en Van Rijn. Maar voor haar was de avond extra duur. Zij kan dus wel een klein steuntje gebruiken:

Draag je steentje bij

Het was een geweldig feestje en dat feest gaat denk ik voor sommige teams nog even door. Er lagen namelijk wel wat straatpizza’s op het voormalige Honigcomplex. De substantie had een verdacht rode kleur en was zeker niet van een bierdrinker, maar van een bessenliefhebber. Er zal morgen dan ook vast getrakteerd worden op taart.

Geniet nog van het laatste dagje weekend! Morgen start er weer een gloednieuwe Heyendaalweek!