Nabeschouwing week 9

Donderdag werd er niet gespeeld voor de competitie, maar vond er een heuse demowedstrijd plaats tussen Protos en HLB. De twee ploegen uit de topdivisie kwamen even showen hoe echt volleybal eruit ziet. De demowedstrijd werd gevolgd door een trainersclinic voor alle huidige Heyendaaltrainers. Wij hopen natuurlijk dat er nog andere Heyendalers zijn die geinspireerd zijn geraakt en volgend seizoen zich ook als trainer willen inzetten voor de vereniging. In tegenstelling tot donderdag werd er zaterdag wel gevolleybald voor de competitie en dat gebeurde ook nog eens tijdens de Super Saturday. Dit zijn de uitslagen van deze week:

Heyendaal HS 2 LIVO HS 2 4 – 0
Heyendaal DS 1 SV Dynamo Apeldoorn DS 3 1 – 3
Heyendaal DS 2 SSS DS 3 4 – 0
Heyendaal DS 10 TweeVV DS 4 2 – 3
Heyendaal HS 1 DIOS HS 1 1 – 3

Heyendaal HS 2 – LIVO HS 2
Een belangrijke wedstrijd vond plaats om 12.00 in het RSC. Heyendaal HS 2 strijdt voor behoud in de poule en namen het op tegen de directe concurrent. Trainers Marloes en Veerle hadden niet verwacht dat zij een keer dit seizoen op taart moesten trakteren, maar na de 25-5 overwinning in de tweede set hebben de mannen de taart meer dan verdiend. Zij lieten de rest van de wedstrijd ook niets heel van LIVO. De ploeg uit Westervoort wist maar 44 punten te behalen in deze wedstrijd. Deze klinkende overwinning lijkt een wonder, maar niets is minder waar. Marloes heeft donderdag de mannen namelijk voorzien van een motivatie om nog iets harder te werken. Bij behoud wordt de droom van zanger Rinus namelijk werkelijkheid en duikt Marloes met de mannen van het tweede onder de douche. Wij zijn erg benieuwd hoe lang deze motivatie zijn vruchten afwerpt. Aanstaande zaterdag nemen de mannen het opnieuw op tegen te koploper. Wat zou er winnen, de kater na het gala of de motivatie om met Marloes onder de douche te kunnen staan?

Heyendaal DS 1 – SV Dynamo Apeldoorn DS 3 
De dames van het eerste verzorgden gisteren de borrel. Het thema was verSCHRIKKELijk. Een moeilijk thema, een lastig thema, maar uiteindelijk hadden meesten toch een outfit te pakken. Zo liet H1 zich inspireren door hun eigen wedstrijd. Zij kregen tijdens hun wedstrijd te maken met verschrikkelijke scheidsrechters en besloten daarom in scheidsrechters tenue te verschijnen inclusief kaarten en irritante fluitjes. D10 en D1 werden beïnvloed door de fantastische film despicable me. D10 deed dit geheel in eigen thema waarbij de ogen toch echt net op een tikkie ordinaire plek terecht waren gekomen. Het was weer een gezellige avond met alle zaterdagteams, maar ook de niet zaterdagteams waren aanwezig. D6 was wederom weer goed vertegenwoordigd en ook D13 en H5 waren present! Tof dat jullie er weer bij waren. Nu zegt dit stukje veel over de goed georganiseerde borrel van D1 en weinig over de wedstrijd. Dit komt, omdat de wedstrijd een zelfde thema had als de borrel. We willen daar natuurlijk niet al te veel woorden aan vuil maken. Dynamo had daarnaast ook nog eens een heel blik aan publiek opengetrokken waardoor de aanmoedigingen van Heyendaal een beetje op de achtergrond waren. Kortom, vooral terugdenken aan de top borrel en iets minder aan de wedstrijd.

Heyendaal DS 10 – TweeVV DS 4
Heyendaal DS 10 moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen de koploper. Het team uit Ede had nog maar 8 sets verloren. Elk puntje dat de dames van hun konden winnen was mooi meegenomen. Zij gingen dan ook zonder angst de wedstrijd in en met de volle overtuiging gingen zij uit de startblokken. Dat had TweeVV niet helemaal zien aankomen. De dames van Lies veegden totaal de vloer aan met hun tegenstander. De eerste twee sets wonnen zij met 25-13 en 25-15. Een bizarre prestatie tegen het team dat nu al 80 punten op de teller heeft staan. Na deze twee sets vol overgave te hebben gespeeld was de koek helaas op en ging de 3-2 overwinning toch mee naar Ede, maar de dames mogen zeer trots zijn op dit resultaat. Zij hebben het dan ook goed gevierd tijdens het diner in de Waagh en bij de borrel in Café Daen. Wij zijn erg benieuwd of er nog nieuwe berichten zijn geplaatst in de biechTEN app na gisterenavond.

Afgelopen week hebben we kunnen genieten van het Heyendaalweekend, CV de Pielepoalers en de Super Saturday en de feestdagen zijn nog niet voorbij! Aanstaande vrijdag worden alle smokings en galajurken uit de kast getrokken en wordt er vier uur lang gedanst, gelachen en de gedronken in de Brebl tijdens het Heyendaalgala! Maar eerst; donderdag weer volle bak in het Radboud Sportcentrum. Kom jij gezellig langs?