Morgen kunnen we genieten van de extra dag van het jaar en dat doen wij natuurlijk nog eens extra, omdat het de super saturday is. Helaas, is de zaterdag niet helemaal compleet, want D3 zal geen wedstrijd spelen. Zij moeten ongetwijfeld nog even bijkomen van het teamweekend, want er waren geloof ik een paar zakjes nodig in de auto om geheel schoon weer naar Nijmegen terug te keren. Morgen zie je D3 dus niet spelen, maar de rest van de zaterdagteams zijn wel present:

12.00 Heyendaal DS 1 SV Dynamo Apeldoorn DS 3
12.00 Heyendaal HS 2 LIVO HS 2
14.00 Heyendaal DS 10 TweeVV DS 4
14.00 Heyendaal DS 2 SSS DS 3
16.00 Heyendaal HS 1 DIOS HS 1

Ik hoef jullie niet uit te leggen dat alle teams hopen op een overvolle tribune. Zij hebben tijdens de Thirsty Thursday gezien hoe groot het feestje zijn. En niet alleen op de tribune weet Heyendaal feestjes te bouwen. CV de Pielepoalers maakte Oeteldonck afgelopen weekend onveilig. Iedereen had het zo naar zijn zin, dat sommigen zelfs de laatste trein niet wisten te halen. Met Heyendaal is het altijd feest en wij hopen dan ook weer op een hele dikke party op de tribune.

12.00

De Super Saturday start om 12.00 in Hal 1 van het Radboud Sportcentrum. Heyendaal DS 1 gaat als een speer en krijgt een middenmoter op bezoek. Nieuw gezicht langs de kant is Suzan van Nieuwland. Marene raakte afgelopen week geblesseerd en mag voorlopig even niet volleyballen. Uit alle macht probeerde zij een bal te blokkeren, maar helaas won de bal toch van haar vingers. Hopelijk weten de dames ook zonder haar een mooi resultaat neer te zetten.
De meest belangrijke wedstrijd van de dag wordt ook in deze ronde gespeeld. HS 2 neemt het op tegen de directe concurrent LIVO. Uit wisten zij deze wedstrijd te winnen, maar het is ook vandaag weer belangrijk dat alle punten in eigen huis blijven. De mannen beseften zich dit maar al te goed en hadden allemaal de intentie om gewoon te komen trainen in plaats van carnaval te vieren. De versterking voor dit team komt van Niek Stortelder. Stijn Uittenbogaard is geblesseerd. Waar de vingers van Marene verloren van de bal, verloor de pols van Stijn van de vloer.

14.00

Om 14.00 verhuist al het spektakel van Hal 1 naar Hal 2. Daar verzorgen de teams zelf de opbouw van het net en zijn er reserve tellers ingezet, omdat D4 het niet voor elkaar kreeg om met genoeg mensen te zaalwachten dit weekend. D10 heeft de eer om de koploper van de poule te verwelkomen. Vorige wedstrijd wonnen zij een setje tegen TweeVV en met een vierde plek op zak doen zij het sowieso niet onaardig dit seizoen. Ook D10 wordt deze week versterkt door een speelster van buitenaf. Onze eigen voorzitter, Anouk Janssen Daalen zal de tweede ronde niet op de tribune schitteren maar bij D10. De schouder van Joyce is helaas nog steeds niet voldoende hersteld om te kunnen spelen.
De tweede wedstrijd in deze ronde wordt gespeeld door Dames 2. De dames hebben het licht weer gezien en wonnen vorige week 4-0 van Scylla. Vandaag krijgen zij SSS op bezoek. Dit kan een hele leuke wedstrijd zijn en elke wedstrijd is voor D2 belangrijk, want de teams liggen qua punten allemaal gigantisch dicht bij elkaar. Als zij vandaag weten te winnen is dat niet alleen heel erg fijn voor D2, maar ook voor D3. Ook D2 krijgt deze dag versterking. Lisa Weijman zal het team uithelpen. Er zijn geen blessures bij D2, maar het is gewoon een ontzettend reislustig team. Je leest er alles over in het tribune boekje.

16.00

De dag in het RSC wordt afgesloten door Heyendaal HS 1. Ook de mannen van Harry krijgen versterking. De enkel van Sybren heeft het namelijk begeven. Van wie of wat de enkel verloor is mij onbekend, maar hij zal morgen in ieder geval niet in actie komen. Tim Roco biedt de helpende hand aan de mannen van het eerste en die hulp zou zomaar eens goed van pas kunnen komen. De vorige wedstrijd tegen DIOS eindigde in een 4-0 nederlaag. De heren wisten nog net twee setjes de twintig te bereiken, maar daarmee is alles dan ook gezegd. Tijd dus voor revanche!

Eten en de borrel
Nadat we een feestje hebben gebouwd op de tribune, staat er voor de mensen die zich hebben ingeschreven een heerlijk diner klaar in de Waagh. Na het eten dalen wij allemaal af naar de gewelven van Café Daen waar de dames van het eerste een borrel voor ons hebben georganiseerd. Mocht je je dus niet hebben ingeschreven voor het eten bij de Waagh, dan kan je altijd daarna nog aansluiten bij de borrel. Je hebt inmiddels al gelezen dat het een verschrikkelijke borrel wordt, maar alles is altijd net iets minder verschrikkelijk als je samen bent met je favoriete clubgenootjes. Kom dus gezellig even langs!