Afgelopen week werden er slechts drie wedstrijden gespeeld, maar het werd toch een onvergetelijke Heyendaalweek. Afgelopen weekend vertrokken we namelijk met 53 Heyendalers naar Weeze voor het Heyendaalweekend. Het is dus vooral interessant om hier nog even naar terug te blikken, maar uiteraard tonen we ook nog eventjes de uitslagen van afgelopen week:

Heyendaal DS 9 D.V.O.L. DS 2 3 – 1
Kidang HS 2 Heyendaal HS 3 3 – 1
Isala ’77 DS 2 Heyendaal DS 11 3 – 1

Heyendaalweekend
Na weken van voorbereiding ontving de WeekendCie, bestaande uit Jon van Broekhoven (H4), Lauri Novak (D7), Nikki van Hardeveld (D5), Fleur Koenderink (D5) en Else Maria Pronk (D7), alle Heyendalers in Weeze. Het was even zoeken naar de locatie, maar eenmaal gevonden kon het feest beginnen. Er werd begonnen met een speeddate, zodat iedereen elkaar even kon leren kennen. Er waren immers veel Heyendalers die voor het eerst mee waren op Heyendaalweekend. Na elkaar twee minuten gesproken te hebben, was het nog maar een kleine stap naar het seksstandjesspel. Vol overgave stortte de Heyendalers zich op elkaar om zo snel mogelijk de ballonnen te laten knappen. Na dit hete spelletje, kon men stoom afblazen op de dansvloer en tijdens een potje bierpong. DJ Hauskampf en kompaan Dion Legters zorgden voor de hitjes. Op de coïtus in het voorraadhok na was het een gemoedelijke en brave Heyendaalavond.

De volgende dag hulde iedereen zich in het hele neonassortiment van de SoLow om te gaan Glow Golfen. Na het Glow Golfen, kwamen er nog verschillende gezelschapsspelletjes op tafel, waaronder exploding kittens en take five. Bij het eerste spel kwam tot ieders grote verbazing de schaamkraag voorbij. Het kan niet anders dan dat deze foto’s op de wall of shame belanden dus houd de volgende Heybul in de gaten. ’s Middags was het tijd voor een clinic rugby. Dit was voor de meeste heel leerzaam, maar voor Lenne van de Velde (D13) net iets minder. Zij besloot opvolger te worden van Leonie Ebbes en ging door haar enkel. Na een huisartsenafspraak in Boxmeer, afgedwongen door teamgenootjes Leoniek Buis en Romy Jeurissen, keerde zij op krukken terug om de rest van het weekend nog mee te maken. Zo zijn de meeste gebeurtenissen op het weekend zeer vergelijkbaar, maar het was ook het weekend met een primeur. Dames en heren er was meer dan genoeg eten!  Waar normaal de pan uitgelepeld moet worden om vervolgens toch te besluiten nog extra friet te bestellen, was er dit keer meer dan genoeg macaroni bolognese gemaakt. Zo veel dat menig Heyendaler ook nog van de macaroni heeft kunnen smullen als midnight snack. Hulde voor de inkopen van de WeekendCie en de kookploeg!

Om 20.30 klonk het Io Vivat en was het duidelijk tijd voor de cantus. Het hele weekend werd er al gespeculeerd wie het praesidium zou zijn. Uiteindelijk bleken Bart Snippert, Robbert Huiskamp en ondergetekende deze taak op zich te hebben genomen. Het bleek voor velen een eerste cantus te zijn, maar dat kon de pret niet drukken. Er werd gelachen, gedronken, gezongen en gehuild en de meesten wisten de cantus tot een goed einde te brengen. Pas om 01.00 klonken de woorden cantus ex joe en kwam de cantus tot een einde. Op drie liederen na is de hele codex gezongen en belangrijker nog; de hele biervoorraad was er doorheen! Er werden door de corona ongelofelijk veel liederen aangedragen, waar de peto verbum van Frederik Stoel (H5) nog lang in het geheugen gegrift zal staan.

Lieve WeekendCie, bedankt voor de goede organisatie!

Donderdag 20-02-2020
Op deze bijzondere datum staan er ook bijzondere wedstrijden op het programma, want veel zaterdagteams komen morgenavond in actie. Dit is natuurlijk speciaal zo gepland om alvast in de stemming te komen voor de Super Saturday van volgende week. Aanstaande zaterdag worden er geen wedstrijden gespeeld en vertrekken de meeste Heyendalers richting het zuiden (zie hieronder).

Thuiswedstrijden 

19.30 Heyendaal DS 6 Weekenders DS 1
19.30 Heyendaal DS 2 Scylla DS 1
19.30 Heyendaal DS 3 Kidang DS 1
21.30 Heyendaal DS 9 Weekenders DS 2
21.30 Heyendaal HS 5 Setash HS 3
21.30 Heyendaal HS 2 TweeVV HS 1

Uitwedstrijden

19.30 Trivos DS 5 Heyendaal DS 11
21.30 Trivos DS 7 Heyendaal DS 13

Heyendaal DS 6 is het team dat het meeste moet bijkomen van het Heyendaalweekend, zij waren met acht en daarmee met de meeste teamleden aanwezig. Daarnaast kunnen zij ook weer een taart bijschrijven op hun lange taartenbaklijst. Hopelijk heeft dit geen invloed op de resultaten van morgen. Gelukkig krijgen zij niet de nummer één, maar de nummer tien op bezoek. Dit betekent misschien minder tegenstand, maar er kunnen ook zeer dure puntjes worden verloren. Absolute focus is dus geboden.

Heyendaal DS 2 heeft nog iets goed te maken tegen Scylla DS 1. Het team uit Wageningen staat elfde en stond ook de vorige wedstrijd elfde. Toch presteerden de dames het om 3-2 te verliezen. Met de versterking van D4 hopen zij natuurlijk een andere uitslag neer te zetten morgen. Hopelijk is mevrouw Penninx weer goed bij de les, want afgelopen weekend wist zij tijdens de cantus niet meer het verschil tussen de S en de F.

Heyendaal DS 3 was niet te bekennen op het Heyendaalweekend, maar besloot op eigen kracht af te reizen naar Keulen voor hun teamweekend. Wie de dames volgt op instagram, kwam hier bijna niet omheen. Zij hebben tijdens de finale van de herenbekerwedstrijd wellicht genoeg inspiratie op gedaan om morgen van Kidang te kunnen winnen.

Heyendaal DS 9 zit als een van de weinige teams nog in een wedstrijdritme. Zij kwamen vorige week in actie en spelen ook deze week gewoon weer een lekker potje. Zoals DS 6 krijgen ook zij de Weekenders op bezoek. De dames van Romee en Bayan bevinden zich nu in het linkerrijtje en daar willen ze natuurlijk graag blijven staan. Dan is het wel belangrijk dat zij morgen van de nummer acht weten te winnen.

Heyendaal HS 5 ontving tijdens de cantus bijna als eerste een straf. Zij werden naar voren geroepen vanwege hun patser gedrag. Het was tijd dat dit kampioensteam eens echt liet zien wat ze in huis hadden. Het shirt ging, op verzoek van de heer Verleg, uit en al opdrukkend dronken zij door een rietje hun biertje leeg. We zijn erg benieuwd of deze extra training heeft geholpen bij de wedstrijd van morgen.

Heyendaal HS 2 krijgt morgen een nieuwe tegenstander op bezoek. Zij speelden nog niet eerder tegen TweeVV dit seizoen en laat TweeVV nu net koploper zijn van de poule. Helaas, moet HS 2 het de komende weken stellen zonder aanvoerder Stijn Uittenbogaard. Na weken door te hebben gespeeld met een gebroken pols is ook bij hem het verstand doorgedrongen. Geen Stijn dus morgen, maar wel Niek Stortelder. Tot nu toe waren de wedstrijden tegen de teams uit de top drie uitmuntend. De coaches hopen natuurlijk dat dat morgen weer het geval is.

Zoals je kan lezen is er meer dan genoeg stof om over na te praten. Dat kan natuurlijk eerst op de tribune, maar daarna ook in Daen. Het team dat met minimaal vijf personen aanwezig ontvangt een heerlijke pitcher bier! Beter kan de carnaval bijna niet beginnen! 

CV De Pielepaolers
Het begon allemaal in het seizoen 2016-2017 met een idee van de ActieCie. Zij bedachten toen als activiteit een dagje carnaval te gaan vieren in Oeteldonck en sindsdien is CV de Pielepaolers geboren. Ook aanstaande zaterdag vertrekken er weer verschillende Heyendalers richting het zuiden onder leiding van Prins van Griensven (H3) en Adjudant Huiskamp (H1) (ja, deze man is van vele markten thuis). Ook voor de mensen die in eerste instantie niet de grootste carnavalsvierders zijn, is deze activiteit zeker aan te raden! Het programma ziet er als volgt uit. 

Zaoterdag 22 februari
13.00 uur: verzaomele veur station Nijmegen
13.00-13.30: spellekes veur t station
13.39 uur: treintje naor Oeteldonk
14.07 uur: aankomst Oeteldonk Centraol
14.11-??.?? uur: los in Oeteldonk

Klik op de link om je bij het evenement aan te melden. Dan weten de Prins en Adjudant wie zij ongeveer kunnen verwachten.