Deze voorbeschouwing moet starten met welgemeende excuses. Ik heb begrepen dat H5 afgelopen zondagnacht wakker heeft gelegen, omdat zij ontbraken in de nabeschouwing. Gelukkig was daar bestuurslid a.k.a. WebCie Sébastiaan (H5) die deze grove fout zo snel mogelijk corrigeerde. H5, excuses, ik had jullie zwaar bevochten 3-2 overwinning natuurlijk nooit over het hoofd mogen zien. Ik hoop dat dit alles weer rechtzet en jullie nu de opperste concentratie hebben om het kampioensschap binnen te slepen. Deze week speelt H5 gewoon op een donderdag in het RSC samen met de volgende teams:

Thuiswedstrijden

19.30 Heyendaal DS 5 Pegasus DS 3
19.30 Heyendaal DS 7 Kidang DS 3
19.30 Heyendaal HS 5 Volamie HS 2
21.30 Heyendaal DS 12 Kidang DS 7
21.30 Heyendaal DS 9 Volamie DS 1
21.30 Heyendaal HS 3 Pegasus HS 4

Uitwedstrijden

19.30 Voreo Peter Peters TSR DS 1 Heyendaal DS 6
19.30 DVV HS 2 Heyendaal HS 4
19.30 Trivos HS 1 Heyendaal HS 2
21.30 Pegasus DS 5 Heyendaal DS 8
21.30 Boemerang Komeet DS 2 Heyendaal DS 11

De directe concurrenten-ronde
Vorige week was natuurlijk een top donderdag om te moeten spelen in de hal. De tribune zat vol en er werd veel gezongen en aangemoedigd. Het is te hopen voor de teams die morgen in het RSC spelen dat de tribune weer zo vol is. De wedstrijden zijn in ieder geval de moeite waard, want iedereen in de eerste ronde neemt het op tegen de directe concurrent. HS 5 staat vierde en mag tegen de koploper, D7 staat derde en neemt het ook op tegen de nummer één en DS 5 staat vierde en krijgt de nummer drie op bezoek. Dat lijken me al drie goede redenen om in de eerste ronde naar het RSC te komen.

Heyendaal DS 7 neemt het op tegen Kidang DS 3. Het team uit Bemmel staat zeer ruim aan kop, maar dat maakt het alleen maar lekkerder om te winnen morgen. De vorige keer moesten de dames weer zonder punten terugkeren naar NIjmegen. Maar inmiddels weten zij precies wat de perfecte voorbereiding is voor de wedstrijd; een heerlijke vegetarische maaltijd. Alle groenten zorgen ervoor dat de dames zo licht als een veertje in het veld staan, zodat zij lekker hoog kunnen springen en hard kunnen werken. De maaltijd zal nooit te zwaar op de maag liggen. De dames zijn erg goed in multitasken en kunnen goed samenwerken. Dat hebben zij op teamweekend bewezen tijdens de Prison Island escaperoom. De dames zijn dus al op teamweekend geweest, maar hebben ook nog een tweede teamweekend gepland staan. In april reizen de dames namelijk af naar het ouderlijk huis van Else in Portugal. Kortom, de dames hebben de teamspirit helemaal te pakken en om dat extra te bekronen zou een overwinning op de koploper niet verkeerd zijn. Je maakt dit spektakel allemaal mee op de tribune.

Heren 3 presenteert
Zoals jullie kunnen zien spelen exact dezelfde clubs uit de eerste ronde, nog een keer in de tweede ronde. Dit brengt een groot gevaar met zich mee: de uitteams hebben ook supporters! Het is daarom erg belangrijk dat jij na de eerste ronde ook de tweede ronde te vinden bent op de tribune. Dat is de enige manier om de uitsupporters te overschaduwen.

Je krijgt er wederom toppertjes van wedstrijden voor terug. Heyendaal HS 3 neemt het bijvoorbeeld op tegen een team met heel veel oud-heyendalers. Daarnaast heeft het team versterking gekregen. Helaas, geen nieuwe lekkere Heyendaler die het thema van het weekend weer in een totaal ander daglicht had gesteld. Helaas, ook geen nieuwe mascotte dus zeehond Sammy moet nog even wachten op een zusje of broertje. Nee de heren hebben een clubattribuut toegevoegd. Lieve Heyendalers, Heyendaal HS 3 presenteert u de HeeHopSchop. Vorige week mocht mini van de week Fleur Koenderink (D5) deze schop al hanteren. Helaas, waren er toen niet mega veel mogelijkheden, maar hopelijk zien we morgen de HeeHopSchop vaker in actie. Heb jij nou geen idee wat een HeeHopSchop is? Dan verwijs ik graag naar een citaat hieronder. De zeer beeldende tekst zou je een goed idee moeten kunnen geven.

KlapCommissie, Liederenboek 2017-2018, Hoofdstuk 5 Blokkering, Paragraaf 5.4 De opschepper, Pagina 11:

(Iedereen maakt een schepbeweging)
Hee! (steek je schep in de grond) Hop! (gooi de uitgegraven bal over schouder)
Hee! (steek je schep in de grond) Hop! (gooi de uitgegraven bal over schouder)
Hee! (steek je schep in de grond) Hop! (gooi de uitgegraven bal over schouder)

Bitterballen
Met elf teams op de velden, kan het niet anders dan weer een gezellige drukte worden in Café Daen. Het team met vijf mensen of meer kan genieten van heerlijke bitterballen. Maar Café Daen een beetje kennende komt er gewoon een grote schaal vol heerlijke bitterballen naar beneden, zodat iedereen van de snack kan genieten. Laat je dus niet ontmoedigen door je teamgenoten en kom zelf gewoon naar Daen. Wie weet leer je nog wat nieuwe Heyendalers kennen die je goed van pas kunnen komen tijdens Gotcha. Inschrijven voor Gotcha kan nog tot en met komende vrijdag, dus geef je snel op!