Nabeschouwing week 5

Het was weer een heerlijke Heyendaalweek. We hebben gevolleybald, we hebben aangemoedigd en we hebben geborreld. Helaas zijn er nog geen spannende uitslagen van de borrel naar boven gekomen. Dus hier zijn enkel de volleybaluitslagen van deze week. 

Setash HS 1 Heyendaal HS 2 4-0
Heyendaal DS 3 AETOS DS 1 0-4
Heyendaal DS 2 Trivos DS 2 1-3
Heyendaal DS 10 BSVO DS 1 3-1
Heyendaal DS 1 WaHo DS 1 4-0
Heyendaal HS 1 Avior HS 1 3-1
Heyendaal HS 4 Heyendaal HS 3 1-3
Heyendaal DS 13 VoCASA DS 11 3-2
VoCASA DS 9 Heyendaal DS 12 3-1
Heyendaal DS 11 Pegasus DS 10 4-0
Heyendaal DS 8 Heyendaal DS 7 1-3
Setash HS 3 Heyendaal HS 5 2-3

Thirsty Thursday
Afgelopen donderdag beleefden we de tweede Thirsty Thursday van dit seizoen en dat was te merken. De tribune zat bommetje vol en Groene heldkist kon het aantal briefjes nog net aan. Ook de teams die zelf niet hoefden te spelen zijn op de tribune gespot. Zo wisten er mensen van D10, D5, D2, H5 en H1 de weg naar de tribune te vinden. Een speciale verkondiging gaat uit naar H2. Zij waren niet alleen zelf in grote getalen aanwezig op de tribune, maar zij namen ook de sfeermakende vuvuzela’s mee. Vanaf 19.30 konden de mensen op de tribune genieten van spannende wedstrijden en naarmate de bodem van de pretflesjes werd bereikt werd het publiek steeds enthousiaster. De teams in de tweede ronde hebben dan ook van veel Heyendaalliedjes kunnen genieten. Na de wedstrijden ging de avond voor veel Heyendalers verder in ons stamcafé Café Daen. Dames negen had daar de organisatie van de borrel piekfijn in orde, waardoor er foto’s gemaakt konden worden in fotobooth en er zelfs een potje beerpong mogelijk werd gemaakt. Er zijn te veel topmomenten geweest deze donderdag om in één nabeschouwing te beschrijven. Maar enkele hoogtepunten vind je hier:

 1. De serve-reeks van Iris Verheggen
  In de eerste ronde werd de Heyendaalderby van D7 tegen D8 gespeeld. De eerste twee sets werden relatief makkelijk gewonnen door D7, maar in de derde set gooide D8 het roer om. Zij werkten mega hard en creërden al snel een zeer ruime voorsprong. Maar toen kwam de wissel aan de kant van D7. Iris Verheggen kwam het veld in en mocht gaan serveren. En serveren deed ze; de aces vlogen om de oren en binnen mum van tijd stond het ineens weer gelijk. Dames 7 mocht in de handjes knijpen, want zonder Iris was de set een stuk sneller voorbijgegaan dan zij hadden gewild. Het lukte Iris net niet om de set uit te serveren. De dames van Frank konden opgelucht ademhalen toen de servereeks van Iris tot een einde kwam. De set eindigde in winst voor D8 met en eindstand van 27-25. De dames van het achtste hadden al eerder verlost kunnen zijn als zij iets kritischer waren geweest op hun scheidsrechter, maar het siert hen dat zij niet klaagden over opstellingsfouten en de winst binnensleepten door zelf te scoren.
 2. H4 pakt set tegen H3 
  In de tweede ronde stond de tweede Heyendaalderby van de avond op het programma: Heyendaal HS 4 – Heyendaal HS 3. Het startsein voor de wedstrijd werd gegeven door de fanatieke strijd tussen mini Imke van Gelder (D2) en Fleur Koenderink (D5). Het was de proloog voor een zeer spannende eerste set. Heren 4 schoot uit de start blokken en was vastberaden Heren drie het erg moeilijk te maken. Er werd ontzettend veel van de grond gehaald en geblokkeerd. Heren 3 werd hierdoor nogal overrompeld en slaagde er minder in zich aan te passen. De eerste set eindigde dan ook in een zeer verdiende winst voor H4. Helaas konden de mannen van Cheyenne en Lisan de winnende lijn niet doortrekken. Set 2, 3 en 4 gingen naar Heren 3. Het publiek hoopte nog vurig op een vijfsetter, want die leek in de vierde set nog best dichtbij. Heren vier heeft ongetwijfeld wel genoten van de winst in de eerste set en Jorn Verhoeven wellicht nog net een tikkeltje meer na zijn killblock tegenover zijn broer Stijn.
 3. D11 maakt kortemette met koploper van de poule 
  Heyendaal DS 11 had afgelopen donderdag de koploper van hun poule op bezoek. Pegasus D10 ging echter weer zonder punten naar huis. De dames van Dion en Paul lieten helemaal niets heel van hun tegenstander en bereikte vier keer op rij de 25 eerder dan Pegasus. Sterker nog, Pegasus bereikte maar één keer de twintig punten. Het was een top prestatie dat zeker niet ondergesneeuwd mag worden door de Heyendaalderbies. Gefeliciteerd met de overwinning!

Zaterdag
Zaterdag kwamen er vijf Heyendaalteams in actie in het RSC. Alleen D1 en D3 speelden in hun originele teamindeling, de rest van de teams kenden aardig wat verschillen. Daarom werd je in de voorbeschouwing uitgenodigd voor een potje Zoek de verschillen. De uitkomst lees je hieronder:

 1. Stijn Uittenbogaard (H2) deed mee bij H1
 2. Erik Verleg speelt normaal op de PL, maar speelde gister op de libero
 3. Laudi Rondeel (D4) deed mee bij D2
 4. Branca Bartelet (D4) deed mee bij D2
 5. Imke van Gelder (D2) speelt normaal op de DIA, maar speelde gisteren op de PL
 6. Sanne van Andel (D9) deed mee bij D10
 7. Neele Rave (D1) was coach bij D10
 8. Floor Hurkens (D10) is normaal MT, maar speelde gisteren toch een wedstrijdje mee

Heyendaal HS 1 – Avior HS 1
Heyendaal HS 1 heeft gisteren nogal een stunt afgeleverd door als hekkensluiter te winnen van de nummer drie van de poule. De scheidsrechters waren ongetwijfeld ook erg verbaasd over de prestatie van de mannen en waren compleet de weg kwijt. Er werden opstellingsfouten gefloten die er niet waren, ballen die in waren werden uitgegeven en touché bestond niet meer Dit leidde tot grote frustraties bij Avior wat vervolgens weer leidde tot een gele en twee rode kaarten. De prestatie is desteknapper als je je bedenkt dat het team alles behalve compleet was. Robin van Duijn en Tom Pots zijn geblesseerd en Rutger de Hond had het risico opgeroepen te worden voor zijn werk. Anders dan je af en toe zou verwachten zijn de mannen mentaal eigenlijk heel flexibel. Bas van Lonkhuijzen en Sybren de Bruin sloegen de deuken af en toe in het veld, waardoor er geen derde midden nodig was en Erik Verleg vertolkte de rol van Robin van Duijn blijkbaar voldoende om de middens aan te kunnen spelen. Ook Derk Haverkamp zag zijn kans schoon en had de smaak goed te pakken. Het was een toffe pot voor het publiek, wie niet aanwezig heeft, zoals Roel Veerbeek, zeker iets gemist.

Komende week 
De competitie van volgende week start al eerder dan je denkt. Morgen wordt de derby Heyendaal DS 4 – Heyendaal DS 5 namelijk ingehaald. Deze kan je vanaf 19.30 aanschouwen in het RSC en ook donderdag is het weer volle bak in het RSC. Omdat het allemaal niet te gek moet worden, zijn er komende week geen wedstrijden in het RSC op zaterdag. Wie toch niet zonder volleybal kan in het weekend, kan het beste naar Arnhem afreizen, daar komen zowel D2 en H1 in actie.