We hebben er met smacht op zitten wachten, maar morgen is het dan toch eindelijk tijd voor de tweede Thirsty Thursday van het seizoen! Er wordt slechts één uitwedstrijd gespeeld, dus dat betekent dat er heel veel Heyendalers vrij zijn om naar de hal te komen. Er staat in elke ronde een Heyendaalderby op het programma en alle wedstrijden beginnen met de serve van de mini van de week. Je hebt dus meer dan genoeg redenen om naar de hal te komen.

Thuiswedstrijden

19.30 Heyendaal DS 6 Switch’87 DS 2
19.30 Heyendaal DS 8 Heyendaal DS 7
19.30 Heyendaal DS 11 Pegasus DS 10
21.30 Heyendaal DS 13 VoCASA DS 11
21.30 Heyendaal HS 4 Heyendaal HS 3

Uitwedstrijd

21.30 Vocasa DS 9 Heyendaal DS 12

RONDE 1

Heyendaal DS 6 – Switch’87 DS 2
Heyendaal DS 6 genoot afgelopen maandag in het Sportcafé van een heerlijke taart. Op de naïeve vraag wie er jarig was, kwam natuurlijk het antwoord dat er niemand jarig was, maar dat er wel degelijk gekotst was. Komende weken zullen zij nog vaker mogen genieten van taart. Wat dat betreft was het een zeer vruchtbaar teamweekend en wie weet dat er na morgenavond nog meer taartenbakkers bij komen. Maar eerst moet er natuurlijk gevolleybald worden en het liefst nog goed ook, want de nummer twee staat op het programma. Bas Verheggen heeft bij vriendin Maud Frieling (D8) alle informatie ingezameld over het team uit Millingen aan de Rijn en is vastbesloten om de tegenstander helemaal gek te maken. Eerder werd D6 al op het matje geroepen bij de vertrouwenscommissie van Trivos dus het is even afwachten of Switch na morgen ook een vertrouwenscommissie inschakelt. Uiteindelijk zullen de dames toch echt volleyballend de punten bij elkaar moeten spelen. Het spreekt voor zich dat het een spannende wedstrijd wordt en dat de dames alle aanmoediging kunnen gebruiken. Zorg dus dat je ruim op tijd bent om de strijd tussen de nummer twee en de nummer vier live te aanschouwen.

Heyendaal DS 8 – Heyendaal DS 7
Zowel DS 8 als DS 7 hebben vorige week het licht gezien. Beiden wonnen met 4-0 en mijn god wat voelde dat lekker! Beide teams zullen dus alles op alles zetten om dat gevoel nog een keer te beleven. De vorige derby tussen de twee teams eindigde in een 4-0 overwinning voor dames 7. Een vijfde set was echter niet ver weg, want twee sets werden nipt gewonnen met de standen 26-24 en 28-26. Een bittere pil voor Heyendaal DS 8 die nu eindelijk de kans krijgen dit recht te zetten. De nevobo-app is het helemaal met mij eens en voorspelt een spannende vijfsetter. Dit is dus spannende wedstrijd nummer twee die je morgen vanaf 19.30 gewoon live kan meemaken.

Heyendaal DS 11 – Pegasus DS 10
Heyendaal DS 11 staat op een pracht van een middenmoot plek, maar met minder wedstrijden op de teller lijkt een hogere plek nog zeker in het verschiet te liggen. Tegenstander van morgen is die andere Nijmeegse vereniging: Pegasus DS 10. Dit vliegende paard is koploper van de poule, maar de vorige wedstrijd tegen deze ploeg werd toch echt gewonnen door Heyendaal! In een spannende wedstrijd met setstanden 25-23, 22-25, 23-25 en 24-26 was het spanning en sensatie in de Ark van Oost en morgen komt al die spanning en sensatie naar het RSC. Er zijn in de eerste ronde dus niet één, niet twee, maar drie spannende wedstrijden te zien die zeker de moeite waard zijn om al vroeg naar de tribune te komen!

RONDE 2

Heyendaal DS 13 – VoCASA DS 11
Op zo’n derbyavond kan natuurlijk de derde vereniging uit Nijmegen ook niet ontbreken en daarom neemt Heyendaal DS 13 het vanavond op tegen VoCASA. De vorige wedstrijd werd door de dames gewonnen met 3-1. Een zelfde uitslag morgen zou betekenen dat de dames mogelijk weer een stukje kunnen opschuiven in het klassement. Naast het feit dat ze dit graag willen, willen ze zich natuurlijk ook bewijzen aan potentieel nieuwe aanwinst bij het team Sabine van de Ketterij! Deze oud-voorzitter van de vereniging kon niet tegen het zwarte gat waarin zij viel na de organisatie van de Heyendaalslag en zij ziet het misschien dan ook wel zitten om samen met Wieke Bergers het trainingschap van D13 op zich te nemen. Morgen komt zij eens koekeloeren bij de wedstrijden. Met een goede pot worden er dus niet alleen punten voor de competitie binnen gesleept, maar misschien ook wel een tweede trainer!

Heyendaal HS 4 – Heyendaal HS 3
De tweede Heyendaalderby van de avond wordt gespeeld door Heyendaal HS 4 en Heyendaal HS 3. De vorige keer kwamen de mannen van het vierde niet helemaal tot hun recht. Zij willen vanavond natuurlijk een revanche. Zij hebben afgelopen weken vaak genoeg samen moeten trainen met HS 3 om de zwakke plekken bij de mannen van Loek te ontdekken. Als zij hard genoeg aan de bak gaan moet er toch meer te halen zijn dan bij de vorige wedstrijd. Het zou wel een hele leuke stunt zijn voor Machiel Arts. Morgen speelt hij namelijk zijn allerlaatste Heyendaalwedstrijd. Natuurlijk blijft hij nog actief lid om onder andere de Gotcha te organiseren voor ons (inschrijven kan nog tot en met dit weekend!!), maar het is natuurlijk het allerleukst om je volleyballende Heyendaalcarrière winnend af te sluiten met een bomvolle tribune.

BORREL

Het kan jullie niet ontgaan zijn dat we na alle wedstrijden met zijn allen vanuit het RSC vertrekken naar Café Daen. Daar worden we verwelkomd door D9 bij de High School Musical borrel. Het wordt weer eens tijd voor een dolle Heyendaalavond, waar nog lang over nagepraat en in mijn geval over geschreven kan worden! Er zullen in ieder geval shotjes zijn om de avond goed te beginnen.