Nabeschouwing week 4

Het nadeel van zelf op de donderdag uit coachen en op zaterdag uit spelen is dat je eigenlijk geen idee hebt wat er afgelopen week allemaal is gebeurd in Heyendaalland. Dat maakt het schrijven van een nabeschouwing net een stukje lastiger. De nabeschouwing houden we dan ook maar kort en krachtig, zonder al te veel poespas. Deze nabeschouwing staat vooral in het teken van de toeschouwers. Er zijn er namelijk een paar leden die wel in het zonnetje gezet mogen worden na afgelopen week. Excuus als je niet genoemd wordt, terwijl je met je brave gedrag wel donderdag op de tribune was of zaterdag bent afgereisd naar Wijchen; top dat je erbij was en je verenigingsgenoten kwam aanmoedigen!

De hulde voor deze week gaat uit naar de familie Verheggen en dan voornamelijk Iris en haar vader. Papa Verheggen is geregeld op de tribune te vinden om zijn kroost, Bas en Iris, aan te komen moedigen. Zaterdag ging het zelfs zo ver dat er niemand van zijn kinderen speelden, maar dat hij samen met zijn dochter toch naar een Heyendaalwedstrijd kwam kijken. In de oude thuissporthal van Iris zaten zij op de tribune bij D2 om de wedstrijd te bewonderen. Helaas, viel er niet heel veel te bewonderen. De derde set was het hoogte punt van de wedstrijd, toen er een flinke achterstand werd in gehaald door onder andere de goede serve van Linda Eppink (D2). De setwinst ging toen ook nog eens naar de dames. Het werd uiteindelijk toch een vijfsetter die de dames van Robbert en Marijntje verliezend moesten afsluiten. Ook D10 was van de partij in Elst. Na hun eigen wedstrijd besloten een paar speelsters van het tiende te blijven hangen en D2 aan te moedigen. De aanmoediging was top, maar helaas heeft het dus niet mogen baten.

Ook de speelsters van D1 krijgen deze week een ereplaatsje in de nabeschouwing. Een paar speelsters durfden het na hun eigen wedstrijd nog aan om de route te vervolgen naar Barchem; de plek waar de wedstrijd van H1 werd gespeeld. Durven klinkt misschien een beetje overdreven, maar als je enkel stadslicht of groot licht hebt is de route naar Barchem echt een avontuur. De wedstrijd werd helaas ook niet heel spannend, maar de drankjes achteraf in de huiselijke kantine waren ongetwijfeld de tocht waard. Vervolgens waren de mannen inclusief Harry zo lief om even mee te kijken naar de lichten, maar ook zij konden het probleem niet oplossen. In een echte Heyendaalcolonne vertrokken zij vanuit Barchem terug naar Nijmegen. Iedereen is gelukkig weer veilig thuisgekomen.

Dames twee en heren één wisten de wedstrijd dus niet te winnen. Gelukkig zijn er genoeg Heyendaalteams die de winst wel op hun naam wisten te schrijven deze week. Dit zijn de uitslagen van afgelopen week:

BVC’73 HS 1 Heyendaal HS 1 4-0
Voorwaarts DS 1 Heyendaal DS 1 3-2
Trivos DS 2 Heyendaal DS 3 3-1
Gemini DS 1 Heyendaal DS 2 3-2
Trivos DS 3 Heyendaal DS 4 0-4
Gemini DS 7 Heyendaal DS 10 1-3
Trivos HS 2 Heyendaal HS 4 4-0
Heyendaal HS 3 Xanthos HS 2 2-3
Heyendaal DS 9 Atalante DS 2 2-3
Heyendaal DS 12 Heyendaal DS 11 1-3
Trivos DS 4 Heyendaal DS 6 1-3
Scylla/Excelsior HS 3 Heyendaal HS 2 3-1
Heyendaal HS 5 Pegasus HS 9 4-0
Switch’87 DS 3 Heyendaal DS 8 0-4
Heyendaal DS 7 Touché DS 1 4-0
Heyendaal DS 5 Atalante DS 1 1-3

Aanstaande donderdag is de Thirsty Thursday met maar liefst twee Heyendaalderbies, mini’s van de week, een volleybalbingo(?), ongetwijfeld fantastische tribuneboekjes en nog veel meer. Het is dus zeker aan te raden om donderdag met je teamies naar het RSC te komen! Na de wedstrijden vertrekken we met zijn allen richting Café Daen om daar te genieten van de High School Musical borrel van Dames 9. Heb jij al een outfit klaar hangen?