Weet je nog dat je jaren geleden om acht uur op moest staan om je toernooitje bij de mini’s te gaan spelen? Je reisde in alle vroegte samen met je teamgenootjes en alle bijbehorende ouders af naar een verlaten sporthal waar het krioelde van de kindjes en waar je vangend en gooiend je punten bij elkaar sprokkelde. Als je een fout maakte, moest je het veld uit en als je er in slaagde de bal onderhands te spelen én de bal af te vangen mocht er weer een speler terugkeren. Dat waren nog eens tijden. De tijden van de wedstrijden van morgen doen vermoeden dat de nevobo een beetje in de war was met een dergelijk mini-toernooitje. Het is te hopen dat het niveau wel iets hoger is dan het vang en smijtwerk wat meestal op dit tijdstip te bewonderen is in de sporthal.

10.00 Gemini DS 7 Heyendaal DS 10
11.00 Trivos DS 3 Heyendaal DS 4
12.00 Gemini DS 1 Heyendaal DS 2
13.00 Trivos DS 2 Heyendaal DS 3
15.30 Voorwaarts DS 1 Heyendaal Ds 1
19.00 BVC’73 HS 1 Heyendaal HS 1

Gemini – Heyendaal
De volleybalzaterdag wordt morgen in alle vroegte afgetrapt door dames 10. Zij hopen natuurlijk op mega veel aanmoediging, maar ik vermoed dat de meeste Heyendalers rond dit tijdstip nog op één oor liggen of net uit bed zijn gekropen voor het ontbijt. Halverwege de wedstrijd zal DS 2 op de tribune verschijnen, hopelijk biedt dat vooruitzicht al voldoende ambitie om de sterren van de hemel te spelen.  Hopelijk zijn de dames wakker genoeg om de wedstrijd op eigen kracht alert te beginnen. De geur van chloor die zich door het gebouw in Elst verspreidt, zal hier misschien wel een steentje aan bijdragen. DS 2 hoopt natuurlijk dat DS 10 daarna nog even op de tribune blijft hangen. De dames van Robbert en Marijntje gingen door een klein dipje en hebben vorige week het laagste punt van het dal bereikt. Het is nu dus weer tijd om op te krabbelen en daar kunnen ze de nodige aanmoediging zeker bij gebruiken. Lieke Bouwhuis van DS 5 is er in ieder geval bij om de dames hier een handje bij te helpen. Wellicht dat de bekende Heyendalers uit Elst ook nog even een blik komen werpen in hun oude vertrouwde sporthal? Broer en zus Verheggen en Roel Veerbeek waren in hun jeugd vaak genoeg in deze hal te vinden. Mooi moment om deze zaterdagen nog een keer te herbeleven? Daarnaast is Elst natuurlijk niet aan de andere kant van de wereld. Je pakt de trein en met een half uur ben jij in de hal. Heb je nog een lege agenda, laat dan je groene hart spreken en kom de teams aanmoedigen!

Trivos – Heyendaal
Wil je nou net een uurtje langer blijven liggen en toch twee wedstrijden bekijken? Dat kan natuurlijk ook! Slechts een uurtje later dan DS 10 komt DS 4 in actie. Zij hebben geen hele moeilijke tegenstander op het programma staan, maar onderschatting ligt hier op de loer. Zoals VoCASA heeft ook trivos er een handje van hun beste jeugd op te stellen op het moment dat een team dreigt te degraderen en Trivos DS 3 staat met nog maar zes punten in the pocket zeker in de degradatiezone. Iedereen in de poule van DS 4 heeft echter maar één missie en dat is een puntje afpakken van het team dat al vanaf het eerste moment bovenaan staat: Heyendaal DS 4! Swikaros slaagde daar vorige week al in, lukt het de meiden van het vierde om deze week alle punten aan de kant van Heyendaal te houden? Zij kunnen ongetwijfeld rekenen op de aanmoediging van DS 3, want die zijn ook in de hal aanwezig. Zij nemen het op tegen Trivos DS 2 en die doen het in tegenstelling tot Trivos DS 3 heel erg goed. Zij gaan aan kop in de poule van Heyendaal DS 2 en Heyendaal DS 3 dus de dames van Ivo moeten aan de bak. Dit is geen probleem voor hen, want aan werklust ontbreekt het zeker niet in dit team vol burgers. Hopelijk blijft DS 4 gezellig hangen en kunnen zij na afloop samen proosten op de punten! Ook de reistijd naar Wijchen is meer dan te overzien. Mocht je het toch spannend vinden om de waal over te steken, dan kan je altijd uitwijken naar Wijchen en daar je groene hart showen.

Verweggistan – Heyendaal
Mocht je altijd al benieuwd zijn geweest hoe het oosten van het land eruit ziet, dan raad ik je aan om de wedstrijd van DS 1 te gaan bekijken en je weg daarna te vervolgen naar de wedstrijd van HS 1. Vorig jaar waren er een paar leden zo gek om de tocht naar Barchem af te leggen. Eerlijk is eerlijk het is een lange zit, maar je krijgt er wel wat voor terug. De supporters in het oosten van het land hebben namelijk echt hart voor hun vereniging. De harde kern staat op een balkon boven het veld met trommels aan de reling. Met clubsjaals in de handen zingen zij allerlei liederen om hun BVC’73 een hart onder de riem te steken. Het zou natuurlijk heel leuk zijn voor Heyendaal HS 1 als hier ook wat groene geluiden te horen zijn. Naast dat de reis en de supporters al een hele sensatie zijn, belooft het ook nog eens een spannende wedstrijd te worden. Heyendaal HS 1 staat op de twaalfde plek en BVC op de tiende plek. De teams zijn aan elkaar gewaagd dus je zou zo maar eens waar voor je benzine kunnen krijgen! Helaas, kampen de mannen wel met wat blessures, maar wij hopen dat dit het team natuurlijk niet te veel parten gaat spelen.