Heyendaal is een echte studenten volleybalvereniging. De teams veranderen waar je bij staat. Je hoeft maar even te knipperen met de ogen en een speler is geblesseerd geraakt of heeft toch besloten het buitenlandse avontuur aan te gaan. Hierdoor is het een komen en gaan van leden en is het voor de tegenstanders van Heyendaal vaak weer een verrassing wie er tegenover hen komt te staan. Bij de wedstrijd D12 tegen D11 en de wedstrijd H3 tegen Xanthos bijvoorbeeld komen toch echt net andere teams te staan dan bij de eerste onderlinge wedstrijden. Er worden morgen zes wedstrijdjes gespeeld door zeven Heyendaalteams, mooier wordt het dus bijna niet. Hieronder vind je de wedstrijden van morgen:

Thuiswedstrijden

19.30 Heyendaal DS 5 Atalante DS 1
19.30 Heyendaal DS 7 Touché DS 1
19.30 Heyendaal HS 5 Pegasus HS 9
21.30 Heyendaal DS 12 Heyendaal DS 11
21.30 Heyendaal DS 9 Atalante DS 2
21.30 Heyendaal HS 3 Xanthos HS 2

Uitwedstrijden

19.30 Switch’87 DS 3 Heyendaal DS 8
21.00 Scylla/Excelsior HS 3 Heyendaal HS 2
21.30 Trivos DS 4 Heyendaal DS 6
21.30 Trivos HS 2 Heyendaal HS 4

Heyendaal DS 12 – Heyendaal DS 11
Komende weken worden er diverse Heyendaalderby’s gespeeld en aan DS 12 en DS 11 de eer om deze reeks af te trappen. De vorige wedstrijd werd gewonnen door DS 11 met een score van 3-1. Inmiddels zijn er wat veranderingen in de teams opgetreden, dus wie weet loopt het morgen wel weer helemaal anders.
DS 12 moest het de vorige wedstrijd nog stellen zonder Valerie, het zusje van onze commissaris Interne Relaties. Inmiddels is zij weer terug van vakantie en helemaal klaar voor de interne strijd. Helaas, kan Emmy Kok niet bij de wedstrijd zijn, maar kersverse Heyendaler en nieuwe meetrainer van D12, Eline van de Laar is wel aanwezig dus zij hebben speelsters genoeg om D11 lekker onder druk te zetten. Trainers Iris Verheggen en Rosa van der Deen doen er afgelopen weken alles aan om de dames klaar te stomen voor het Heyendaalgevecht. Hoepels, matten en voetenladders alles wordt tijdens de warming-up ingezet om het beste in de dames naar boven te halen. Iris Verheggen besloot maandag de dames ook nog even voor te bereiden op een monsterlijke serve. Met zulke voorbereiding kan dit gewoon bijna niet meer misgaan bij de dames. Aan de inzet en de wil om te winnen zal het in ieder geval niet liggen.
Ook bij DS 11 zijn er wat wijzigingen opgetreden. Zo is diagonaal en voormalig penningmeester Ester Nijrolder voor een jaar vertrokken naar Zuid-Korea. Haar plek wordt opgevangen door Maud Lamberts. Maud wilde eigenlijk vorige week maandag al graag met de dames meespelen, maar een defecte trein gooide roet in het eten. De wedstrijd van vorige week duurde twee uur en een kwartier, moet je nagaan hoeveel vertraging Maud opliep. Maar morgen is ze er hopelijk gewoon bij om DS 11 bij te staan. Naast een wijziging bij de spelers, heeft er ook een kleine verandering plaatsgevonden in de staf. Dion Legters hoeft voortaan niet meer in zijn eentje de dames in bedwang te houden. Paul van Heumen ondersteunt Dion waar hij kan, twee paar ogen zien er nou eenmaal meer dan één. Helaas, moet Paul zelf op het veld naast de dames spelen, maar zijn tips tijdens de trainingen worden ongetwijfeld door de speelsters meegenomen. We zijn erg benieuwd of deze veranderingen bij de teams leiden tot een andere uitslag dan de vorige wedstrijd! Dat het een leuke wedstrijd wordt, staat in ieder geval vast.

Heyendaal HS 3 – Xanthos HS 2
Heyendaal HS 3 strijdt morgen voor het behoud van hun welverdiende derde plek. Xanthos HS 2, de ploeg uit Zetten, komt morgen langs en de heren hebben daar nog een klein appeltje mee te schillen. Op 8 oktober speelden de heren van Loek en Gerwin in de sporthal met de bowlingbaan en zonder punten moesten zij weer terugkeren. Zonder pardon waren zij er 4-0 afgegaan, dat kan dus alleen nog maar beter. Xanthos staat met twee punten verschil op de vierde plek. Bij winst kan Heyendaal HS 3 dus de derde plek behouden. De tweede plek ligt echter ook nog in het vizier, alleen moeten ze waarschijnlijk nog even geduld hebben voor ze die bereiken. Directe concurrent Vocasa HS 4 neemt het op tegen de allerlaatste van de poule dus die zullen voorlopig nog geen kostbare puntjes laten liggen, alhoewel je het natuurlijk nooit weet in onze mooie sport.
Zoals bij DS 12 en DS 11 heeft ook H3 wat veranderingen ondergaan. Na twee wedstrijden afwezig te zijn geweest, speelt het team morgen gewoon weer met libero Damy Hillen. Invaller Pim van Gilst heeft zijn diensten meer dan bewezen, maar moet nu toch echt weer ruimte maken voor de nieuwste aanwinst van het team. Verder is Jur Dousi ook weer terug van weggeweest. Na een halfjaar in de wereld te hebben rondgezworven, staat hij nu weer binnen de volleyballijnen. Vorig jaar kon H3 natuurlijk al genieten van zijn kwaliteiten op het midden en kon D5 genieten van zijn trainers -en coachskills. Door de terugkomst van Jur Dousi is Laurens Roorda niet langer op de middenpositie te bewonderen, maar niet getreurd hij blijft gewoon bij de wedstrijden aanwezig hoor. Laurens verhuist namelijk van de midden naar de passer/loper positie. Stiekem is er dus een hele hoop veranderd in het team. Kom gezellig naar de tribune om alle speler -en positiewissels met eigen ogen te aanschouwen.

Actie in Café Daen
Het is de afgelopen weken stil in Café Daen. Iedereen is druk met de tentamens en deadlines, waardoor onze hoofdsponsor niet bepaald veel bezoek krijgt van de Heyendalers. Volgende week wordt dit natuurlijk helemaal anders tijdens de Thirsty Thursday, maar we hopen natuurlijk ook dat morgen een aantal Heyendalers de weg naar Daen weet te vinden. Omdat alle teams zoveel veranderingen doormaken is het ook wel eens fijn als er dingen hetzelfde blijven. Daarom krijgt het team dat met minimaal vijf mensen aanwezig is, een heerlijke oud vertrouwde pitcher bier.