Nabeschouwing week 3
Deze week speelde Heyendaal wedstrijden op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Met zoveel volleybal in de week word je vanzelf verliefd op Heyendaal. Hieronder vind je de uitslagen van deze week:

Heyendaal DS 11 Kidang DS 5 3 – 2
Skopein Wivoc Heyendaal DS 1 3 – 1
(bekerwedstrijd)
Heyendaal DS 8 Gemini DS 5 1 – 3
Heyendaal DS 6 Ikaros DS 2 3 – 2
D.V.O.L. DS 2 Heyendaal DS 9 0 – 4
D.V.O.L. DS 1 Heyendaal DS 5 1 – 3
Malden DS 1 Heyendaal DS 7 1 – 3
Weekenders HS 1 Heyendaal HS 3 0 – 4
Heyendaal HS 4 Pegasus HS 4 1 –  3
Heyendaal DS 13 Pegasus DS 11 1 – 3
Heyendaal DS 4 Swikaros DS 1 3 – 1
Boemerang Komeet HS 2 Heyendaal HS 5 3 – 2
Heyendaal HS 2 Aetos HS 3 2 – 3
Heyendaal DS 3 Gemini DS 1 3 – 1
Heyendaal DS 2 Pegasus DS 2 0 – 4
Heyendaal DS 1 EVV Bultman-Hartholt DS 1 4 – 0
Heyendaal DS 10 Excelsior DS 1 0 – 4
Heyendaal HS 1 SV Dynamo Apeldoorn HS 3 2 – 3

Alles uit de contributie
Deze week waren er veel teams die alles uit de contributie wilden halen. H1, D3, H2, H5, D4, H3, D1 en D11 vonden allemaal dat de reguliere 25 punten (of 15 punten van de vijfde set) onvoldoende waren om echt te kunnen genieten van de wedstrijd. Gezamenlijk speelden zij maar liefst 23 punten meer dan in een normale set. Daarnaast speelden vijf teams een vijfsetter om ook echt alle teamgelden van dit jaar terug te verdienen.

D11 begon de week met het goede voorbeeld. In een wedstrijd van twee uur en een kwartier wisten zij in een vijfsetter toch te winnen van Kidang DS 5. De setstanden liegen er niet om, 26-24 en 26-28 zorgden voor spannende taferelen en ook de vijfde set ging niet zonder spanning voorbij. De dames hadden een goede voorsprong te pakken, maar Kidang bleef vechten en kwam nog goed terug. Uiteindelijk wonnen de dames van Dion Legters (H4) en Paul van Heumen (H3) met 16-14.

Ook Heyendaal DS 6 speelde een vijfsetter. Bij hun duurde de wedstrijd echter net iets minder lang. Toen zij de derde set wonnen met 25-6 vonden zij de wedstrijd ongetwijfeld te snel tot een einde komen en besloten zij de vierde set nipt te verliezen met 23-25 zodat ze nog een setje langer mochten volleyballen. De vijfde set werd weer gewonnen dus de overwinning ging gelukkig wel naar Heyendaal.

De derde vijfsetter van de week werd gespeeld door het imaginaire kampioensteam Heyendaal HS 5. In de tweede en derde set knokten zij de overwinningen naar zich toe door met 24-26 en 26-28 de ploeg uit Druten te verslaan. Helaas, was daarna toch echt de koek op en moesten zij de vijfde set met een verlies van 15-6 uit handen geven.

Op zaterdag kon het publiek ook genieten van twee vijfsetters. H1 wist, ondanks de scheidsrechter, twee sets te winnen van SV Dynamo. In de derde set lieten zij nipt (24-26) de winst door hun vingers glippen. Zij revancheerden zich gelukkig snel waardoor de vierde set wel voor Heyendaal was. Het was een mooi cadeau voor de verjaardag van Roel Veerbeek. Helaas liep het aantal blessures flink op bij H1. Ivo van den Nieuwendijk ging door zijn rug en Tom Pots ging door zijn enkel. Het is dus des te knapper dat de mannen twee sets hebben weten te pakken.

De tweede vijfde set van de zaterdag werd gespeeld door H2. Dit was ook meteen by far het team dat het meest uit de contributie haalde. Geen spannende sets boven de 25, maar de vijfde set was wel zenuwslopend. Uiteindelijk moesten zij toch hun meerdere erkennen in Aetos H3 met een eindscore van 20-22 (in de vijfde!! set).

Thirsty Thursday
Er wordt al volop gepromoot voor de Thirsty Thursdayborrel in Café Daen, maar deze heugelijke dag is vooral in het leven geroepen om volle tribunes te hebben tijdens de wedstrijden. Alle teams hebben deze week heel erg hun best gedaan te bewijzen dat zij spannende en boeiende wedstrijden neer kunnen zetten voor hun publiek. Bij dezen dus de oproep om 30 januari naar de tribune te komen om alle wedstrijden te aanschouwen en natuurlijk de Heyendaalteams aan te moedigen. Nodig je ouders, broers, zussen, vrienden en huisgenoten uit om eens een blik te komen werpen in jouw Heyendaalleven. Op die manier kunnen we voor de borrel genieten van een ouderwetse volle tribune! Ja, ik weet de tribune is nu een stukje kleiner dus die heb je zo vol, maar ook beneden is voldoende plek voor stoelen en dan zit je ook nog eens eerste rang! Je mist op die manier niets van de wedstrijden en je bent ook nog eens een stukje dichterbij die schattige mini’s van de week. Over twee weken is het al zover, dus wacht niet te lang en plan die team/familie/vriendenavond vanaf 19.30 in Hal 2 van het RSC.