Morgen kan gezien worden als opwarmertje voor de Thirsty Thursday van 30 januari. Alle zaterdagteams spelen in het RSC. Er zijn drie rondes in onze oude vertrouwde hal 2. Per ronde worden er twee wedstrijden gespeeld, dus niemand speelt alleen. Als dit geen recept is voor een onvergetelijke zaterdag, dan weet ik het ook niet meer. Dames 9 is bezig met de organisatie van de Thirsty Thursdayborrel en luistert al dagen de hits van High School Musical. Deze catchy songs werpen zijn vruchten af, want de dames hebben twee wedstrijden op rij met 4-0 gewonnen. Heb jij niets begrepen van de afgelopen post van Aline de Nooijer, dan is er iets misgegaan in jouw jeugd. Maar wees niet bang, dankzij deze voorbeschouwing kan jij alsnog genieten van deze Disney klassieker. Het lijkt D9 in ieder geval goed te helpen dus wie weet kan morgen ieder Heyendaalteam vijf puntjes bijschrijven? Dit zijn de wedstrijden van morgen:

13.00 Heyendaal DS 3 Gemini DS 1
13.00 Heyendaal HS 2 Aetos HS 3
15.00 Heyendaal DS 1 EVV Bultman-Hartholt DS 1
15.00 Heyendaal DS 2 Pegasus DS 2
17.00 Heyendaal HS 1 SV Dynamo Apeldoorn
17.00 Heyendaal DS 10 Excelsior DS 1

Heyendaal HS 2
Heyendaal heren twee is een team apart. Steeds als de trainers denken de boel op de rit te hebben, gebeurt er wel iets dat niemand zag aankomen. Er is dan toch iemand die zich heeft verslapen, die toch geblesseerd is, die kiest voor ontvangen i.p.v. de serve, die toch niet bij de wedstrijd is of toch wel bij de wedstrijd is en zo kunnen we nog een hele waslijst geven. Marloes Lugtenberg (D10) en Veerle van de Ven (D2) hopen nog steeds vurig dat er een dag komt dat de mannen zich aan alle afspraken houden. Dat ze niet ineens hele gekke keuzes maken in het veld, maar gewoon hetzelfde doen als op de trainingen. Eigenlijk dat iedereen gewoon een keer normaal doet op alle vlakken, kortom dat ze zich houden aan de status quo. Dat klinkt misschien heel saai, maar man wat hebben de trainers daar behoefte aan. Dus lieve spelers van H2, uit de grond van mijn hart, deze is voor jullie:

 

Heyendaal DS 3 en Heyendaal DS 2
Het is bijna niet meer mogelijk om Dames drie en Dames twee van elkaar te onderscheiden. De dames van twee en drie hebben een lastig seizoen en dat heeft niets te maken met hun poule, maar met hun eigen teams. De teams zijn namelijk niet compleet. Zo heeft D3 alleen bij thuiswedstrijden drie passer/lopers en midden Maaike van Gorcum vertrekt in maart naar het buitenland. Dames twee speelt al het hele seizoen met twee middens en Lotte Goossen is maandag vertrokken naar Azië, waardoor ook het aantal passer/lopers te wensen over laat. De teams lenen er dan ook op los bij D4 en D5, maar ook van elkaar. De onderlinge wedstrijden zijn immers al gespeeld, dus het is nu tijd om de handen in een te slaan en te zorgen dat zoveel mogelijk wedstrijden gewoon met een fatsoenlijk aantal spelers gespeeld kunnen worden. Het heeft ook nog wel een verrassend effect voor de overige teams in de poule. Pegasus DS 2 zal ongetwijfeld raar op kijken als zij morgen weer tegenover drie mensen staan die vorige week ook al aan de andere kant van het net stonden. Dames 3 en Dames 2 are all in this together, zorg jij er met jouw aanmoedigingen voor dat ook jij onderdeel bent van de overwinningen van deze twee teams?

Heyendaal DS 1
Dames één heeft deze week al een wedstrijd gespeeld. Helaas, lukte het de dames niet om deze bekerwedstrijd winnend af te sluiten. De dames hebben even een dipje te pakken, maar het is tijd om weer uit dit dalletje te kruipen. Na een fantastische eerste helft doen ze zichzelf simpelweg te kort om nu de boel te laten lopen. Vandaag spelen zij tegen een tegenstander waarvan zij zouden moeten kunnen winnen, zolang ze maar hun hoofd erbij houden. Dames 1 staat op dit moment op de eerste plek met iets meer wedstrijden op de teller dan de nummer twee, maar koploper is koploper. Vandaag spelen zij tegen EVV Bultman-Hartholt DS 1, de hekkensluiter van de poule. De vorige wedstrijd tegen deze ploeg uit Elburg won Heyendaal met 4-0. De setstanden varieerden van 23-25 tot 11-25. De dames kunnen dus wel jouw hulp gebruiken om bij de les te blijven. Als de dames het hoofd bij de wedstrijd kunnen houden, winnen zij morgen zeker vier nul en kunnen zij nog langer genieten van de koploperpositie.

Heyendaal DS 10
De dames van Lies Ruessink hebben een spannende pot op het programma staan. Dames 10 staat op een derde plek en speelt tegen de nummer twee, Excelsior DS 1. Vorige week verloren de dames van de nummer elf in een vijfsetter. Het was toen nog even wennen met de nieuwe speelsters en voornamelijk die invalcoach bracht soms wat onrust met zich mee. Morgen kunnen zij gewoon weer genieten van de leiding van Lies Ruessink. Onderstaand nummer past op verschillende manieren bij het team. Zij hopen natuurlijk om na morgen zo bopbopbop, bop dichter naar de top te schuiven, maar ook de bewegingen van Sharpay en Ryan zijn inmiddels een makkie voor de dames. Tijdens hun teamweekend in Antwerpen gingen de dames niet alleen op safari en op zoek naar heerlijke mannen uit Wageningen, maar zij volgden ook een heuse paaldanscursus (in een parochie??!) waar ook de heupen soepel werden gemaakt. Wie weet dat de dames nog een paar van die bewegingen kunnen inzetten om de dames van Excelsior af te leiden.

Heyendaal HS 1
Het liedje vraagt het al: hoe kan Heren 1 na twee jaar aan de top hebben gestaan en kampioen te zijn geweest nu de laatste van de poule zijn? Alles kan veranderen en even anders lopen, maar als je blijft werken komt er vanzelf een oplossing. De mannen spelen morgen tegen Apeldoorn, SV Dynamo. Niet perse het team dat bekend staat om hun sportiviteit. De mannen van Harry kunnen dan ook al jouw hulp gebruiken om niet mee te gaan in al dat gepraat van de overkant, maar gewoon lekker aan de bak te gaan en te gaan volleyballen. De vorige wedstrijd was die beruchte wedstrijd dat zij met 23-15 voorstonden, maar de set daarna met 23-25 alsnog wisten te verliezen. Tijd dus om de neuzen weer dezelfde kant op te zetten en Dynamo te laten zien dat zij weliswaar nu nog onderaan staan, maar dat zij er alles aan zullen doen om Dynamo met zo min mogelijk punten naar huis te sturen.

Na al deze klassiekers krijg je toch gewoon zin in de Thirsty Thursday … 30 januari 2020 … 19.30 … RSC
Maar eerst een officieuze Super Saturday morgen vanaf 13.00 in het RSC.