Terwijl iedereen hem de pan uit strest voor de tentamens, was het stressgehalte maandag in het RSC ook erg hoog. D11 besloot goed gebruik te maken van de mogelijkheid een keer niet te trainen in de JMH, maar wedstrijd te spelen in het RSC. De wedstrijd duurde maar liefst twee uur en een kwartier, maar gelukkig pakten de dames wel de 3-2 overwinning. De week startte dus met winst, maar helaas is het eerste verlies ook al geleden. D1 verloor van Skopien Wivoc en heeft daardoor de vierde ronde van de beker niet weten te behalen. Vandaag zijn er eventjes geen wedstrijden, maar morgen gaat het natuurlijk weer los. Dit zijn de wedstrijden van morgen:

Thuiswedstrijden

19.30 Heyendaal DS 6 Ikaros DS 2
19.30 Heyendaal DS 8 Gemini DS 5
21.30 Heyendaal DS 4 Swikaros DS 1
21.30 Heyendaal DS 13 Pegasus DS 11
21.30 Heyendaal HS 4 Pegasus HS 4

Uitwedstrijden

19.30 D.V.O.L. DS 1 Heyendaal DS 5
19.30 D.V.O.L. DS 2 Heyendaal DS 9
20.30 Malden DS 1 Heyendaal DS 7
21.15 Weekenders HS 1 Heyendaal HS 3
21.30 Boemerang Komeet HS 2 Heyendaal HS 5

Heyendaal DS 8 – Gemini DS 5
Met de dames van het achtste is het nooit saai. Althans voor TC-lid Stijn Uittenbogaard in ieder geval niet. Aan het begin van het seizoen moest er nog een trainer worden gevonden die ook de wedstrijden kon coachen. Gelukkig hebben we die gevonden in Frank Gelmers en is iedereen daar helemaal content mee. Zij telefoon schalt zo nu en dan door de Jan Massinkhal, maar verder begeleidt hij de dames vol passie. Maar met de vondst van de trainer was het nog niet klaar bij D8. Lindsey van Gerven en Lotte Karssies gingen samen nog een paar weken op vakantie, waardoor de aanvoerder op zoek moest naar vervanging voor de wedstrijden. Toen Lindsey en Lotte terug waren, moest Sanne van der Coelen helaas toch beter gaan luisteren naar haar schouder. Sanne heeft alles geprobeerd om te kunnen blijven volleyballen en haar team te blijven ondersteunen, maar helaas werd de schouderblessure te erg en was ook alleen libero zijn geen optie meer. Er kwamen vele proeftrainers langs en uiteindelijk werden de perfecte nieuwe teamies, Maxime Aarts, Annemiek van der Leest en Francesca Drummer, gevonden. Helaas, besloot Maxime om per 2020 Heyendaal weer te verlaten, waardoor er opnieuw naar oplossingen gezocht moest worden. Maar nu is er licht aan de horizon, want de dames hebben een halfjaar moeten wachten maar dan is ze toch echt weer bijna terug: Mara Wiegerinck! Na haar buitenlandverblijf komt ze, inclusief haar stralende glimlach, weer terug naar ons groene clubbie. Binnenkort staat er ook een teambuildingactiviteit op het programma. Maandag kwam de postduif langs bij de dames en in een heuse brief werden zij op de hoogte gesteld van de toekomstige teamactiviteit! Nu kan je denken een brief, wat ouderwets, maar dat is beter dan de informatie ge-e-emaild krijgen. De Heyendaalslagcommissie heeft deze nieuwe vorm van mailen geïntroduceerd, maar het bleek in veel foute antwoorden te resulteren. De teambonding van D8 is dus in volle gang en het duurt nog maar heel eventjes voor het team weer helemaal compleet is. Dit belooft natuurlijk heel veel goeds voor de tweede helft van het seizoen.
Morgen speelt D8 tegen Gemini DS 5. De nevobo-app belooft ons een spannende vijfsetter, maar het zou de dames ook wel heel goed uitkomen om een ruimere winst te behalen. De vorige wedstrijd tegen Gemini DS 5 wonnen de dames van Frank met 3-1 en die wedstrijd vond ook nog eens plaats op een maandag. Gemini DS 5 is typisch zo’n team dat de punten weet te verzamelen door op een ongewone dag wedstrijden te spelen. Daar is de vereniging in Elst sowieso wel goed in. Maar de vorige keer liet D8 zich niet kennen en ook morgen zullen zij laten zien wie de baas is. De vorige wedstrijd wonnen de dames met setstanden als 25-27 en 24-26 dus wie een spannende wedstrijd wil zien, moet om 19.30 op de tribune verschijnen.

Heyendaal HS 4 – Pegasus HS 4
In de tweede ronde worden er twee Nijmeegse derby’s gespeeld. Zowel DS 13 als HS 4 nemen het tegen Pegasus op. De wedstrijd van heren 4 is een belangrijke pot. De heren van Cheyenne en Lisan moeten aan de bak om zich naar boven te vechten in de poule, zodat zij zich, na het kampioenschap van vorig jaar, kunnen behouden in de eerste klasse. Morgen nemen zij het op tegen de nummer 9, Pegasus HS 4 en zoals dat bij teams van Pegasus wel vaker het geval is, spelen daar was oud-Heyendalers in. En niet zomaar oud-Heyendalers. Morgen verwelkomen wij oud-voorzitter van de vereniging Erik Staps weer in het RSC. Dankzij zijn besturen hebben we tegenwoordig weer een groen boekje voor de nieuwe leden, is de Raad van Advies ingesteld, werd de Reünistenclub in het leven geroepen en kunnen wij in september oefenen tijdens het Openingstoernooi.
Morgen speelt H4 dus eigenlijk niet alleen een Nijmeegse derby, maar ook een huidig Heyendaal vs oud Heyendaal derby. Dit zorgt er altijd voor dat het net iets leuker is om de wedstrijd te winnen, waardoor beide teams zeer fanatiek zullen zijn. Daarnaast heeft Heyendaal HS 4 maandag getraind met HS 3 vanwege de wedstrijd van D11. Je kan je inbeelden dat dit nogal een drukke bedoening was op het veld. De mannen zullen dan ook ongetwijfeld nog meer dan genoeg energie hebben om morgen de sterren van de hemel te spelen. Het is niet zolang geleden dat de heren tegenover Pegasus HS 4 stonden. Op 19 december speelden zij al tegen dit team en pakten zij één puntje. Dat verdriet verdronken zij vervolgens tijdens de Kerstborrel en nu is het tijd voor revanche. De vorige wedstrijd was Monsma niet aanwezig, omdat hij aan het genieten was van een welverdiende vakantie. Morgen is hij er wel gewoon bij en zal hij, samen met het team, even laten zien dat Pegasus misschien de baas is in de Ark van Oost, maar Heyendaal baas is en baas blijft in het RSC.

Café Daen
Iedereen is druk met het leren van de tentamens, maar vergeet niet dat af en toe ontspannen belangrijk is voor het leerproces. Na lekker bewogen te hebben na het lange studeren, kan je daarna nog gezellig even chillen met je teamgenoten in Café Daen. Laten we eerlijk zijn, na je wedstrijd ga je toch niet meer productief studeren en één drankje kan nooit kwaad. Neem je teamgenoten gezellig mee, want het team dat met minimaal vijf aanwezig is in Café Daen kan naast zijn/haar drankje genieten van heerlijke bitterballen.